Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arabische Emiraten melden eerste twee coronadoden

Arabische Emiraten melden eerste twee coronadoden

DUBAI (ANP) - In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn de eerste twee doden gevallen door het nieuwe coronavirus. Dat meldt staatspersbureau WAM vrijdag.

Een van de twee slachtoffers is een 78-jarige Arabier die vanuit Europa in de VAE was gearriveerd. Volgens WAM stierf hij aan een hartaanval en complicaties die waren ontstaan door het coronavirus.

Het andere sterfgeval betreft een 58-jarige Aziatische man die woonde in de Golfstaat. Hij was hart- en nierpatiënt.

In de VAE is bij 140 mensen het coronavirus vastgesteld. Als maatregel gelden restricties voor passagiersvluchten die het land binnenkomen.

In de hele Golfregio zijn meer dan 1300 gevallen bekend.

Meer uit Buitenland

Paus in ziekenhuis met luchtweginfectie

ROME (ANP/DPA/RTR) - Paus Franciscus (86), die toch al kwakkelt met zijn gezondheid, ligt in het ziekenhuis met een luchtweginfectie. Het hoofd van de katholieke kerk moet er een paar dagen blijven, aldus het Vaticaan. Hij heeft geen corona. Franciscus klaagde de afgelopen dagen over problemen bij het ademen.

2 uur geleden
Duitsland zegt miljarden militaire steun toe aan Oekraïne

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland gaat Oekraïne de komende jaren voor 8 miljard euro aan directe militaire steun geven voor de strijd tegen Rusland. Een commissie van het Duitse parlement gaf hier woensdag toestemming voor.

2 uur geleden
VN-lidstaten vragen klimaatadvies aan Internationaal Gerechtshof

NEW YORK (ANP) - De lidstaten van de Verenigde Naties (VN) willen advies van het Internationaal Gerechtshof over het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN konden alle landen zich vinden in de adviesaanvraag. Ze willen dat het hof, dat in het Vredespaleis in Den Haag zetelt, duidelijk maakt welke wettelijke verplichtingen landen hebben om het klimaat te beschermen "tegen de uitstoot van broeikasgassen door de mens".

5 uur geleden
Poetin erkent dat sancties negatieve gevolgen kunnen hebben

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag toegegeven dat de internationale sancties tegen Russische bedrijven en personen negatieve gevolgen kunnen hebben op de economie van het land. Hij sprak tijdens een bijeenkomst met de regering van gevolgen op de "middellange termijn".

7 uur geleden
Franse Grondwettelijke Raad komt met oordeel over pensioenplannen

PARIJS (ANP/RTR) - De Grondwettelijke Raad van Frankrijk komt op 14 april met een oordeel over de wettelijke verankering van de omstreden pensioenhervormingen. Deze instelling controleert of de wet in overeenstemming is met de grondwet van het land.

8 uur geleden
EU-topambtenaar doet na Qatar-affaire stap terug

BRUSSEL (ANP) - De Estse topambtenaar van de EU die meermaals op kosten van Qatar naar het oliestaatje reisde tijdens onderhandelingen over vliegrechten, is niet langer directeur-generaal van verkeer. Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie is Henrik Hololei op eigen verzoek per 1 april benoemd tot buitengewoon adviseur.

9 uur geleden
IAEA-chef aangekomen bij bezette kerncentrale Zaporizja

ENERHODAR (ANP/RTR/AFP) - De chef van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), Rafael Mariano Grossi, heeft een bezoek gebracht aan de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Het is zijn tweede bezoek aan de door Rusland bezette centrale in het zuidoosten van Oekraïne.

9 uur geleden