Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple wil personeel op kantoor een coronaprik geven

Apple wil personeel op kantoor een coronaprik geven

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple wil werknemers helpen bij het krijgen van een coronaprik. De onderneming werkt daarvoor samen met drogisterijketen Wallgreens, waarbij het de bedoeling is dat personeel op kantoor wordt gevaccineerd. Het bedrijf zou bezig zijn om een website te ontwikkelen waarop personeel zich kan aanmelden voor een afspraak.

Eerder had Apple te kennen gegeven dat het als particulier bedrijf geen toegang had tot Covid-19-vaccins voor het personeel. Maar in de staat Californië is de beschikbaarheid van vaccins aanzienlijk toegenomen. Alle inwoners komen ondertussen in aanmerking voor een prik. In de Verenigde Staten heeft het bedrijf alleen al 80.000 werknemers.

Apple deed eerder al inspanningen om zijn werknemers ervan te overtuigen zich te laten vaccineren. Daarbij bood het bedrijf ziekteverlof aan zodat het personeel een dag vrij konden nemen om een prik te gaan halen. De ziekteregeling gold ook voor gemiste dagen als werknemers ziek werden van de bijwerkingen van de vaccins.

Werken op kantoor

Het nieuwe vrijwillige programma kan Apple-medewerkers aanmoedigen om weer op kantoor te komen. Maar het bedrijf vraagt geen van zijn werknemers nog om naar kantoor terug te keren. Ook is dit geen voorwaarde voor het krijgen van een prik.

Apple is niet het eerste grote bedrijf dat zijn werknemers helpt bij het krijgen van een vaccin. Ook Amazon vaccineert al bepaalde werknemers. Andere techbedrijven als Facebook en Google hebben de distributie van vaccins voor het grote publiek gesteund, met name onder achtergestelde bevolkingsgroepen.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

12 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

1 dag geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 dag geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden