Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple wil nieuwe iPhones op 7 september onthullen

Apple wil nieuwe iPhones op 7 september onthullen

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Techconcern Apple zal naar verwachting op 7 september zijn nieuwe iPhone 14-lijn onthullen. De maker van de gewilde smartphones doet dat traditiegetrouw met een speciaal event.

Apple is zeer afhankelijk van de iPhones. De apparaten zijn doorgaans goed voor de helft van de omzet van het bedrijf. Naast de iPhones, een gewild cadeau voor veel mensen tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar, zal Apple ook nieuwe Macs, iPads en Apple Watch-modellen onthullen.

De updates van de Apple-apparaten komen op een moeilijk moment voor de sector. De verkoop van bijvoorbeeld smartphones zakt wat in nu consumenten de gevolgen van de hoge inflatie steeds meer beginnen te voelen. Dat maakt ze voorzichtiger met het doen van grote uitgaven. Evengoed lijkt Apple beter in staat de problemen in de markt het hoofd te bieden dan veel van zijn concurrenten.

Productlancering

Doorgaans liggen de nieuwe iPhones ongeveer anderhalve week na de onthulling in de winkels. De verwachting is dat dit nu ook zo zal zijn. Verscheidene winkelmedewerkers hebben al te horen gekregen dat ze rekening moeten houden met een productlancering op 16 september.

Net als in de coronajaren lijkt Apple te kiezen voor een online-event. Verschillende onderdelen van de presentatie zouden al zijn opgenomen. De laatste onthulling van het bedrijf was in juni dit jaar. Toen kwam Apple met een reeks software-updates.

Meer uit Financieel

Olieconcern Shell grootste daler in hogere AEX na zwakke update

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell was donderdagochtend de grootste daler in de hoofdindex op de beurs in Amsterdam, na een bericht over de gang van zaken in het derde kwartaal. Volgens analisten was die update zwak. De AEX-index op Beursplein 5 is wel hoger geopend, waarmee wat werd goedgemaakt van de verliezen een dag eerder.

8 minuten geleden
Toezichthouder AFM pakt influencer met beleggingstips aan

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan Marry Plat, een beleggingsexpert op sociale media. Het is de eerste keer dat de toezichthouder met een maatregel komt tegen een zogeheten finfluencer.

12 minuten geleden
Huizenprijzen volgens makelaars flink gedaald in zomerkwartaal

UTRECHT (ANP) - De huizenprijzen zijn in de zomer flink gedaald vergeleken met een kwartaal eerder. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn bestaande koopwoningen in het derde kwartaal gemiddeld bijna 6 procent goedkoper geworden. Waarschijnlijk komt dit door een combinatie van een gestegen hypotheekrente, een groeiend woningaanbod en een hard oplopende inflatie.

17 minuten geleden
Maleisië kan door pijplijnlek minder gas leveren

KUALA LUMPUR (ANP/BLOOMBERG) - Maleisië kan deze winter minder vloeibaar gemaakt aardgas (lng) leveren aan Japan door een lek in een pijplijn. Verschillende Japanse klanten kregen dat van het Maleise olie- en gasbedrijf Petronas te horen. Japan moet zich daardoor op de wereldmarkt gaan mengen en dat kan de prijs van gas weer verder opdrijven.

1 uur geleden
Bloomberg: windmolenfabrikant GE schrapt banen om minder vraag

BOSTON (ANP) - Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) gaat honderden banen schrappen bij zijn windmolentak, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf heeft last van een lagere vraag naar windturbines, met name voor de molens die op land worden geplaatst. De laatste jaren was die afdeling juist een van de best presterende binnen de divisie van GE die zich met hernieuwbare energie bezighoudt.

1 uur geleden
Hogere opening in de maak voor beurzen Europa

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lijken donderdag met winst te gaan openen, na de verliezen een dag eerder. De aandacht van beleggers gaat onder meer uit naar cijfers over de Duitse fabrieksorders en de Europese winkelverkopen later op de dag.

1 uur geleden
Hoge inflatie inmiddels ook goed te voelen in kledingwinkels

DEN HAAG (ANP) - De hoge inflatie merken Nederlanders lang niet meer alleen op hun energierekening. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wijzen uit dat ook bijvoorbeeld kleding veel duurder is geworden. Dat geldt eveneens voor de wekelijkse boodschappen in de supermarkt.

1 uur geleden