Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple werkt aan robot voor werkzaamheden in huis

Apple werkt aan robot voor werkzaamheden in huis

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Ingenieurs van Apple werken aan een robot voor in huis. Als het product aanslaat, moet robotica een van de grote geldverdieners worden voor het techconcern. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

De ingenieurs doen onderzoek naar een mobiele robot die gebruikers overal in hun huis kan volgen. Het project bevindt zich nog in een beginstadium. Apple staat onder toenemende druk om nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Het concern besloot in februari te stoppen met een project voor elektrische auto's. Apple werk ook aan de productie van 'mixed reality-brillen" waarin computerbeelden worden gecombineerd met de werkelijkheid, maar daar worden op korte termijn geen grote inkomsten van verwacht.

Met de grootschalige productie van robots zou Apple voet aan de grond kunnen krijgen bij consumenten thuis en profiteren van de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Of deze markt ooit zal kunnen tippen aan de iPhone, die vorig jaar goed was voor meer dan de helft van de 384 miljard dollar omzet van Apple, is de grote vraag.

Apple is niet het eerste technologieconcern dat werkt aan een robot voor in huis. Amazon introduceerde in 2021 al een huishoudrobot onder de naam Astro, die te koop is voor 1600 euro, maar nog steeds slechts beperkt verkrijgbaar is. De populairste thuisrobot blijft de robotstofzuiger Roomba van iRobot, die meer dan twintig jaar geleden al zijn debuut maakte. Amazon wilde iRobot in 2022 overnemen, maar kreeg daarvoor geen toestemming van de Europese mededingingsautoriteiten.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden