Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple werkt aan robot voor werkzaamheden in huis

Apple werkt aan robot voor werkzaamheden in huis

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Ingenieurs van Apple werken aan een robot voor in huis. Als het product aanslaat, moet robotica een van de grote geldverdieners worden voor het techconcern. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

De ingenieurs doen onderzoek naar een mobiele robot die gebruikers overal in hun huis kan volgen. Het project bevindt zich nog in een beginstadium. Apple staat onder toenemende druk om nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Het concern besloot in februari te stoppen met een project voor elektrische auto's. Apple werk ook aan de productie van 'mixed reality-brillen" waarin computerbeelden worden gecombineerd met de werkelijkheid, maar daar worden op korte termijn geen grote inkomsten van verwacht.

Met de grootschalige productie van robots zou Apple voet aan de grond kunnen krijgen bij consumenten thuis en profiteren van de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Of deze markt ooit zal kunnen tippen aan de iPhone, die vorig jaar goed was voor meer dan de helft van de 384 miljard dollar omzet van Apple, is de grote vraag.

Apple is niet het eerste technologieconcern dat werkt aan een robot voor in huis. Amazon introduceerde in 2021 al een huishoudrobot onder de naam Astro, die te koop is voor 1600 euro, maar nog steeds slechts beperkt verkrijgbaar is. De populairste thuisrobot blijft de robotstofzuiger Roomba van iRobot, die meer dan twintig jaar geleden al zijn debuut maakte. Amazon wilde iRobot in 2022 overnemen, maar kreeg daarvoor geen toestemming van de Europese mededingingsautoriteiten.

Meer uit Financieel

Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbeteren, ondanks de verstoringen door de aanvallen van schepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Deense Maersk, een van de grootste containerrederijen ter wereld, heeft donderdag bij zijn kwartaalcijfers de vooruitzichten voor de handel in positieve zin aangescherpt.

10 minuten geleden
VodafoneZiggo verliest opnieuw veel klanten met vaste aansluiting

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo is in het eerste kwartaal van dit jaar 26.600 consumenten met een vaste aansluiting als klant kwijtgeraakt. Dat komt onder meer door de sterke concurrentie op die markt. Het aantal zakelijke klanten met internetaansluitingen steeg met 3100.

20 minuten geleden
ING op kop in lagere AEX, DSM-Firmenich zakt na cijfers 

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde donderdag tot de grote winnaars in de AEX-index op het Damrak. De bank zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. ING zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd 4,8 procent hoger gezet.

22 minuten geleden
Ruim kwart meer winst voor Ozempic-maker Novo Nordisk

BAGSVAERD (ANP/AFP) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk heeft de winst in de eerste maanden van dit jaar met 28 procent opgevoerd ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf, bekend van afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic, hield onder de streep 25,4 miljard Deense kroon over, omgerekend meer dan 3 miljard euro.

48 minuten geleden
Muziek van Billie Eilish en Harry Styles terug naar TikTok

HILVERSUM (ANP) - De muziek van bekende artiesten als Billie Eilish en Harry Styles kan terugkeren op TikTok. Hun muzieklabel Universal Music Group (UMG) heeft alsnog een deal gesloten met het socialemediaplatform.

49 minuten geleden
Aandacht voor cijfers ING en Shell op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht uit naar de resultaten van ING en olie- en gasconcern Shell. ING zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. De bank zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

58 minuten geleden
Shell houdt winst hoog ondanks lagere gasprijs

LONDEN (ANP) - Olie- en gasconcern Shell blijft veel winst maken en gebruikt dit om aandeelhouders te belonen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar ging een bedrijfswinst van 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro) de boeken in, 2 miljard dollar minder dan een jaar geleden, maar enkele honderden miljoenen meer dan in het voorgaande kwartaal. Begin vorig jaar waren de gasprijzen nog een stuk hoger.

1 uur geleden