Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple voldoet nog niet aan eisen ACM en krijgt nieuwe boete

Apple voldoet nog niet aan eisen ACM en krijgt nieuwe boete

DEN HAAG (ANP/RTR) - Apple voldoet ondanks een nieuw voorstel van eerder deze week nog steeds niet aan de voorwaarden van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat betekent dat het Amerikaanse techbedrijf volgende week weer een boete moet betalen aan de Nederlandse toezichthouder. Apple moet het van de marktwaakhond voor datingapps mogelijk maken om ook gebruik te maken van andere betalingssystemen dan die van Apple.

Datingapps zoals Tinder, Lexa en Bumble moeten van de ACM de mogelijkheid krijgen om een ander betalingssysteem te gebruiken dan dat van Apple. De datingapps moesten van Apple daarvoor wel een nieuwe versie maken van hun app. Ook rekent het Amerikaanse techbedrijf een commissie van 27 procent van apps die een ander betalingssysteem gebruiken dan dat van Apple zelf. Dat is maar iets minder dan de maximaal 30 procent die het bedrijf anders verlangt.

De totale boete van de ACM is inmiddels opgelopen tot 45 miljoen euro. Sinds januari geeft de toezichthouder voor elke week dat Apple niet aan de eisen voldoet een boete van 5 miljoen euro tot een maximum van 50 miljoen euro is bereikt. Volgens de regels van de ACM kunnen er vervolgens hogere boetes worden opgelegd.

Meer uit Financieel

Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

19 minuten geleden
Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

2 uur geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

3 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

4 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

5 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

6 uur geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

6 uur geleden