Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple verwijdert populair schietspel Fortnite uit App Store

Apple verwijdert populair schietspel Fortnite uit App Store

CUPERTINO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Apple heeft het populaire schietspel Fortnite uit zijn App Store verwijderd. Dit gebeurde enkele uren nadat de maker van de game, Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers. Met dat nieuwe systeem probeerde Epic bepaalde verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.

Volgens Apple staat in de regels van de eigen onlinewinkel dat er voor zogeheten in-app-betalingen - wanneer gamers iets kopen in het spel - telkens ook een klein bedrag aan Apple overgemaakt moet worden. Epic Games zou met zijn nieuwe betaalsysteem bewust deze regels hebben overtreden, vandaar dat Apple zich genoodzaakt zag het spel te verwijderen.

Het concern achter onder meer de iPhone en de iPad heeft laten weten met de spelletjesmaker in gesprek te willen. Als Epic Games met zijn betaalsysteem weer aan de regels van Apple voldoet, dan mag Fortnite weer terugkomen in de App Store. Epic Games heeft op zijn beurt in een reactie aangegeven juridische stappen te zullen ondernemen om de actie van Apple.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Apple-topman onder de indruk van prestatie thuiswerkend personeel

CUPERTINO (ANP) - Apple-topman Tim Cook zegt dat hij onder de indruk is van de prestaties van thuiswerkende Apple-medewerkers. Hij voorspelt dat thuiswerken ook na de corona-epidemie onderdeel blijft uitmaken van de werkgewoontes bij het Amerikaanse elektronicabedrijf. De topmannen van streamingplatform Netflix en de bank JPMorgan Chase lieten zich recentelijk juist nog negatief uit over thuiswerken in hun bedrijven.

2 uur geleden
Tennet en Britse netbeheerder willen koppeling windenergienet

ARNHEM/LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlands-Duitse netbeheerder Tennet en het Britse elektriciteits- en gasbedrijf National Grid werken aan een plan om de energienetten van Nederland en het Verenigd Koninkrijk via windmolenparken in de Noordzee met elkaar te verbinden. Op die manier zou een nieuwe markt moeten ontstaan en zouden de windmolenparken minder vaak hoeven te worden stilgelegd vanwege overproductie.

2 uur geleden
Wall Street sluit met verliezen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag in de min gesloten, in navolging van de fikse koersverliezen in Europa. De vrees voor strengere maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te bezweren drukte het sentiment op Wall Street. De Amerikaanse bankensector stond in de schijnwerpers na de onthullingen door onderzoeksjournalisten over verdachte transacties wereldwijd.

8 uur geleden
Onderscheiding voor voormalig voorzitter VNO-NCW Hans de Boer

DEN HAAG (ANP) - Hans de Boer, tot vorige week voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW, is bij zijn officiƫle afscheid door koning Willem-Alexander benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

11 uur geleden
Flinke koersverliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met forse koersverliezen de handelsdag uitgegaan. In Amsterdam kreeg ING rake klappen na berichten dat de Poolse dochter van de bank zijn klanten jarenlang zou hebben geholpen om dubieus geld vanuit Rusland weg te sluizen. Naast de nieuwe witwaszaak in de bankensector zorgde het oplopende aantal coronabesmettingen in veel Europese landen voor een negatieve stemming bij beleggers, met vooral stevige minnen in de luchtvaartindustrie.

13 uur geleden
'China niet akkoord met huidige TikTok-deal'

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China zal het huidige plan voor de verdeling van Chinese en Amerikaanse belangen in TikTok Global niet goedkeuren. Volgens hoofdredacteur Hu Xijin van de Chinese krant Global Times brengt de huidige verdeling de nationale veiligheid, belangen en waardigheid van China in gevaar.

14 uur geleden
Nog grotere krimp verwacht bij Lufthansa

FRANKFURT (ANP) - De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa ziet het tempo van herstel in de luchtvaart van de coronacrisis somber in en gaat daarom nog dieper snijden in de kosten. Lufthansa kondigde in een nieuw herstructureringsprogramma aan minstens 150 vliegtuigen niet meer in gebruik te zullen nemen. Het tot dusver aangekondigde aantal van 22.000 ontslagen, zal nog verder stijgen, zo werd maandag bekendgemaakt.

14 uur geleden