Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple verder omhoog op Wall Street na sterke pc-verkopen

Apple verder omhoog op Wall Street na sterke pc-verkopen

NEW YORK (ANP) - Apple ging woensdag verder omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse techconcern zag de verkopen van personal computers in het tweede kwartaal met 21 procent stijgen, meldde marktonderzoeker IDC. Apple kende daarmee de sterkste groei onder de wereldwijde pc-fabrikanten. Het aandeel Apple, dat dinsdag al op een nieuw recordniveau sloot, klom bijna 1 procent. Met een beurswaarde van dik 3,5 biljoen dollar is Apple het waardevolste bedrijf op Wall Street.

De totale verkopen van desktops en laptops stegen wereldwijd met 3 procent in het afgelopen kwartaal. Dell Technologies was de enige van de grote pc-fabrikanten die de verkopen zag dalen. Dat aandeel zakte dik 2 procent. Concurrent HP, die de verkopen licht zag stijgen, won 1 procent.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel een fractie hoger op 39.296 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 5589 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,5 procent bij op 18,520 punten. De S&P 500-index en de Nasdaq sloten dinsdag op nieuwe recordniveaus. De S&P 500-index is al zes dagen op rij hoger gesloten. Dat is de langste winstreeks sinds januari dit jaar. Als de index woensdag opnieuw hoger weet te eindigen dan is dat de langste winstreeks sinds november vorig jaar.

Tesla in de plus

Beleggers letten verder nog op de verklaring die Jerome Powell zal afleggen voor het Huis van Afgevaardigden. Dinsdag zei de Amerikaanse centralebankpresident al tegen de Senaat dat de argumenten voor een renteverlaging in de VS sterker worden. Volgens Powell is de Amerikaanse economie niet langer oververhit en is de arbeidsmarkt aanzienlijk afgekoeld. Ook de situatie rond de inflatie verbeterde volgens Powell in de afgelopen maanden. De hardnekkige inflatie weerhield de Fed er tot nu toe van de rente te verlagen. Donderdag komen nieuwe inflatiecijfers van de VS naar buiten.

Tesla noteerde 0,2 procent in de plus. De kenners van de banken Goldman Sachs en HSBC verhoogden hun koersdoelen voor de fabrikant van elektrische auto's. Tesla steeg een dag eerder al 3,7 procent en boekte daarmee de tiende dagwinst op rij. Sinds de laatste verliesdag op 24 juni is het aandeel al met ruim 40 procent gestegen. Voor het hele jaar staat Tesla op een bescheiden koerswinst van 5,6 procent.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

12 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

13 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

13 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

13 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

13 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

13 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

14 uur geleden