Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple-topman onder de indruk van prestatie thuiswerkend personeel

Apple-topman onder de indruk van prestatie thuiswerkend personeel

CUPERTINO (ANP) - Apple-topman Tim Cook zegt dat hij onder de indruk is van de prestaties van thuiswerkende Apple-medewerkers. Hij voorspelt dat thuiswerken ook na de corona-epidemie onderdeel blijft uitmaken van de werkgewoontes bij het Amerikaanse elektronicabedrijf. De topmannen van streamingplatform Netflix en de bank JPMorgan Chase lieten zich recentelijk juist nog negatief uit over thuiswerken in hun bedrijven.

Cook deed de uitspraken in een interview op een virtueel festival dat was georganiseerd door tijdschrift The Atlantic. Daarin wees de Apple-topman erop dat het bedrijf nieuwe producten heeft ontwikkeld, waaronder nieuwe smartwatches en tabletcomputers, en dat die dit jaar op tijd worden gelanceerd. Ondanks het feit dat veel personeel thuis moet werken vanwege de corona-epidemie. Cook zei dat hij niet gelooft dat Apple "terugkeert naar hoe we waren omdat we hebben gezien dat er sommige dingen zijn die heel goed virtueel werken."

Netflix-baas Reed Hastings noemde thuiswerk onlangs "een puur nadeel". Jamie Dimon van JPMorgan Chase waarschuwde voor blijvende schade als medewerkers niet snel terug naar kantoor gaan.

Cook zei dat 10 tot 15 procent van de Apple-medewerkers inmiddels weer op de kantoren werkt en dat hij hoopt dat de meerderheid van het personeel volgend jaar kan terugkeren naar het nieuwe kantorencomplex van Apple in Silicon Valley. Thuiswerken is "niet hetzelfde als fysiek samenzijn", aldus Cook, die vindt dat samen op kantoor werken goed is voor de creativiteit. Zelf gaat hij meerdere malen per week op verschillende tijden naar kantoor.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

L'Oréal profiteert van Chinese vraag naar make-up

PARIJS (ANP) - L'Oréal heeft de omzet het afgelopen kwartaal zien stijgen. Dat komt mede doordat de cosmeticagigant meer make-up verkocht in China. Het Qixifeest, ook wel de Chinese Valentijnsdag genoemd, zorgde ervoor dat er meer luxe huidverzorgingsproducten werden verkocht.

7 uur geleden
Duitsers hamsteren weer wc-papier

WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - Duitsers zijn de afgelopen week weer massaal wc-papier aan het hamsteren geslagen nu het aantal besmettingen met het coronavirus oploopt. Dat meldt het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Ook de verkopen van zeep en desinfecterende middelen schoten omhoog.

10 uur geleden
Branche: CO2-taks strop voor productie oer-Hollandse baksteen

VELP (ANP) - De door het kabinet aangekondigde CO2-taks is een strop voor de Nederlandse baksteenindustrie, waarschuwt de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). De heffing zal de behoefte aan bakstenen en dakpannen niet laten afnemen, maar het kleine aantal Nederlandse fabrikanten zal "ernstig verzwakken", aldus de brancheorganisatie.

11 uur geleden
FNV pessimistisch over cao-onderhandelingen met NS

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV weigert nog steeds mee te werken met de inkrimpplannen die de Nederlandse Spoorwegen (NS) voorstelt. Ook is de bond pessimistisch over de cao-onderhandelingen die woensdag zijn hervat na twee langere schorsingen vanwege de coronamaatregelen.

11 uur geleden
Flink minder uitkeringsaanvragen in VS

WASHINGTON (ANP) - Vorige week hebben 787.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat er aanzienlijk minder zijn dan in de week daarvoor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Het cijfer van die week werd bijgesteld tot 842.000, van een eerder gemelde 898.000.

11 uur geleden
Coca-Cola blijft problemen in horeca door coronacrisis voelen

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse frisdrankproducent Coca-Cola heeft in het derde kwartaal nog steeds last gehad van de problemen in de horeca en evenementenbranche als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf zegt wel dat de gang van zaken weer aan het aantrekken is in vergelijking met het tweede kwartaal toen de verkopen hard werden geraakt door de horecasluitingen in veel landen vanwege de pandemie.

12 uur geleden
Zakentijdschrift: Adidas wil dochterbedrijf Reebok snel verkopen

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - Sportmerk Adidas wil dochterbedrijf Reebok voor maart 2021 verkopen. Dat meldt het Duitse zakentijdschrift Manager Magazin. Geïnteresseerde partijen zijn onder meer VF, eigenaar van onder meer Timberland en North Face, en het Chinese Anta Sports.

14 uur geleden