Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple stijgt op Wall Street na introductie nieuwe laptops

Apple stijgt op Wall Street na introductie nieuwe laptops

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aandeel van techconcern Apple steeg maandag op Wall Street na de presentatie van professionele laptops met eigen chips. Daarmee verkoopt het bedrijf nu geen laptops meer met processoren die door chipbedrijf Intel zijn gemaakt. Apple kwam onder meer ook met een nieuwe versie van zijn draadloze oordopjes AirPods en een goedkoper abonnement op zijn muziekstreamingdienst Apple Music.

Apple werd 1,2 procent meer waard, Intel eindigde vrijwel vlak. Verder kauwden beleggers nog na op de tegenvallende groeicijfers uit China en verwerkten ze gegevens over de industriële productie in de Verenigde Staten. Die ging in september onverwachts onderuit, onder meer door autofabrieken die stillagen vanwege chiptekorten en minder oliewinning en raffinage door orkaan Ida.

De grote graadmeters sloten wisselend. De Dow-Jonesindex eindigde met een verlies van 0,1 procent op 35.258,61 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 4486,46 punten en techbeurs Nasdaq ging 0,8 procent vooruit. Die beursgraadmeter bereikte een stand van 15.021,81 punten.

Disney

Behalve Apple deden ook andere grote technologieconcerns als Facebook, Amazon, Google-moeder Alphabet en Microsoft het goed. Die wonnen tot 3,3 procent.

Ook Disney (min 3 procent) kon op belangstelling rekenen. Het entertainmentconcern schoof de releasedatum van enkele Marvel-films over onder meer Thor en Black Panther enkele maanden naar achteren. Een nieuwe Indiana Jones-film verschijnt nu in de zomer van 2023 in plaats van komende zomer. Ook was er een adviesverlaging door Barclays voor het bedrijf achter Mickey Mouse.

Netflix

Videostreamingdienst Netflix, een concurrent van Disney+, steeg 1,5 procent in aanloop naar een kwartaalupdate later deze week. Ook Tesla opent deze week de boeken. De maker van elektrische auto's Tesla ging 3,2 procent omhoog.

De euro was 1,1610 dollar waard, tegen 1,1606 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 82,34 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 84,16 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Inflatie eurozone zwakt in september af tot 4,3 procent

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is in september afgezwakt tot 4,3 procent op jaarbasis, van 5,2 procent in augustus. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De minder hoge inflatie is vooral te danken aan de gedaalde energieprijzen vergeleken met vorig jaar. Een jaar geleden schoten de energieprijzen nog de hoogte in door de oorlog in Oekraïne en de sterk geslonken gasleveringen van Rusland aan Europa.

17 minuten geleden
JetBlue klaagt over krimp Schiphol, wil dat VS KLM aanpakken

NEW YORK (ANP) - Luchtvaartmaatschappij JetBlue heeft bij het Amerikaanse ministerie van Transport een klacht ingediend over de voorgenomen krimp die de Nederlandse regering wil doorvoeren op Schiphol. De Amerikaanse budgetvlieger vreest zijn start- en landingsrechten op de luchthaven kwijt te raken door de vermindering van het aantal vluchten. Het bedrijf spoort het ministerie van Transport daarom aan zo'n verbanning van Schiphol te vergelden door KLM minder ruimte te geven op Amerikaanse luchthavens.

1 uur geleden
Credit Suisse verwacht 1,6 miljard verlies op verkoop leningen

ZÜRICH (ANP) - De geplaagde bank Credit Suisse rekent in het derde kwartaal op verliezen die kunnen oplopen tot 1,6 miljard dollar (1,5 miljard euro) door de verkoop van bepaalde leningen. Het gaat om een groep leningen die na de gedwongen overname van Credit Suisse door UBS niet meer tot de kernactiviteiten van de bank behoort.

1 uur geleden
AEX opent hoger in aanloop inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag op de laatste handelsdag van de beursmaand september hoger geopend. Beleggers kijken vooral uit naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

1 uur geleden
Blik beleggers op nieuwe inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Europese aandelenbeurzen zal vrijdag voor een groot deel uitgaan naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

2 uur geleden
Meer dan helft Duitse elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland, de grootste energieverbruiker van Europa, haalde in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Die waren goed voor zo'n 52 procent van alle verbruikte stroom, berekende onderzoeksbureau ZSW samen met de koepelorganisatie voor nutsbedrijven BDEW.

2 uur geleden
Winkeliers verkopen minder maar halen hogere omzet

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in augustus een hogere omzet behaald, maar verkochten minder. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden