Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple stelt terugkeer naar kantoor uit tot volgend jaar

Apple stelt terugkeer naar kantoor uit tot volgend jaar

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple stelt de terugkeer naar kantoor uit tot op zijn vroegst januari volgend jaar. Dat doet de iPhone-fabrikant vanwege de oplopende coronabesmettingen en de verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus, heeft Apple via een interne memo aan zijn personeel laten weten.

Tot nu toe zag het er naar uit dat de werknemers van het techconcern mogelijk in oktober weer op de werkvloer moesten verschijnen. Eerder was dat nog september, maar het techconcern besloot vorige maand om de terugkeer naar kantoor met ten minste een maand uit te stellen. Dat besluit werd toen ook al genomen vanwege de toenemende coronabesmettingen.

Apple heeft zijn medewerkers verteld dat ze in ieder geval een maand voordat ze weer op het kantoor worden verwacht daarover een bericht krijgen. En wanneer het moment daar is, dan hoeven ze niet een volle werkweek bij Apple over de vloer te komen. Dan wordt van hen verwacht dat ze ten minste drie dagen per week - maandag, dinsdag en donderdag - op kantoor zitten. Op woensdag en vrijdag mogen ze vanuit huis blijven werken.

Anders dan andere grote Amerikaanse werkgevers verplicht Apple zijn personeel in de Verenigde Staten niet om zich te laten vaccineren. Wel wordt het sterk aangeraden. Eerder deze week werd bekend dat Apple zijn Amerikaanse personeel vaker gaat testen op corona. Medewerkers die deelnemen aan een speciaal thuistestprogramma ontvangen voortaan twee keer per week zelftesten in plaats van wekelijks. Op sommige locaties is Apple zelfs van plan om de testfrequentie op te voeren naar drie keer per week.

Meer uit Financieel

Beleggers blijven onrust Franse politiek in de gaten houden

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat komende beursweek wederom uit naar de politieke ontwikkelingen in Frankrijk en de onrust die daardoor is ontstaan op de Franse financiële markten. Vorige week ging de aandelenbeurs in Parijs hard onderuit na het verrassende besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven.

56 minuten geleden
Saudische minister naar Chili voor gesprekken over lithium

SANTIAGO (ANP/RTR) - De mijnbouwminister van Saudi-Arabië gaat volgende maand naar Chili om daar te praten over mogelijke investeringen in de productie van lithium. Saudi-Arabië heeft plannen om batterijen voor elektrische auto's te gaan maken en lithium is een belangrijke grondstof daarvoor.

2 uur geleden
Servische president: groot lithiumproject Rio Tinto mag doorgaan

BELGRADO (ANP/RTR) - Servië is van plan toch toestemming te geven voor een groot lithiumproject in het land door mijnbouwer Rio Tinto. De Servische president Aleksandar Vucic heeft tegen zakenkrant Financial Times gezegd daarvoor groen licht te willen geven. Begin 2022 werd die vergunning juist nog ingetrokken door Belgrado na grote weerstand van milieuorganisaties tegen de plannen voor de mijn.

4 uur geleden
Adidas onderzoekt miljoenenfraude in China, aldus Financial Times

SHANGHAI (ANP) - Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro's zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

7 uur geleden
Meer productiecapaciteit stroom uit plaatsing zonnepanelen

DEN HAAG (ANP) - De productiecapaciteit voor het opwekken van stroom door het installeren van nieuwe zonnepanelen is vorig jaar verder gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging dat zogeheten opgestelde vermogen met 22 procent omhoog tot 23,9 gigawatt in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt neer op een groei van 4,3 gigawatt.

10 uur geleden
ECB-bestuurder: inflatieprobleem mag niet doorgaan tot 2026

DUBROVNIK (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) mag niet toestaan dat de inflatie over twee jaar nog boven de 2 procent is, zegt Martins Kazaks, de centralebankpresident van Letland en bestuurslid van de ECB.

1 dag geleden
Scholz hoopt strafheffingen op Chinese auto's te voorkomen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz hoopt dat de onderhandelingen met Beijing de dreigende strafheffingen van de Europese Commissie op Chinese elektrische auto's kunnen voorkomen. Scholz heeft de toezegging gekregen dat de gesprekken van de EU met Beijing met dit doel plaatsvinden en beschouwt dit als "de juiste aanpak".

1 dag geleden