Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple stelt terugkeer naar kantoor uit tot volgend jaar

Apple stelt terugkeer naar kantoor uit tot volgend jaar

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple stelt de terugkeer naar kantoor uit tot op zijn vroegst januari volgend jaar. Dat doet de iPhone-fabrikant vanwege de oplopende coronabesmettingen en de verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus, heeft Apple via een interne memo aan zijn personeel laten weten.

Tot nu toe zag het er naar uit dat de werknemers van het techconcern mogelijk in oktober weer op de werkvloer moesten verschijnen. Eerder was dat nog september, maar het techconcern besloot vorige maand om de terugkeer naar kantoor met ten minste een maand uit te stellen. Dat besluit werd toen ook al genomen vanwege de toenemende coronabesmettingen.

Apple heeft zijn medewerkers verteld dat ze in ieder geval een maand voordat ze weer op het kantoor worden verwacht daarover een bericht krijgen. En wanneer het moment daar is, dan hoeven ze niet een volle werkweek bij Apple over de vloer te komen. Dan wordt van hen verwacht dat ze ten minste drie dagen per week - maandag, dinsdag en donderdag - op kantoor zitten. Op woensdag en vrijdag mogen ze vanuit huis blijven werken.

Anders dan andere grote Amerikaanse werkgevers verplicht Apple zijn personeel in de Verenigde Staten niet om zich te laten vaccineren. Wel wordt het sterk aangeraden. Eerder deze week werd bekend dat Apple zijn Amerikaanse personeel vaker gaat testen op corona. Medewerkers die deelnemen aan een speciaal thuistestprogramma ontvangen voortaan twee keer per week zelftesten in plaats van wekelijks. Op sommige locaties is Apple zelfs van plan om de testfrequentie op te voeren naar drie keer per week.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit flink lager na renteverhoging Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag flink lager gesloten nadat de Federal Reserve de rente opnieuw had opgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Vanwege de recente onrust in de bankensector had Wall Street voorzichtige hoop op een pauze van de Fed bij het verder opkrikken van de rente. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, Fed-baas Jerome Powell stelde in een persconferentie na afloop van het rentebesluit dat er mogelijk later nog meer renteverhogingen komen.

7 uur geleden
Banensite Indeed schrapt 2200 banen, impact Nederland onduidelijk

AUSTIN (ANP) - De zoekmachine voor vacatures Indeed gaat 2200 banen schrappen, heeft topman Chris Hyams in een bericht aan het personeel meegedeeld. Dat staat gelijk aan ongeveer 15 procent van alle werknemers. Volgens Indeed koelt de arbeidsmarkt in onder andere de Verenigde Staten sterk af na de sterke stijging van het aantal vacatures van vlak na de coronacrisis, toen de economie zich krachtig herstelde. Het Amerikaanse bedrijf moet daarom zelf nu ook stevig inkrimpen.

9 uur geleden
Topman TikTok: nog nooit Amerikaanse gegevens gedeeld met Peking

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok heeft nog nooit Amerikaanse gebruikersgegevens gedeeld met de Chinese overheid, of een verzoek ontvangen om deze te delen. Het dochterbedrijf van het Chinese ByteDance zou een dergelijk verzoek ook niet honoreren als dat ooit zou gebeuren, zal TikTok-topman Shou Zi Chew donderdag verklaren voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

9 uur geleden
Microsoft-dochterbedrijf verklapt met AI manieren om te coderen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Het platform voor softwareontwikkelaars GitHub verklapt binnenkort met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) hoe mensen het best bepaalde coderingsopdrachten kunnen uitvoeren. Daarvoor gebruikt het dochterbedrijf van Microsoft technologie van OpenAI, het bedrijf dat de afgelopen maanden veel aandacht kreeg voor zijn programma's ChatGPT en Dall-E.

9 uur geleden
Kaag wil voor besluit over Volksbank opties met Kamer bespreken

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiƫn) wil de Tweede Kamer laten meepraten over de toekomst van de Volksbank, voordat zij met een besluit komt. Gezien het grote belang van het onderwerp voor de maatschappij en het bankenlandschap mikt zij op een "breed draagvlak" voor de richting die zij kiest.

9 uur geleden
Fed verhoogt rente VS weer ondanks onrust bankensector

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve voert de rente in de Verenigde Staten verder op om de hoge inflatie te bestrijden. Net als de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week laten de beleidsmakers bij de Fed in Washington zich daarmee niet van de wijs brengen door de recente onrust in de bankensector.

10 uur geleden
ING en ABN AMRO geven eerdere winsten prijs op gemengd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een gemengd beeld geƫindigd. De banken ING en ABN AMRO gaven veel van hun eerdere winsten op de dag prijs. Beleggers kijken nu vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve in de Verenigde Staten dat later op de dag bekend wordt.

11 uur geleden