Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple start met productie iPhone 14 in India

Apple start met productie iPhone 14 in India

CHENNAI (ANP/BLOOMBERG) - Apple is in India begonnen met de productie van de iPhone 14, het nieuwste model smartphone van het bedrijf. Die productie vond voorheen vooral plaats in China. De afgelopen tijd heeft Apple samengewerkt met leveranciers om de productie in de Zuid-Indiase fabriek in Chennai te verhogen.

De belangrijkste fabrikant van iPhones, het Taiwanese Foxconn Technology Group, heeft onderzocht hoe iPhone-onderdelen vanuit China verzonden konden worden. De assemblage van de Apple-telefoons vindt vervolgens in India plaats.

Door Amerikaanse sancties richting China, bedoeld om de economische macht van het land terug te dringen, ging Apple op zoek naar alternatieven. Ook de coronalockdowns die de Chinese economie hebben verstoord, dwongen Apple ertoe productiecapaciteit elders onder te brengen.

De relatie tussen China en Amerika is al langere tijd gespannen. Vorig jaar ging de Amerikaanse Senaat akkoord met enorme investeringen om de economische macht van China terug te dringen, vooral op technologisch gebied. Ook breidde president Joe Biden de lijst uit van Chinese ondernemingen waarin niet langer geïnvesteerd mag worden.

Meer uit Financieel

Auto en nieuwe badkamer voortaan afrekenen met Tikkie

AMSTERDAM (ANP) - Een Tikkie versturen voor een nieuwe auto of een complete renovatie van de badkamer. Vanaf donderdag kunnen zakelijke gebruikers betaalverzoeken doen aan klanten via een speciale app, 'Tikkie Zakelijk'.

2 uur geleden
CBS: meer omzet uit zakelijke diensten, wel zorgen binnen sector

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in de zakelijke dienstverlening zagen hun gemiddelde omzet in het derde kwartaal van dit jaar stijgen. In de beveiligingsbranche was daarbij sprake van een recordstijging. Wel daalde binnen de sector het ondernemersvertrouwen in het vierde kwartaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Auto en nieuwe badkamer voortaan afrekenen met Tikkie

AMSTERDAM (ANP) - Een Tikkie versturen voor een nieuwe auto of een complete renovatie van de badkamer. Vanaf donderdag kunnen zakelijke gebruikers betaalverzoeken doen aan klanten via een speciale app, 'Tikkie Zakelijk'.

3 uur geleden
Fed-preses Powell praat beurzen New York fors omhoog

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag na een voorzichtig begin met forse winsten de handel uitgegaan. Een speech van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zorgde voor meer optimisme bij beleggers. Hij gaf aan dat de Fed mogelijk al vanaf december de rente met minder grote stappen zal verhogen.

5 uur geleden
Fed steeds duidelijker over minder hevige renteverhogingen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het wordt steeds waarschijnlijker dat de Federal Reserve het tempo van renteverhogingen verlaagt. In een speech zei voorzitter Jerome Powell andermaal dat de Fed de waarschijnlijk al vanaf december in minder grote stappen zal verhogen dan bij de afgelopen rentebesluiten.

5 uur geleden
Eurocommissaris: veel werk voor Twitter om EU-regels na te komen

BRUSSEL (ANP) - Twitter heeft nog "enorm veel werk" te verzetten om te voldoen aan regelgeving van de Europese Unie. Dat heeft Eurocommissaris Thierry Breton (Interne Markt) duidelijk gemaakt in een videogesprek met Elon Musk, die het socialmediabedrijf kocht en daar tijdelijk de baas van is.

6 uur geleden
Duitse minister geïnteresseerd in belang TenneT

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Duitsland lijkt toch open te staan voor een investering in de hoogspanningsnetbeheerder TenneT. Minister van economische zaken Robert Habeck zei in een gesprek met journalisten dat er gesprekken lopen over de "financiële situatie" van de Duitse activiteiten van TenneT. Hij is bovendien voorstander van publieke investeringen in belangrijke infrastructuur zoals een hoogspanningsnet.

6 uur geleden