Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple nadert beurswaarde van 2 biljoen op Wall Street

Apple nadert beurswaarde van 2 biljoen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Apple was donderdag in trek op de beurzen in New York. De iPhonemaker stevent wat betreft beurswaarde af op de 2 biljoen dollar, en dat is voor menig belegger psychologisch een belangrijke grens. Verder was op de Amerikaanse aandelenmarkt donderdag sprake van een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street reageerden onder meer op de nieuwste WW-cijfers uit de Verenigde Staten en een pluk bedrijfsresultaten.

Apple ging 1,8 procent hoger de handel uit, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op ongeveer 1970 miljard dollar. Mogelijk wordt de grens van 2 biljoen dollar ergens in de komende dagen doorbroken. Het aandeel Apple zit al langer in de lift. Apple loste onlangs al het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco af als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Het olieconcern, dat in december naar de beurs in Riyad ging, was eerder al 2 biljoen dollar waard, maar door de coronacrisis zakte de olieprijs en ook de beurskoers van bedrijf.

De belangrijkste beursgraadmeters in New York kenden een verdeeld slot. De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,3 procent lager op 27.896,72 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3373,43 punten en techbeurs Nasdaq ging 0,3 procent omhoog tot 11.042,50 punten.

Crisissteunpakket

Op de financiële markten wordt nog altijd uitgekeken naar ontwikkelingen rond de onderhandelingen over een nieuw Amerikaanse crisissteunpakket. De politieke ruzie over het binnenlandse steunmaatregelen om de crisis te lijf te gaan, blijft gaande. Dat maakt beleggers voorzichtig. Ondertussen werd bekend dat nog eens krap 1 miljoen Amerikanen zich de voorbije week hebben gemeld voor een WW-uitkering. Dat waren er minder dan in doorsnee voorzien.

Van de bedrijven moest Cisco Systems het duidelijk ontgelden met een koersverlies van ruim 11 procent. De maker van netwerkapparatuur en software kwam met minder dan verwachte resultaten. Verder werd een herstructurering aangekondigd.

Lyft

Taxi-app Lyft heeft net als branchegenoot Uber veel minder klanten gehad in het tweede kwartaal. Het bedrijf dat zich voornamelijk op de VS richt zag de omzet met 61 procent dalen. Het aandeel speelde ruim 5 procent kwijt.

Verder maakte bioscoopketen AMC bekend na vijf maanden sluiting volgende week de deuren weer te openen. Het bedrijf won meer dan 14 procent aan beurswaarde.

De euro was 1,1812 dollar waard, tegen 1,1820 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 42,36 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 45,09 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Boerenorganisaties komen met crisisplan voor mestaanpak

DEN HAAG (ANP) - Verschillende boerenorganisaties zijn met een crisisplan gekomen voor een Nederlandse mestaanpak. LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide stellen voor dat boeren vrijwillig hun veestapel inkrimpen en daar dan een jaarlijkse vergoeding voor krijgen.

2 uur geleden
Tesla wil goedkopere elektrische auto eerder op de markt brengen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

3 uur geleden
Beleggers zetten Spotify flink hoger op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify was dinsdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers kregen een hele stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken. Spotify sprong eruit met een sterk kwartaalbericht. Op de Amerikaanse beurzen was verder aandacht voor Tesla, dat na de slotbel met zijn financiële cijfers naar buiten komt.

4 uur geleden
Troostwijk mag superjacht pro-Russische oligarch veilen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions mag het superjacht van de pro-Russische oligarch Viktor Medvedtsjoek uit Oekraïne veilen. Dat heeft de Oekraïense overheidsinstantie Asset Recovery and Management Agency (ARMA) besloten. Volgens Troostwijk-directeur Arno Hendrikse gaat het om het duurste object dat zijn veilinghuis ooit heeft geveild.

4 uur geleden
ByteDance stuurt Brussel document over risico's TikTok Lite

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft bij de Europese Commissie een document ingediend over de risico's voor minderjarigen bij het gebruik van TikTok Lite. Eerder deze week stelde Brussel het socialemediabedrijf een ultimatum om de mogelijk verslavende werking van TikTok Lite. De commissie dreigde ook met een boete en een mogelijk verbod op een beloningstoepassing in de app.

5 uur geleden
X van Elon Musk bevestigt komst nieuwe videodienst

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediaplatform X van Elon Musk komt met een nieuw videoplatform. Daarmee wil de onderneming, voorheen bekend als Twitter, onder meer de concurrentie aangaan met YouTube van Google-moederbedrijf Alphabet.

7 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI ziet winst ruimschoots halveren

ALMERE (ANP) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.

8 uur geleden