Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple nadert beurswaarde van 2 biljoen op Wall Street

Apple nadert beurswaarde van 2 biljoen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Apple was donderdag in trek op de beurzen in New York. De iPhonemaker stevent wat betreft beurswaarde af op de 2 biljoen dollar, en dat is voor menig belegger psychologisch een belangrijke grens. Verder was op de Amerikaanse aandelenmarkt donderdag sprake van een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street reageerden onder meer op de nieuwste WW-cijfers uit de Verenigde Staten en een pluk bedrijfsresultaten.

Apple ging 1,8 procent hoger de handel uit, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op ongeveer 1970 miljard dollar. Mogelijk wordt de grens van 2 biljoen dollar ergens in de komende dagen doorbroken. Het aandeel Apple zit al langer in de lift. Apple loste onlangs al het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco af als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Het olieconcern, dat in december naar de beurs in Riyad ging, was eerder al 2 biljoen dollar waard, maar door de coronacrisis zakte de olieprijs en ook de beurskoers van bedrijf.

De belangrijkste beursgraadmeters in New York kenden een verdeeld slot. De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,3 procent lager op 27.896,72 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3373,43 punten en techbeurs Nasdaq ging 0,3 procent omhoog tot 11.042,50 punten.

Crisissteunpakket

Op de financiële markten wordt nog altijd uitgekeken naar ontwikkelingen rond de onderhandelingen over een nieuw Amerikaanse crisissteunpakket. De politieke ruzie over het binnenlandse steunmaatregelen om de crisis te lijf te gaan, blijft gaande. Dat maakt beleggers voorzichtig. Ondertussen werd bekend dat nog eens krap 1 miljoen Amerikanen zich de voorbije week hebben gemeld voor een WW-uitkering. Dat waren er minder dan in doorsnee voorzien.

Van de bedrijven moest Cisco Systems het duidelijk ontgelden met een koersverlies van ruim 11 procent. De maker van netwerkapparatuur en software kwam met minder dan verwachte resultaten. Verder werd een herstructurering aangekondigd.

Lyft

Taxi-app Lyft heeft net als branchegenoot Uber veel minder klanten gehad in het tweede kwartaal. Het bedrijf dat zich voornamelijk op de VS richt zag de omzet met 61 procent dalen. Het aandeel speelde ruim 5 procent kwijt.

Verder maakte bioscoopketen AMC bekend na vijf maanden sluiting volgende week de deuren weer te openen. Het bedrijf won meer dan 14 procent aan beurswaarde.

De euro was 1,1812 dollar waard, tegen 1,1820 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 42,36 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 45,09 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Brussel stelt eerste EU-wetgeving cryptogeld voor

BRUSSEL (ANP) - Voor het eerst legt de Europese Commissie wetsvoorstellen op tafel voor cryptovaluta. Europese regelgeving moet gebruikers van digitale munteenheden zoals de bitcoin beschermen tegen risico's en de financiële en monetaire stabiliteit bewaken. Tegelijk zal regulering van de 'cryptomarkt' volgens Brussel financiële innovatie bevorderen en een rol spelen om uit het economische dal door de coronacrisis te klimmen.

22 minuten geleden
Beurzen lager door zorgen economisch herstel

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stap terug. De vrees voor de negatieve impact van strengere coronamaatregelen in Europa op het economische herstel zorgde voor terughoudendheid bij beleggers. Daarnaast stonden de technologiebedrijven onder druk in navolging van de grote Amerikaanse sectorgenoten, die na een kortstondig herstel woensdag opnieuw in de uitverkoop gingen.

1 uur geleden
Damrak over breed front omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden in het rood. De stemming werd gedrukt door de flinke koersverliezen op Wall Street, waar de grote Amerikaanse technologiebedrijven na een kortstondig herstel opnieuw in de uitverkoop gingen. De vrees voor de negatieve impact van strengere coronamaatregelen in Europa op het economische herstel zorgde eveneens voor terughoudendheid.

4 uur geleden
Nikkei lager na verkoopgolf op Wall Street

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw met verlies geëindigd. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street, waar de grote Amerikaanse technologiebedrijven na een kortstondige opleving weer van de hand werden gedaan. De stemming werd verder gedrukt door de zorgen over een vertraging van het wereldwijde economische herstel door het oplopende aantal coronabesmettingen. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten eveneens flinke verliezen zien.

4 uur geleden
Fleswater- en vaccinmagnaat onttroont Jack Ma als rijkste Chinees

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Alibaba-oprichter Jack Ma is woensdag als rijkste man van China onttroond door Zhong Shanshan, die zijn fortuin heeft verkregen met gebotteld water en vaccins. De miljardairsindex van Bloomberg geeft aan dat Zhongs nettovermogen 58,7 miljard dollar bedraagt, 2 miljard meer dan Jack Ma.

8 uur geleden
Kabinet verdedigt derde ronde coronasteun in Tweede Kamer

CORONAVIRUSDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer debatteert donderdag over het derde steunpakket voor bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. De nieuwe maatregelen moeten gaan gelden van oktober tot medio volgend jaar. De bedoeling is niet alleen dat banen behouden blijven, maar ook dat mensen die ontslagen worden aan ander werk worden geholpen.

9 uur geleden
Volkswagen schikt voor miljoenen wegens rol in dictatuur Brazilië

WOLFSBURG (ANP/RTR) - Het Duitse autoconcern Volkswagen betaalt 36 miljoen reais (ongeveer 5,5 miljoen euro) aan schadevergoedingen en donaties om spijt te betuigen voor zijn rol in de vervolging van voormalige Braziliaanse medewerkers ten tijde van de militaire dictatuur van 1964 tot 1985. Volkswagen maakte dat woensdag bekend.

10 uur geleden