Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple naar nieuw record op stijgend Wall Street

Apple naar nieuw record op stijgend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple stond woensdag in de belangstelling op Wall Street. De onderneming achter de iPhone was al voor de zevende dag op rij in trek bij beleggers en steeg 1,8 procent. Daarmee werd een nieuwe recordstand bereikt. De vorige piek in de koers van Apple kwam in januari. Vervolgens begon een periode waarin techaandelen het moeilijker hadden. Apple is nu ruim 2,4 biljoen dollar waard.

Ook Didi kon weer op de nodige aandacht rekenen, maar dan in negatieve zin. Een groep beleggers heeft aangekondigd het Chinese taxibedrijf aan te willen klagen. Didi ging vorige week naar de beurs in de Verenigde Staten en werd afgelopen weekeinde in zijn thuisland gedwongen zijn app uit diverse appwinkels te halen. Het bedrijf zou op illegale wijze data over consumenten hebben verzameld. In de prospectus waarschuwde Didi echter alleen in algemene termen voor toenemend toezicht vanuit de Chinese overheid terwijl er toen vermoedelijk al gesprekken liepen. Het aandeel Didi verloor 4,6 procent. In drie dagen werd het bedrijf 27 procent minder waard.

De Dow-Jonesindex sloot met een plus van 0,3 procent op 34.681,79 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 0,3 procent tot 4358,13 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq bleef vrijwel vlak en eindigde op 14.665,06 punten.

Federal Reserve

Beleggers reageerden nauwelijks op de notulen van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de centrale bankiers nog niet zeker weten of de economie zich in een overgangsfase bevindt en voorlopig nog geen aanpassingen zullen doen.

De olieprijzen daalden na een eerdere prijsstijging. Handelaren weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn. Als de OPEC uiteenvalt na de ruzie van afgelopen week dan kan dat tot veel groter aanbod en lagere prijzen leiden. Als er geen akkoord bereikt wordt, maar OPEC wel bijeen blijft, ontstaat er waarschijnlijk krapte en stijgen de olieprijzen. Daar komt nog bij dat de oplopende coronabesmettingen in veel landen tot een lagere economische groei kunnen leiden en de prijzen weer onder druk kunnen zetten.

Amerikaanse olie

Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper op 71,91 dollar. Brentolie verruilde voor 73,18 dollar per vat van eigenaar, wat een daling van 1,8 procent betekende. Oliebedrijven als ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips, Marathon Oil, Devon Energy en Occidental Petroleum daalden tot 3,4 procent.

De euro was 1,1793 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen was dat nog 1,1801 dollar.

Meer uit Financieel

CBS: producentenprijzen dalen, consumentenprijzen stijgen

DEN HAAG (ANP) - Producentenprijzen van voedingsmiddelen daalden in de eerste helft van 2023, terwijl Nederlandse consumenten juist meer voor hun boodschappen in de supermarkt moesten betalen. Veel voedingsmiddelenproducenten verwachten niet dat de prijzen de komende maanden zullen stijgen. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Netflix daalt op Wall Street na nieuws over duurdere abonnementen

NEW YORK (ANP) - Netflix is dinsdag geƫindigd tussen de dalers op de beurzen in New York. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldde op basis van bronnen dat de streamingdienst zijn tarieven weer wil verhogen. Dat zou Netflix willen doen in verschillende landen, maar waarschijnlijk gaan de prijzen in de Verenigde Staten en Canada als eerste omhoog.

3 uur geleden
Actiedag vakbonden legt donderdag groot deel ov in Vlaanderen plat

MECHELEN (ANP/BELGA) - Een landelijke actiedag van Belgische vakbonden legt donderdag een groot deel van het openbaar vervoer in Vlaanderen plat. Zo meldt ov-bedrijf De Lijn die dag te rijden met gemiddeld 58 procent van alle bussen en trams.

3 uur geleden
Brussel: houd moderne chip, AI, quantum- en biotech weg bij China

STRAATSBURG (ANP) - De Europese Commissie wil vier cruciale technologieƫn uit handen van China en andere rivalen houden. Het gaat om de modernste halfgeleidertechnieken van bedrijven als het Nederlandse ASML, kunstmatige intelligentie (AI), quantumtechnologie en biotech.

4 uur geleden
Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

6 uur geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

7 uur geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

7 uur geleden