Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple mikt met nieuwe smartwatch onder andere op extreme sporten

Apple mikt met nieuwe smartwatch onder andere op extreme sporten

CUPERTINO (ANP/RTR) - Techbedrijf Apple heeft tijdens zijn alom bekende event een drietal nieuwe Apple Watches gepresenteerd. Onder de horloges zat ook een Watch Ultra-model, gericht op extreme sporten. Ook werden de nieuwe iPhone 14 en iPhone 14 Pro onthuld. Met de lancering wil Apple de bereidheid van gebruikers testen om nieuwe producten te blijven kopen, ook nu de wereldeconomie verzwakt.

De Watches, iPhones en andere gadgets zoals nieuwe AirPods Pro maakten hun debuut op een evenement genaamd "Far Out" op het hoofdkwartier van Apple in Cupertino. Volgens Apple krijgt het Ultra Watch-model de grootste batterij tot nu toe. Ook heeft de gadget een robuustere behuizing en kan de Watch met handschoenen aan worden bediend.

De nieuwe horloges omvatten een verbeterd budgetmodel, de SE, en een Series 8 Watch met crashdetectie en een spaarstand voor een batterij die 36 uur mee moet kunnen. Met de nieuwe instellingen voor energiebesparing gaat de batterij tot wel 60 uur mee. Apple Watch Ultra is nu al te bestellen en ligt vanaf 23 september in de winkel. De gadget kost 999 euro.

Temperatuursensor

Apple zei dat het nieuwe Series 8-horloge ook een temperatuursensor heeft. Deze werkt in combinatie met de eerder uitgebrachte app voor het bijhouden van de menstruatiecyclus om met terugwerkende kracht te detecteren wanneer een persoon is begonnen met ovuleren.

Het bedrijf benadrukte de bescherming van de privacy met dit soort functies. Privacy en het bijhouden van gezondheidsdata, zoals vruchtbaarheidsgegevens, zijn een extra aandachtspunt geworden voor techbedrijven. Dat is onder meer het gevolg van een beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Die instantie maakte recent een einde aan een grondwettelijk recht op abortus in de Verenigde Staten.

Accessoires zoals de Apple Watch hebben gezorgd voor stijgende verkopen door bestaande klanten van Apple. Toch blijft de iPhone het fundament onder het bedrijf. In het laatste boekjaar waren de iPhones goed voor 52,4 procent van de omzet.

Test

De lancering van de nieuwe iPhone 14-modellen betekent een nieuwe test voor Apple om te zien of klanten nog altijd bereid zijn veel geld te besteden aan de apparaten. Het iPhone 14 Plus-model zal een groter scherm hebben, zoals de iPhone Pro-modellen van Apple, maar dezelfde A15-processorchip als de vorige iPhone 13.

De iPhone Pro en Apple Pro Max zijn volgens Apple de meest geavanceerde serie Pro-modellen ooit. Ze zijn onder meer uitgerust met het always-on display. De iPhone 14 Pro kost minstens 1329 euro. De Pro Max is vanaf 1479 euro verkrijgbaar. Bestellen kan vanaf 9 september, waarna ze vanaf 16 september leverbaar zijn.

Meer uit Financieel

Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

42 minuten geleden
Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

5 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

6 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

10 uur geleden
'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

WASHINGTON (ANP) - Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van "grootschalige fraude". Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC hielden accountant Benjamin Borgers en zijn firma zich bij audits bij tal van beursgenoteerde bedrijven niet aan de kwaliteitseisen voor goede boekencontroles.

10 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na meevallende iPhone-verkopen

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York, die aanzienlijk hoger openden. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer omzet en winst dan verwacht.

12 uur geleden
Schiphol neemt meer tijd voor aanbesteding beveiliging na kritiek

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol neemt meer tijd voor de nieuwe aanbesteding van de beveiliging op de luchthaven. Volgens vakbond CNV is dat mede op aandringen van de vakbonden, omdat er bij de laatste tender, vier jaar geleden, problemen ontstonden. Veel beveiligers werden toen het slachtoffer van het "gevecht om een nieuw contract", zegt CNV-onderhandelaar Erik Maas.

13 uur geleden