Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple mikt met nieuwe smartwatch onder andere op extreme sporten

Apple mikt met nieuwe smartwatch onder andere op extreme sporten

CUPERTINO (ANP/RTR) - Techbedrijf Apple heeft tijdens zijn alom bekende event een drietal nieuwe Apple Watches gepresenteerd. Onder de horloges zat ook een Watch Ultra-model, gericht op extreme sporten. Ook werden de nieuwe iPhone 14 en iPhone 14 Pro onthuld. Met de lancering wil Apple de bereidheid van gebruikers testen om nieuwe producten te blijven kopen, ook nu de wereldeconomie verzwakt.

De Watches, iPhones en andere gadgets zoals nieuwe AirPods Pro maakten hun debuut op een evenement genaamd "Far Out" op het hoofdkwartier van Apple in Cupertino. Volgens Apple krijgt het Ultra Watch-model de grootste batterij tot nu toe. Ook heeft de gadget een robuustere behuizing en kan de Watch met handschoenen aan worden bediend.

De nieuwe horloges omvatten een verbeterd budgetmodel, de SE, en een Series 8 Watch met crashdetectie en een spaarstand voor een batterij die 36 uur mee moet kunnen. Met de nieuwe instellingen voor energiebesparing gaat de batterij tot wel 60 uur mee. Apple Watch Ultra is nu al te bestellen en ligt vanaf 23 september in de winkel. De gadget kost 999 euro.

Temperatuursensor

Apple zei dat het nieuwe Series 8-horloge ook een temperatuursensor heeft. Deze werkt in combinatie met de eerder uitgebrachte app voor het bijhouden van de menstruatiecyclus om met terugwerkende kracht te detecteren wanneer een persoon is begonnen met ovuleren.

Het bedrijf benadrukte de bescherming van de privacy met dit soort functies. Privacy en het bijhouden van gezondheidsdata, zoals vruchtbaarheidsgegevens, zijn een extra aandachtspunt geworden voor techbedrijven. Dat is onder meer het gevolg van een beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Die instantie maakte recent een einde aan een grondwettelijk recht op abortus in de Verenigde Staten.

Accessoires zoals de Apple Watch hebben gezorgd voor stijgende verkopen door bestaande klanten van Apple. Toch blijft de iPhone het fundament onder het bedrijf. In het laatste boekjaar waren de iPhones goed voor 52,4 procent van de omzet.

Test

De lancering van de nieuwe iPhone 14-modellen betekent een nieuwe test voor Apple om te zien of klanten nog altijd bereid zijn veel geld te besteden aan de apparaten. Het iPhone 14 Plus-model zal een groter scherm hebben, zoals de iPhone Pro-modellen van Apple, maar dezelfde A15-processorchip als de vorige iPhone 13.

De iPhone Pro en Apple Pro Max zijn volgens Apple de meest geavanceerde serie Pro-modellen ooit. Ze zijn onder meer uitgerust met het always-on display. De iPhone 14 Pro kost minstens 1329 euro. De Pro Max is vanaf 1479 euro verkrijgbaar. Bestellen kan vanaf 9 september, waarna ze vanaf 16 september leverbaar zijn.

Meer uit Financieel

Oproepen in Japan tot hogere prijzen voor toeristen om drukte

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - In Japan gaan er steeds meer stemmen op voor hogere prijzen van bijvoorbeeld tickets van bezienswaardigheden voor toeristen. Het Aziatische land ontvangt namelijk grote aantallen buitenlandse bezoekers wat heeft geleid tot klachten over drukte en ook ongepast gedrag. Door hogere prijzen zouden die bezoekersaantallen binnen de perken gehouden kunnen worden, terwijl de inkomsten uit toerisme op peil blijven.

2 minuten geleden
ASMI en Van Lanschot bij stijgers op licht hoger Damrak

AMSTERDAM (ANP) - ASMI en Van Lanschot Kempen behoorden donderdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. ASMI profiteerde van een positief analistenrapport. De kenners van de Amerikaanse bank Morgan Stanley schroefden hun aanbeveling voor het chipbedrijf op naar kopen. Volgens de analisten biedt de opkomst van kunstmatige intelligentie grote kansen voor de apparatuur van ASMI. Ook het koersdoel voor het aandeel ging flink omhoog. ASMI werd ruim 4 procent hoger gezet en stond daarmee bovenaan in de AEX-index.

54 minuten geleden
LTO waarschuwt voor giftige plant jakobskruiskruid

DEN HAAG (ANP) - Boeren waarschuwen voor het giftige jakobskruiskruid dat zich snel in Nederland verspreidt. Deze gele bloemen kunnen dodelijk zijn voor dieren zoals paarden en koeien, meldt LTO Noord. De landbouworganisatie roept lokale overheden op om maatregelen te nemen. Ook Rijkswaterstaat, ProRail en de waterschappen zijn aangeschreven.

1 uur geleden
Duitse regering stopt gesprekken over aankoop TenneT Duitsland

ARNHEM (ANP) - De Duitse regering is niet langer van plan de Duitse activiteiten van netbeheerder TenneT te kopen. Tussen Den Haag en Berlijn liepen lange tijd gesprekken voor zo'n deal die TenneT van de nodige miljarden moest voorzien voor de uitbreiding van het hoogspanningsnet in Nederland. Maar de Duitse regering heeft te veel begrotingsproblemen om TenneT Duitsland volledig over te kunnen nemen, maakte TenneT bekend.

1 uur geleden
Aandacht voor ASMI, Van Lanschot en Brits rentebesluit op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar ASMI en Van Lanschot Kempen. ASMI zal mogelijk profiteren van een positief analistenrapport. De kenners van de Amerikaanse bank Morgan Stanley schroefden hun aanbeveling voor het chipbedrijf op naar kopen. Volgens de analisten biedt de opkomst van kunstmatige intelligentie grote kansen voor de apparatuur van ASMI. Ook het koersdoel voor het aandeel ging flink omhoog.

1 uur geleden
Onderzoek: uitstoot door energieverbruik naar record in 2023

LONDEN (ANP/RTR) - De uitstoot van broeikasgassen door energieverbruik in de wereld is vorig jaar naar een record gestegen, ondanks dat er veel meer energie werd geproduceerd door duurzame bronnen. Dat meldt het in Londen gevestigde onderzoeksbureau Energy Institute. Ook het wereldwijde energiegebruik steeg naar een nieuw hoogtepunt, aldus de onderzoekers.

1 uur geleden
Nationale-Nederlanden stapt in betaalmarkt met eigen rekeningen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar Nationale-Nederlanden wil zich in de loop van 2025 op de betaalmarkt gaan richten met eigen betaalrekeningen, heeft een woordvoerster bevestigd na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Daarmee gaat het bedrijf de concurrentie aan met de grootbanken ABN AMRO, Rabobank en ING.

2 uur geleden