Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple mikt met nieuwe smartwatch onder andere op extreme sporten

Apple mikt met nieuwe smartwatch onder andere op extreme sporten

CUPERTINO (ANP/RTR) - Techbedrijf Apple heeft tijdens zijn alom bekende event een drietal nieuwe Apple Watches gepresenteerd. Onder de horloges zat ook een Watch Ultra-model, gericht op extreme sporten. Ook werden de nieuwe iPhone 14 en iPhone 14 Pro onthuld. Met de lancering wil Apple de bereidheid van gebruikers testen om nieuwe producten te blijven kopen, ook nu de wereldeconomie verzwakt.

De Watches, iPhones en andere gadgets zoals nieuwe AirPods Pro maakten hun debuut op een evenement genaamd "Far Out" op het hoofdkwartier van Apple in Cupertino. Volgens Apple krijgt het Ultra Watch-model de grootste batterij tot nu toe. Ook heeft de gadget een robuustere behuizing en kan de Watch met handschoenen aan worden bediend.

De nieuwe horloges omvatten een verbeterd budgetmodel, de SE, en een Series 8 Watch met crashdetectie en een spaarstand voor een batterij die 36 uur mee moet kunnen. Met de nieuwe instellingen voor energiebesparing gaat de batterij tot wel 60 uur mee. Apple Watch Ultra is nu al te bestellen en ligt vanaf 23 september in de winkel. De gadget kost 999 euro.

Temperatuursensor

Apple zei dat het nieuwe Series 8-horloge ook een temperatuursensor heeft. Deze werkt in combinatie met de eerder uitgebrachte app voor het bijhouden van de menstruatiecyclus om met terugwerkende kracht te detecteren wanneer een persoon is begonnen met ovuleren.

Het bedrijf benadrukte de bescherming van de privacy met dit soort functies. Privacy en het bijhouden van gezondheidsdata, zoals vruchtbaarheidsgegevens, zijn een extra aandachtspunt geworden voor techbedrijven. Dat is onder meer het gevolg van een beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Die instantie maakte recent een einde aan een grondwettelijk recht op abortus in de Verenigde Staten.

Accessoires zoals de Apple Watch hebben gezorgd voor stijgende verkopen door bestaande klanten van Apple. Toch blijft de iPhone het fundament onder het bedrijf. In het laatste boekjaar waren de iPhones goed voor 52,4 procent van de omzet.

Test

De lancering van de nieuwe iPhone 14-modellen betekent een nieuwe test voor Apple om te zien of klanten nog altijd bereid zijn veel geld te besteden aan de apparaten. Het iPhone 14 Plus-model zal een groter scherm hebben, zoals de iPhone Pro-modellen van Apple, maar dezelfde A15-processorchip als de vorige iPhone 13.

De iPhone Pro en Apple Pro Max zijn volgens Apple de meest geavanceerde serie Pro-modellen ooit. Ze zijn onder meer uitgerust met het always-on display. De iPhone 14 Pro kost minstens 1329 euro. De Pro Max is vanaf 1479 euro verkrijgbaar. Bestellen kan vanaf 9 september, waarna ze vanaf 16 september leverbaar zijn.

Meer uit Financieel

Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

2 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

3 uur geleden
IMF en Oekraïne akkoord over ruim 15 miljard aan noodfinanciering

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne over noodkredieten van omgerekend 15,6 miljard dollar voor een periode van vier jaar. Het Oost-Europese land vecht een oorlog uit met Rusland, dat ruim een jaar geleden Oekraïne binnenviel. Dat heeft grote schade aan de economie veroorzaakt en daarom is Oekraïne hard op zoek naar financiële hulp. Het uitvoerend bestuur van het IMF moet de overeenkomst nog goedkeuren.

4 uur geleden
Afgeprijsde sportkleding zet winst Nike onder druk

BEAVERTON (ANP) - Sportkledingfabrikant Nike heeft afgelopen kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf probeert overtollige voorraden weg te werken en prijst veel artikelen daarom af. In combinatie met gestegen marketing-, materiaal- en vervoerskosten zette dat de winstmarges onder druk. De omzet steeg wel, dankzij goede verkoopcijfers in onder andere Noord-Amerika en Europa.

5 uur geleden
Beurzen New York boeken winst na opluchting over bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke winsten gesloten, waarbij vooral kleinere banken herstel toonden na eerdere zorgen over hun financiële stabiliteit. Zo schoot het aandeel First Republic 30 procent omhoog nadat de zorgen van beleggers iets naar de achtergrond waren verdwenen.

5 uur geleden
TotalEnergies scherpt CO2-doelen aan, milieuorganisaties kritisch

PARIJS (ANP/AFP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft zijn doelen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen aangescherpt. De uitstoot van alle verkochte olieproducten moet over twee jaar met 30 procent zijn gedaald ten opzichte van 2015. Eerder gold die doelstelling nog voor 2030. Milieuorganisatie Greenpeace blijft sceptisch.

5 uur geleden
Zwitserland legt bonussen bij Credit Suisse aan banden na redding

ZÜRICH (ANP) - De Zwitserse regering beperkt tijdelijk de uitbetaling van bepaalde bonussen aan personeel van de in problemen geraakte bank Credit Suisse. Concurrent UBS nam Credit Suisse over na tussenkomst van de overheid om ergere problemen voor de Zwitserse bankensector te voorkomen. Nu bevriest de regering bonussen die Credit Suisse zijn medewerkers al wel heeft toegezegd voor hun werkzaamheden in de jaren tot en met 2022, maar nog niet heeft uitbetaald.

7 uur geleden