Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple lanceert nieuwe iPhones en robuuste Apple Watch

Apple lanceert nieuwe iPhones en robuuste Apple Watch

CUPERTINO (ANP) - Techbedrijf Apple presenteert woensdagavond (Nederlandse tijd) zijn nieuwste iPhone-modellen. Net als bij de huidige modellen komen er naar verwachting van de iPhone 14 ook weer vier versies, twee gewone iPhones en twee zogenoemde Pro-modellen met onder meer betere camera's.

Groot verschil met voorgaande jaren is dat de iPhone Mini naar verwachting niet meer terugkeert. Dat betekent dat de beide maten iPhone en de beide maten iPhone Pro vergelijkbaar worden. Liefhebbers van een kleine smartphone zijn op de goedkopere iPhone SE aangewezen.

Behalve de nieuwe smartphones verwachten Apple-volgers ook dat het bedrijf met een extra model van zijn smartwatch komt. Er zou een nieuwere versie van de normale Apple Watch uitkomen in twee maten plus een grotere en robuustere versie. Daarmee wil Apple, dat zich met zijn slimme horloges steeds meer richt op sport, mensen die aan de wat extremere sporten doen bereiken. Ook zou dat horloge mogelijk een langere batterijduur krijgen en zijn er geruchten over de mogelijkheid om het via satellieten met internet te verbinden op plaatsen waar geen telefoonbereik is.

Verder verwachten volgers dat Apple zijn Airpods Pro zal vernieuwen. Die draadloze oordopjes zouden een geheel nieuw uiterlijk krijgen.

Meer uit Financieel

Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

11 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

11 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

12 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

15 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

15 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

16 uur geleden
Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

16 uur geleden