Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple komt met nieuwe oortjes, computers en goedkopere muziek

Apple komt met nieuwe oortjes, computers en goedkopere muziek

CUPERTINO (ANP) - Technologieconcern Apple heeft een nieuwe versie van zijn draadloze koptelefoon AirPods geïntroduceerd. De nieuwste versie van de witte oordopjes werd tijdens een online evenement aangekondigd. Daar stelde Apple ook nieuwe laptops met eigen chips voor en kwam het met een goedkoper abonnement op streamingdienst Apple Music.

De AirPods moeten een beter geluid geven. Ze hebben een nieuw ontwerp en beter speakers. Bovendien zijn de oordopjes zweet- en waterdicht en kunnen ze volgens Apple langer muziek afspelen voordat de batterij leeg is. Verder voorzag Apple zijn slimme speaker HomePod Mini van drie nieuwe kleuren. Naast wit en zwart zijn de luidsprekers nu ook in geel, oranje en blauw verkrijgbaar.

Nadat Apple eerder al de goedkopere laptops van eigen chips voorzag, waren nu ook de duurdere modellen van de MacBook Pro aan de beurt. Die topmodellen worden voorzien van twee nieuwe chips, die zware bewerkingen zoals het ontwikkelen van software of bewerken van foto's of video's makkelijker moeten maken. De nieuwe chips worden geplaatst in laptops die in de maten 14 inch en 16 inch verschijnen. Die krijgen ook betere schermen dan hun voorgangers. Apple heeft die schermen zo groot gemaakt dat er geen rand overbleef waar een camera voor zaken als videovergaderen, dus daar krijgen de schermen net als de iPhones een uitstulping voor.

Apple kwam ook met een goedkoper abonnement op zijn muziekstreamingdienst Apple Music, dat alleen via digitale assistent Siri te bedienen is. Daar vraagt Apple in de VS ongeveer 5 dollar voor, de helft van het normale abonnement. Het nieuwe abonnement is voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Gebruik hernieuwbare energie groeit harder dan ooit volgens IEA

PARIJS (ANP) - Het gebruik van hernieuwbare energie groeit wereldwijd harder dan ooit. Dat meldt het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Volgens het agentschap komt dat door sterker overheidsbeleid en verhoogde klimaatdoelen. De investeringen in duurzame energiebronnen zoals windmolens, zonneparken en andere installaties zijn echter nog lang niet genoeg om de uitstoot van CO2 tegen 2050 naar nul terug te brengen.

6 minuten geleden
Australische economie gekrompen door lockdowns

CANBERRA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Australische economie is in het derde kwartaal gekrompen. Oorzaak waren de lockdown in onder meer Sydney, Melbourne en Canberra vanwege de coronapandemie. Daardoor gaven consumenten minder uit, met name aan diensten zoals de horeca en cultuursector, maar ook vervoer.

7 minuten geleden
Investeerder CVC haakt af in strijd om Intertrust

AMSTERDAM (ANP) - Investeerder CVC Capital Partners voert geen gesprekken meer met financieel dienstverlener Intertrust over een mogelijke overname. De exclusieve gesprekken die half november waren begonnen zijn afgebroken.

21 minuten geleden
Goede economische cijfers zorgen voor herstel op beurzen Azië

TOKIO (ANP) - De Aziatische beurzen zijn december overwegend positief begonnen. Economische cijfers over de bedrijvigheid van de industrie vielen voor de meeste landen positief uit. Bovendien groeide de export in Zuid-Korea harder dan verwacht en lijkt die op weg naar een recordstand. De Kospi in Seoul reageerde daar sterk op met een winst van 2,2 procent.

29 minuten geleden
Chinese fabrieken werden minder actief in november

BEIJING (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Chinese industrie is in november afgenomen. De inkoopmanagersindex die door het economische tijdschrift Caixin wordt berekend daalde afgelopen maand duidelijk. De index, waar alles onder de 50 op krimp duidt, kwam uit op een stand van 49,9.

59 minuten geleden
Omzet zakelijke dienstverlening boven niveau van voor corona

DEN HAAG (ANP) - De zakelijke dienstverlening is hersteld van de coronacrisis. In het derde kwartaal steeg de omzet met bijna een vijfde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee lagen de opbrengsten in de zakelijke dienstverlening weer boven het niveau van voor de pandemie.

8 uur geleden
ABN AMRO: zorgpremie stijgt opnieuw harder dan zorguitgaven

AMSTERDAM (ANP) - De zorgpremie voor volgend jaar gaat sterker omhoog dan de zorguitgaven, stellen economen van ABN AMRO. Dat is niet voor de eerste keer, want sinds 2014 ging de zorgpremie met 37,5 procent omhoog, terwijl de zorguitgaven met 27,5 procent stegen.

8 uur geleden