Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

App IJsmeester populair bij schaatsliefhebbers

App IJsmeester populair bij schaatsliefhebbers

DEN HAAG (ANP) - Sinds het vorig weekend begon te sneeuwen en te vriezen is de app IJsmeester al zo'n 60.000 keer gedownload. Via de app kunnen schaatsliefhebbers elkaar op de hoogte houden van de conditie van het ijs en van locaties, overal in Nederland, waar goed geschaatst kan worden.

Initiatiefnemer Erik Ekkel startte de app al in 2008 en vooral tijdens de vorstperiode in 2012 maakte het publiek er al dankbaar gebruik van. Maar de belangstelling breekt dit jaar alle records. "IJsmeester was afgelopen week zelfs de meest gedownloade app. Het is nu eigenlijk mijn wintersportvakantie", grapt Ekkel. Hij zou gaan skiën in Oostenrijk, maar dat zat er door de coronamaatregelen niet in. Nu is hij elke dag bezig om de informatie up-to-date te houden.

"De schaats-community blijkt een hechte club mensen. Er is nauwelijks een wanklank te horen, iedereen is blij ", aldus Ekkel. Via de app geven mensen ijsdiktes door en waar je heen kunt gaan, of bij welk water je vooral weg moet blijven omdat het ijs niet goed is."

Het doorgeven van de juiste locatie luistert volgens Ekkel nauw. "Schaatsers kunnen de informatie het beste doorgeven op de locatie zelf. Dan is die actueel en staat de juiste plek bij de melding. Doen mensen het na de schaatspret thuis op de bank dan verschijnt die locatie op de app." Ekkel vertelt met plezier over een grappenmaker op 'zijn' app. "Die gaf door dat ergens midden op de Noordzee een prima schaatsplek te vinden is."

De bijbehorende website van de app IJsmeester, waarop mensen ook kunnen controleren of het ijs bij hen in de buurt dik genoeg is om op te schaatsen, heeft vrijdag gemiddeld 1000 bezoekers per seconde.

Meer uit Binnenland

Opvang: geen afname, maar juist toename aantal daklozen

AMSTERDAM (ANP) - Dat het aantal dakloze mensen vorig jaar zou zijn gedaald, is exact het tegenovergestelde van wat in de praktijk is te zien. Dat zegt bestuurder Douwe van Riet van HVO-Querido, dat opvang en begeleiding biedt aan mensen die dakloos zijn in Amsterdam, Haarlem en regiogemeenten. "We zien dat veel meer mensen op straat leven. De druk op onze dag- en nachtopvang neemt toe." Ook de Haagse organisatie Straat Consulaat stelt dat de dagelijkse realiteit haaks staat op de gepresenteerde cijfers.

54 minuten geleden
Kinderen langs deuren voor verkoop 75e editie kinderpostzegels

LEIDEN (ANP) - Stichting Kinderpostzegels houdt voor de 75e keer de kinderpostzegelactie. Gedurende een week gaan kinderen langs de deuren om postzegels te verkopen. Deze editie staan er LEGO-figuurtjes op afgebeeld die samen spelen of elkaar helpen, passend bij het thema 'Laat ieder kind meedoen'.

4 uur geleden
In Nederland geboren panda Fan Xing verhuist naar China

RHENEN (ANP) - Fan Xing, de eerste en tot nu toe enige panda die in Nederland is geboren, verhuist woensdag naar China. Het ruim twee jaar oude dier gaat naar een opvangcentrum in China om daar hopelijk voor nageslacht te zorgen, aldus Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Wu Wen en Xing Ya, de ouders van de jonge panda, blijven nog een aantal jaren in de Rhenense dierentuin wonen, maar gaan op termijn ook terug naar China.

4 uur geleden
Forse kritiek op VVD na intrekken steun spreidingswet asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans heeft in de Tweede Kamer de wind van voren gekregen in het debat over de spreidingswet asielzoekers. Vooral de voormalige coalitiegenoten D66, CDA en ChristenUnie (CU) hadden forse kritiek op de draai die de VVD heeft gemaakt na de val van het kabinet begin juli. De VVD is nu fel tegen de spreidingswet, terwijl de liberalen die tot juli wel wilden.

5 uur geleden
Aantal dakloze mensen in Nederland vorig jaar gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederland telde vorig jaar naar schatting 26.600 dakloze mensen tussen de 18 en 65 jaar. Dat waren er minder dan in het jaar daarvoor, toen er nog sprake was van 32.000 daklozen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd. Ruim 38 procent van alle daklozen staat ingeschreven in één van de vier grote steden, aldus het CBS, en acht op de tien dakloze mensen is man.

7 uur geleden
PVV-Kamerlid vult 6 uur spreektijd over asielwet bij lange na niet

DEN HAAG (ANP) - De zes uur spreektijd die PVV-Kamerlid Gidi Markuszower had aangevraagd voor het Kamerdebat over de spreidingswet asielzoekers, heeft hij bij lange na niet benut. Na iets meer dan twee uur, inclusief enkele interrupties, hield hij het woensdag tegen middernacht voor gezien.

7 uur geleden
Heijnen fluit NS terug om spitsheffing, Kamer nog niet gerust

DEN HAAG (ANP) - De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

9 uur geleden