Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apothekers willen helpen boosterprikken zetten

Apothekers willen helpen boosterprikken zetten

DEN HAAG (ANP) - Apothekers willen meehelpen bij het zetten van boosterprikken. Volgens apothekersvereniging KNMP staat zo’n twee derde van de achterban welwillend tegenover het zetten van de extra vaccinaties tegen corona. Daar hebben de farmaceuten wel een arts voor nodig die wil functioneren als verantwoordelijke achterwacht.

Wettelijk gezien hebben apothekers niet de bevoegdheid zelf te vaccineren. Wel kunnen ze tijdens een pilotfase gebruikmaken van een arts die dan op de achtergrond verantwoordelijk is. Ook moeten apothekers het prikken zelf kunnen. "Maar zonder bagatelliserend te doen, dat is niet heel moeilijk", aldus voorzitter Aris Prins.

Het demissionaire kabinet kreeg woensdag forse kritiek uit de Tweede Kamer over het trage verloop van de boostercampagne. Coronaminister Hugo de Jonge zegde toe dat het tempo van het zetten van de extra prikken wordt opgevoerd. Het is de bedoeling dat onder meer militairen, medisch studenten, dierenartsen en oud-verpleegkundigen en oud-artsen daarbij gaan helpen.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

C.J. de Loof 1 maand geleden
Waarom???? het is nu toch wel duidelijk dat die prikjes niet werken??? In de beste landen van de klas zoals Portugal, IJsland en Gibraltar is 98% en meer gevaccineerd en wat denk je ??? ook daar gewoon weer maatregelen ! Je kan er een heel verhaal van maken maar de conclusie is toch gewoon dat het niet werkt.
Louis53 1 maand geleden
Het ligt dus wel aan de Jonge en het kabinet. De GGD heeft diverse kereneen verzoek ingediendom tijdelijk personeel wat langer aan te mogen stellen en niet steeds maar voor 3 of 4 maanden (wat maar 3 keer mag) eindelijk heeft hij fgeantwoord dat het mocht maar ondertussen waren er al veel vertrokken van de hulptroepen. De GGD is nu weer aan het opschalen. Vorige keer zouden ook militairen ingezet worden wat slechts op een enkele locatie gebeurd is (na een opleiding van enkele uurtjes) en dierenartsen hebben er geen tijd voor. Apothekers hebben al meer aangeboden te willen vaccineren maar dat is door de Jonge steeds afgeketst. En oud-verpleegkundigen worden amper uitgenodigd als ze al solliciteren wat ze misschien 1 of 2 keer doen, nul op rekest krijgen en vervolgens denken zoek het maar uit. Dus de Jonge moet niet lullen maar handelen (helaas heeft hij daarvoor niet het intellect)
Zeeuw65 1 maand geleden
@ Grimbergen. Het ligt niet aan de regering maar de capaciteit van de GGD die normaal gesproken alleen er voor is om vakantievaccins te zetten en testen op geslachtsziekten. Voor corona zijn ze niet opgericht en hadden niet eens de capaciteit voor. En tot vandaag ging iedereen naar de GGD om zich te laten testen. (kost veel tijd) vanaf morgen mag je alleen nog testen als je bij een zelftest positief bent getest. Testen is nu eigen verantwoordelijkheid bij covid en het 2G systeem komt er aan. Dus alleen gevaccineerden mogen dan naar binnen of op reis. Haalt veel druk bij de GGD weg.
Zeeuw65 1 maand geleden
Mooi zo de apothekersassistente kan ook meehelpen met de boosterprik. Is inderdaad niet moeilijk. Eerst ALTIJD er een druppel of 2 uit spuiten zodat je zeker weet dat er geen lucht in zit, want lucht in je hart in plaats van vloeistof is niet goed. dan pompt je hart 1 keer voor niks. Maar verder kan iedereen dit. Dus daar goed aan denken. Militairen en zelfs dierenartsen gaan meehelpen
Grimbergen 1 maand geleden
Had voor ons zo wie zo te laat geweest kunnen zijn. onze dochter die in de zorg werk woont nog thuis en had het virus opgelopen en wij zijn gelukkig niet ziek geworden. Ik had de GGD en het R.I.V.M al een mail gestuurd en teven de huisarts gevraagd voor de boosterprik, met in alle gevallen NUL op rekest. wat voor een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende regering hebben wij toch. Maar ja wij zijn al oud en maatschappelijk niets meer waard dus zal ze een worst zijn dat we de pijp uitgaan. Is de staat ook weer blij scheelt AOW en pensioen

Meer uit Gezond

Meer regio's Europa naar hoogste waarschuwingsniveau coronakaart

SOLNA (ANP) - Het aantal coronagevallen is zo sterk gestegen dat vrijwel heel Europa nu op het hoogste waarschuwingsniveau staat en donkerrood kleurt. Van de 211 regio's staan slechts vijftien nog op rood, een stapje lager op de coronakaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC. Niet eerder kleurde Europa zo fel rood.

1 uur geleden
Oostenrijk versoepelt inreisbeperkingen voor Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Oostenrijk laat vanaf maandag de quarantaineplicht vervallen voor Nederlanders die geen boosterprik hebben gehad tegen het coronavirus. Dat meldt het Oostenrijkse Toeristenbureau, dat die informatie heeft verkregen via de overheid. Wie niet een derde prik heeft laten zetten, moet nu nog tien dagen in quarantaine bij binnenkomst.

1 uur geleden
Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

DEN HAAG (ANP) - Van de Nederlanders die in aanmerking komen voor een boosterprik hebben zeven op de tien die inmiddels laten zetten. Jaap van Dissel van het RIVM becijferde in een briefing voor Tweede Kamerleden dat tot en met 16 januari 7,6 miljoen boosters zijn gezet. Dat komt neer op 69 procent van de mensen van 18 jaar en ouder die in aanmerking komen voor een booster.

1 uur geleden
Aannames over omikron waren te pessimistisch, erkent Van Dissel

DEN HAAG (ANP) - Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel in de Tweede Kamer.

3 uur geleden
Meer patiënten op wachtlijst voor nieuw orgaan

LEIDEN (ANP) - De coronapandemie heeft vorig jaar een minder negatief effect gehad op het aantal orgaandonaties dan in 2020, meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Het aantal mensen op de wachtlijst voor een orgaan is wel toegenomen.

4 uur geleden
Studies bevestigen: coronavaccins veilig voor zwangere vrouwen

UTRECHT (ANP) - Coronavaccins zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen. Dat is nog eens duidelijk bevestigd door onderzoeken onder zo'n 65.000 vrouwen die in verwachting zijn, melden het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Nederlandse medicijnautoriteit CBG. "Dit zijn hele mooie en geruststellende uitkomsten", vindt voorzitter Ton de Boer van het CBG.

1 dag geleden
Commerciële testaanbieders helpen vanaf eind januari GGD'en

LEUSDEN (ANP) - Commerciële testaanbieders gaan naar verwachting vanaf eind januari de GGD'en waar nodig helpen bij het testen op corona. Dat laat een woordvoerder van Stichting Open Nederland (SON) weten.

1 dag geleden