Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apenpokken rukken op in Engeland

Apenpokken rukken op in Engeland

LONDEN (ANP/RTR) - De apenpokken rukken snel op in Engeland, waar ruim drie weken geleden het eerste geval in Europa werd vastgesteld. Het zijn er 71 meer dan vorige week. Inmiddels zijn 179 gevallen in Engeland en de rest van Groot-Brittannië geregistreerd.

Ook in andere landen zijn veel meer gevallen van de virusziekte, zoals in Duitsland. Nadat daar de teller een tijdje op vijf stond, is het aantal opgelopen naar ruim twintig. In Nederland zijn tot nu toe 26 besmettingen officieel bekend, een verdubbeling sinds vorige week. In Spanje gaat het inmiddels om 120 gevallen, in Portugal om 96.

Sommige landen zijn overgegaan tot vaccinatie van personen die nauw contact hadden met geïnfecteerden, zoals Engeland en Frankrijk. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) acht een pandemie zoals bij het coronavirus onwaarschijnlijk, maar roept landen wel op maatregelen te nemen om verspreiding zo snel mogelijk in te dammen.

Griepachtige symptomen

De doorgaans milde ziekte veroorzaakt griepachtige symptomen en blaasjes op de huid. Het virus raakt nu vooral mannen die seks hebben met mannen. Maar de WHO vindt dat geen reden om deze zomer gayprides te mijden. Volgens de organisatie is het belangrijk steun te betuigen. Het lijkt erop dat besmetting vooral binnen plaatsvindt bij grote feesten, in sauna's en in nachtclubs.

Besmette personen dienen zich af te zonderen totdat ze zijn genezen, in de regel een kwestie van meerdere weken.

Meer uit Buitenland

Europese Commissie vlijmscherp over rechtsstaat Hongarije

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is bijzonder streng over de rechtsstaat in Hongarije in een landenanalyse die de commissie van alle 27 EU-landen heeft gemaakt.

22 minuten geleden
Scholz wil opnieuw bondskanselier worden na verkiezingen 2025

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil een nieuwe termijn als regeringsleider na de verkiezingen van 2025. Dat zei hij woensdag op een persconferentie in Berlijn.

26 minuten geleden
Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

1 uur geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

4 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

5 uur geleden
Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

7 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

8 uur geleden