Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANWB voorspelt grote drukte op Europese wegen zaterdag

ANWB voorspelt grote drukte op Europese wegen zaterdag

DEN HAAG (ANP) - De ANWB verwacht zaterdag grote verkeersdrukte op de Europese wegen, omdat miljoenen vakantiegangers naar hun bestemming reizen of juist naar huis terugkeren. Reizigers kunnen dan ook te maken krijgen met langere reistijden.

Naar verwachting ontstaan files rond Parijs en op de A6/A7, beter bekend als de Route du Soleil. Ook bij onder meer de Mont Blanc-tunnel op de N205, op de grens met Italië, worden files verwacht. In Italië is het op onder meer de A14 tussen Bologna en Rimini druk op de weg.

Ook in Duitsland is het naar verwachting drukker, zowel in het noorden als in het zuiden. Eerder meldde de Duitse reisorganisatie ADAC dat er onder andere veel automobilisten op weg gaan naar Italië en Kroatië. Ook zorgen meer dan achthonderd wegwerkzaamheden voor hinder. Vermoedelijke knelpunten zijn onder meer de A3, van Passau tot het Oostenrijkse Suben, en de A5 rond Karlsruhe.

Verder kan men op de wegen in Oostenrijk op veel verkeersdrukte rekenen, waaronder op de A10/A11, tussen Salzburg, Villach en de Sloveense grens. In Zwitserland moet op de A2 voor de Gotthardtunnel rekening worden gehouden met files. Tot slot is het ook in Spanje naar verwachting druk, zowel noord- als zuidwaarts.

Reizigers die de grootste verkeersdrukte willen vermijden, kunnen volgens de ANWB het beste pas zaterdag na 10.00 uur vanuit Nederland vertrekken, of op zondag reizen.

Meer uit Binnenland

A9 weer helemaal vrij na werkzaamheden

AMSTERDAM (ANP) - De A9 is tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht weer vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat. De weg was dit weekend in beide richtingen afgesloten om werkzaamheden aan de Schipholbrug. Die liepen door harde wind uit, waardoor de snelweg ook maandagochtend nog dicht was.

29 minuten geleden
A9 richting Amstelveen weer vrij, veel file rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A9 is tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in de richting van Amstelveen weer vrij, meldt Rijkswaterstaat. In de richting Alkmaar blijft de weg nog tot na de ochtendspits dicht. Rijkswaterstaat voerde afgelopen weekend werkzaamheden uit aan de Schipholbrug. Door harde wind duurden die langer dan verwacht.

1 uur geleden
A9 bij Schipholbrug richting Schiphol tot 10.00 uur dicht

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A9 ter hoogte van de Schipholbrug in de richting Schiphol blijft nog tot maandagochtend 10.00 uur dicht. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. In de andere richting moet de A9 weer rond 08.00 uur open gaan.

3 uur geleden
Gedoogde én gereguleerde wiet verkocht in 10 gemeenten

DEN HAAG (ANP) - In tien gemeenten die meedoen aan een wietexperiment mag vanaf maandag zowel gedoogde als gereguleerde wiet worden verkocht. Die situatie duurt drie maanden. Daarna is het de bedoeling dat er enkel gereguleerde wiet verkocht wordt. Gedoogde wiet mag dan niet meer.

6 uur geleden
Formateur Van Zwol ontvangt beoogd ministers van nieuwe kabinet

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol ontvangt vanaf maandag tot en met woensdag de kandidaat-bewindslieden van het toekomstige kabinet-Schoof. Beoogd VVD-vicepremier Sophie Hermans, die daarnaast de portefeuille Klimaat en Groene Groei krijgt, is maandagochtend om 9.00 uur de eerste die haar opwachting maakt.

6 uur geleden
Achttien woningen tijdelijk ontruimd door rook bij brand in Zeist

ZEIST (ANP) - Bij een brand in een restaurant aan de Slotlaan in Zeist, die in de nacht van zondag op maandag even na middernacht uitbrak, is zo veel rook vrijgekomen dat achttien omliggende woningen tijdelijk zijn ontruimd. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat de rookontwikkeling werd veroorzaakt door een brand die ontstond in een wasmachine en een droger. Rond 02.15 uur was de brand onder controle.

6 uur geleden
Meeste in de modder vastgeraakte auto's in Harlingen weer los

HARLINGEN (ANP) - Naar schatting twee derde van de auto's die zondag op parkeerterrein P3 bij de veerterminal in Harlingen door modder vast kwamen te zitten, is met behulp van trekkers van het terrein getrokken. Dat meldt wethouder Hendrik Sijtsma zondagavond vlak voor middernacht. De enkele honderden auto's die nog wel op het parkeerterrein vaststaan, zijn van mensen die pas vanaf morgen terugkomen van eiland Terschelling.

8 uur geleden