Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANWB verwacht niet veel extra verkeer bij begin voorjaarsvakantie

ANWB verwacht niet veel extra verkeer bij begin voorjaarsvakantie

DEN HAAG (ANP) - Het begin van de voorjaarsvakantie komend weekend in de regio zuid zal vrijdag in tegenstelling tot voorgaande jaren niet voor heel veel extra verkeer zorgen op de wegen, verwacht de ANWB. Wel wordt het vrijdagmiddag waarschijnlijk "merkbaar drukker" op de wegen doordat mensen die in eigen land vakantie gaan vieren en bijvoorbeeld een huisje hebben gehuurd.

Waarschuwingen voor lange files door een uittocht naar wintersportgebieden als Oostenrijk, geeft de ANWB dit keer niet. Door het coronavirus ontraadt de overheid mensen tot en met maart vakanties in het buitenland te boeken. Premier Mark Rutte wees er eerder op dat mensen die op skivakantie gaan of andere plezierreisjes maken het risico nemen dat ze het coronavirus importeren.

Vanwege het coronavirus heeft de Belgische politie aangekondigd in de voorjaarsvakantie streng op te treden tegen mensen die onnodig naar België reizen. Agenten houden controles aan de grenzen. Nederlanders die naar Antwerpen of de Ardennen willen, kunnen een bekeuring verwachten en worden teruggestuurd, aldus de politie.

Scholen in de regio zuid (in de provincies Zeeland, Limburg en grote delen van Noord-Brabant en Gelderland) zijn van 13 februari tot en met 21 februari vrij. De voorjaarsvakantie in de regio's Midden en Noord is van 20 februari tot en met 28 februari.

Meer uit Binnenland

Rotterdamse campagne moet drugsgebruikers bewust maken van impact

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam is maandag gestart met een campagne om drugsgebruikers naar eigen zeggen bewust te maken van hun impact op de criminaliteit in de stad. Volgens de stad associëren drugsgebruikers zich niet zo snel met drugscriminaliteit, "toch dragen zij hier wel degelijk aan bij", aldus de gemeente.

1 uur geleden
Nederlandse vrouwen krijgen relatief vaak kanker, mede door roken

UTRECHT (ANP) - Nederlandse vrouwen gingen in de jaren zestig en zeventig massaal aan de sigaret, nu krijgen ze "opvallend meer longkanker" dan vrouwen uit de meeste andere Europese landen. Dat signaleert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Het centrum meldt op basis van recente Europese cijfers dat Nederland vooral door roken in het verleden hoog staat op de lijst van landen waar vrouwen het vaakst getroffen worden door een vorm van kanker: op plaats drie, na Noorwegen en Denemarken.

1 uur geleden
Nieuwe coalitie in Den Haag gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n drie maanden na de val van de coalitie in Den Haag heeft de gemeente een nieuw college. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK presenteren maandag hun plannen voor de stad. Den Haag krijgt nu het vierde college in vijf jaar tijd.

6 uur geleden
Hoekstra op voor drie uur durend klimaatexamen in EU-parlement

STRAATSBURG (ANP) - Wopke Hoekstra moet zich maandagavond door een drie uur durend verhoor door Europarlementariërs slaan om de nieuwe klimaatman van de Europese Commissie te worden. Hij heeft in Straatsburg nog wel wat twijfels weg te nemen.

6 uur geleden
Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.

6 uur geleden
Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam maakt zich klaar voor het invoeren van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De maatregel gaat pas op 8 december in, maar vanaf maandag worden er al bijna 5000 nieuwe snelheidsborden neergezet, 170 verkeerslichten afgesteld en andere "infrastructurele maatregelen" genomen, aldus de gemeente. Ook start de stad met een campagne met de slogan '30 doen we voor elkaar'.

6 uur geleden
Explosie bij woning in Leiden, geen gewonden

LEIDEN (ANP) - De voordeur van een woning in Leiden is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door een ontploffing. De explosie gebeurde rond 00.50 uur op de Leliestraat in de wijk Roodenburgerdistrict. Er zijn geen gewonden gevallen.

7 uur geleden