Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANWB verwacht druk verkeersweekend

ANWB verwacht druk verkeersweekend

DEN HAAG (ANP) - De ANWB verwacht komend weekend veel vakantiefiles. Vooral op wegen in Duitsland en Frankrijk wordt het zaterdag druk. Ook op de Nederlandse wegen moeten weggebruikers vrijdagmiddag en zaterdag rekening houden met flinke drukte, omdat veel Nederlanders dit jaar op vakantie gaan in eigen land.

In ons land ontstaan naar verwachting de eerste files op vrijdagochtend, en die verkeersdrukte houdt tot het eind van de middag aan. Op zaterdag verwacht de ANWB opnieuw files. Vooral op de wegen in het oosten en zuiden van het land kan flinke vertraging ontstaan. Het verkeer zal waarschijnlijk vastlopen op de A1 tussen Hengelo en Amersfoort. Ook op de Afsluitdijk wordt het dringen vanwege wegwerkzaamheden. Daarnaast verwacht de ANWB dat het druk wordt op de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens en de wegen in Zeeland.

In Duitsland is het extra druk door het begin van de vakanties in Beieren. Op de wegen naar het noorden komt met name het verkeer rond Hamburg stil te staan. Nederlanders die naar het zuiden van Duitsland reizen krijgen het advies niet via de A61 tussen Venlo en Karlsruhe te rijden, omdat deze weg dicht is vanwege werkzaamheden tot half augustus.

Frankrijk

In Frankrijk wordt het druk op de wegen in de richting naar het westen en zuiden van het land. De toeristenbond verwacht zaterdag een piek tussen 11.00 en 15.00 uur. Vakantiegangers moeten bij Oostenrijk rekening houden met oponthoud bij de Karawankentunnel (A11) aan de grens van Slovenië. Hier zijn grenscontroles en werkzaamheden. Bij de Zwitserse St. Gotthardtunnel (A2) richting Italië kunnen reizigers ook rekenen op vertraging.

Het duurt nog even voor de drukste vakantieweekends komen. De ANWB en de internationale verkeersdiensten verwachten de grootste drukte op zaterdag 1 en 8 augustus.

Meer uit Binnenland

Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen, nu NS de vakbonden niet tegemoet is gekomen voor een nieuwe cao. De vakbonden hebben daarop aangekondigd te zullen actievoeren en dreigen ook met stakingen. "Staken is natuurlijk hun goed recht maar het gaat hier wel om een essentiële sector waar vele reizigers gebruik van maken. We hopen dat ze eruit komen voordat het zover komt", aldus Freek Bos, voorzitter van Rover.

10 uur geleden
Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

12 uur geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

15 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

16 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

16 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

17 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

17 uur geleden