Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANWB verwacht druk verkeersweekend

ANWB verwacht druk verkeersweekend

DEN HAAG (ANP) - De ANWB verwacht komend weekend veel vakantiefiles. Vooral op wegen in Duitsland en Frankrijk wordt het zaterdag druk. Ook op de Nederlandse wegen moeten weggebruikers vrijdagmiddag en zaterdag rekening houden met flinke drukte, omdat veel Nederlanders dit jaar op vakantie gaan in eigen land.

In ons land ontstaan naar verwachting de eerste files op vrijdagochtend, en die verkeersdrukte houdt tot het eind van de middag aan. Op zaterdag verwacht de ANWB opnieuw files. Vooral op de wegen in het oosten en zuiden van het land kan flinke vertraging ontstaan. Het verkeer zal waarschijnlijk vastlopen op de A1 tussen Hengelo en Amersfoort. Ook op de Afsluitdijk wordt het dringen vanwege wegwerkzaamheden. Daarnaast verwacht de ANWB dat het druk wordt op de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens en de wegen in Zeeland.

In Duitsland is het extra druk door het begin van de vakanties in Beieren. Op de wegen naar het noorden komt met name het verkeer rond Hamburg stil te staan. Nederlanders die naar het zuiden van Duitsland reizen krijgen het advies niet via de A61 tussen Venlo en Karlsruhe te rijden, omdat deze weg dicht is vanwege werkzaamheden tot half augustus.

Frankrijk

In Frankrijk wordt het druk op de wegen in de richting naar het westen en zuiden van het land. De toeristenbond verwacht zaterdag een piek tussen 11.00 en 15.00 uur. Vakantiegangers moeten bij Oostenrijk rekening houden met oponthoud bij de Karawankentunnel (A11) aan de grens van Slovenië. Hier zijn grenscontroles en werkzaamheden. Bij de Zwitserse St. Gotthardtunnel (A2) richting Italië kunnen reizigers ook rekenen op vertraging.

Het duurt nog even voor de drukste vakantieweekends komen. De ANWB en de internationale verkeersdiensten verwachten de grootste drukte op zaterdag 1 en 8 augustus.

Meer uit Binnenland

OM eist 20 jaar cel in hoger beroep Drentse kofferbakmoord

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger over de zogeheten Drentse kofferbakmoord heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van twintig jaar geëist. "Alles wijst in de richting van één persoon: Hans O.", zei de aanklager donderdag in het hof in Leeuwarden.

8 minuten geleden
Man krijgt 12 jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vriendin

ARNHEM (ANP) - De rechtbank in Arnhem heeft een 32-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, omdat hij in maart van dit jaar in Nijmegen zijn ex-vriendin doodstak met een schaar en een mes. Hij raakte haar 74 keer. De man moet ook een schadevergoeding betalen aan de moeder van zijn ex-vriendin en aan zijn dochtertje van een jaar oud, die de hele steekpartij heeft gezien.

14 minuten geleden
Advocaten schutter McDonald's: dit is geen moord

ZWOLLE (ANP) - De 34-jarige Veysel Ü. heeft het doodschieten van twee mannen in een McDonald's in Zwolle nooit gepland. "Er is iets geknapt in hem", zei advocaat Esther Blok donderdag in de rechtbank in Zwolle.

37 minuten geleden
Tot en met dit weekend kans op overlast door houtrook

HOUTEN (ANP) - Door een hooguit zwakke wind wordt er vanaf donderdag tot en met zondagochtend overlast door houtrook verwacht. Volgens Weeronline kan het zelfs windstil blijven, waardoor de rook afkomstig van houtstook kan blijven hangen en overlast kan veroorzaken.

43 minuten geleden
Verdachte kofferbakmoord: ik word neergezet als monster

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep in de zaak van de Drentse kofferbakmoord heeft verdachte Hans O. donderdag bij het hof nogmaals zijn onschuld bepleit. "Ik ben neergezet als een monster, maar ik heb het niet gedaan", zei de verdachte uit Emmen.

2 uur geleden
Vier aanhoudingen bij oprollen drugslab in Hulten

HULTEN (ANP) - De politie heeft op de Broekdijk in het Brabantse Hulten donderdagochtend een drugslab gevonden. Er zijn vier verdachten aangehouden. Over hun identiteit is nog niets bekend, zegt een politiewoordvoerster.

2 uur geleden
Douane vindt bijna 1000 kg coke in lading bevroren sinaasappelsap

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 976 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap afkomstig uit Brazilië en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

3 uur geleden