Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANWB telt op zwarte zaterdag 960 kilometer file in Frankrijk

ANWB telt op zwarte zaterdag 960 kilometer file in Frankrijk

DEN HAAG (ANP) - De zwarte zaterdag bereikte rond het middaguur het hoogtepunt. Toen stond er 960 kilometer file in Frankrijk, vooral in de zuidelijke helft, meldt de ANWB.

Al vanaf 07.00 uur was het langzaam rijden op de A7 op de route du soleil. De vertraging op de A7 tussen Lyon en Orange was vijf uur. Op de A9 tussen Orange en de Spaanse grens bedroeg de vertraging drie uur.

Ook in het regenachtige Oostenrijk is het druk met vakantieverkeer, mede door vakantievierende Duitsers die onderweg naar het zuiden zijn. Het zorgde voor uren extra reistijd in Oostenrijk op de A10 van Salzburg naar Villach. Vakantiegangers tussen München, Salzburg en de Sloveense grens via de Duitse A8 en Oostenrijkse A10 en A11 waren volgens de ANWB vijf uur langer onderweg. Voor de Karawankentunnel in Oostenrijk richting Slovenië bedroeg de wachttijd een uur.

In Zwitserland was de wachttijd voor de Gotthardtunnel rond het middaguur richting Italië opgelopen tot twee uur, richting het noorden was dat een uur. In Italië was de vertraging op de wegen van Milaan naar Rimini in de ochtend twee uur.

Meer uit Binnenland

Hagenaar verdacht van digitale ontucht met meisjes vanaf 6 jaar

DEN HAAG (ANP) - Een 25-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van het online misbruiken van minstens negen kinderen van 6 tot 12 jaar oud uit Nederland en België. Hij deed zich volgens het Openbaar Ministerie voor als een modellenscout en vroeg zijn jonge slachtoffers om naaktfoto's te sturen en video's waarop ze seksuele handelingen met zichzelf verrichten.

10 minuten geleden
ProRail wil gebruik chemische bestrijdingsmiddelen afbouwen

UTRECHT (ANP) - ProRail wil de komende jaren het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen afbouwen, meldt de spoorwegbeheerder dinsdag. Momenteel worden de chemische middelen, voornamelijk glyfosaat, omwille van de veiligheid nog gebruikt op de schouwpaden langs het spoor en in het ballastbed van het spoor, aldus ProRail.

1 uur geleden
Aantal gearresteerden UvA-protestkamp bijgesteld naar rond de 140

AMSTERDAM (ANP) - Bij het protestkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam werden in de nacht van maandag op dinsdag rond de 140 pro-Palestijnse betogers aangehouden, meldt de politie. Eerder ging ze uit van zo'n 125 gearresteerden.

1 uur geleden
Nog vier UvA-betogers van de meer dan 125 gearresteerden vast

AMSTERDAM (ANP) - Vier pro-Palestijnse betogers die werden gearresteerd in een tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5.

1 uur geleden
UvA-betogers zijn volgens advocaat onrechtmatig opgepakt

AMSTERDAM (ANP) - De zeker 125 pro-Palestijnse betogers die zijn aangehouden in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam hadden niet opgepakt mogen worden. Dat meldt advocaat Willem Jebbink, die veel van de gearresteerden bijstaat.

3 uur geleden
Eerste gearresteerden van protestkamp UvA vrijgelaten

AMSTERDAM (ANP) - De eerste mensen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gearresteerd in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

5 uur geleden
Circa 125 demonstranten tentenkamp UvA nog vast

AMSTERDAM (ANP) - De ongeveer 125 demonstranten die in de nacht van maandag op dinsdag zijn opgepakt in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat laat de politie dinsdagochtend weten.

5 uur geleden