Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANWB: drukste dag op Europese wegen deze zomer

ANWB: drukste dag op Europese wegen deze zomer

DEN HAAG (ANP) - Het was zaterdag tot nog toe de drukste dag van deze zomer op de Europese wegen, meldt de ANWB. Vooral van en naar het zuiden stonden lange files door terugkerend en nog vertrekkend vakantieverkeer.

In Frankrijk stond rond het middaguur zo'n 1200 kilometer file. "Het is drukker dan een week geleden", zegt een woordvoerder van de ANWB. Vorige week zaterdag ging het om zo'n 1000 kilometer file op de Franse wegen.

Ook in het noorden van Duitsland was het druk volgens de woordvoerder. Met name rond Hamburg stonden lange rijen met auto's. Hetzelfde gold voor de Gotthardtunnel in Zwitserland, waar de wachttijd opliep tot 1 à 2 uur.

Meer uit Binnenland

Oud-minister van Defensie Hennis aan de slag voor VN in Libanon

NEW YORK (ANP) - Jeanine Hennis-Plasschaert, oud-minister van Defensie, is benoemd tot Speciaal Coördinator voor de Verenigde Naties in Libanon. Dat heeft VN-topman António Guterres maandag bekendgemaakt. Deze functie werd eerder onder anderen vervuld door Sigrid Kaag.

2 uur geleden
Organisatie Roparun kijkt terug op 'onvergetelijke' 33e editie

ROTTERDAM (ANP) - De organisatie van de jaarlijkse Roparun kijkt terug op een "onvergetelijke" editie. Alle lopers van de 210 teams die meededen aan de estafetteloop voor goede doelen kwamen maandag over de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Met de loop haalden de ruim 5000 deelnemers geld op dat wordt gedoneerd aan "goede doelen die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker maken", zoals de organisatie het omschrijft.

4 uur geleden
Regering Sint-Maarten verliest meerderheid na 17 dagen

PHILIPSBURG (ANP) - Zeventien dagen na de beëdiging van een nieuwe regering op Sint-Maarten, heeft de coalitie haar meerderheid in het parlement alweer verloren. Kevin Maingrette van de partij NOW maakte maandag bekend zijn steun aan de coalitie van vier kleine partijen onder premierschap van Luc Mercelina in te trekken.

4 uur geleden
Motorrijder overleden door aanrijding met auto in Middelharnis

MIDDELHARNIS (ANP) - Een motorrijder is maandagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding met een auto in Middelharnis. Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur op de kruising van de Industrieweg en de Edison in de Zuid-Hollandse plaats. Na de aanrijding is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet baten, meldt de politie.

5 uur geleden
Opnieuw stopt hongerstaker in Maastricht, vier gaan door

MAASTRICHT (ANP) - Opnieuw is een van de oorspronkelijk zes hongerstakers in Maastricht met zijn actie gestopt. De hongerstakers lieten maandagnamiddag weten dat een van hen te ziek is om door te gaan met de actie. De Franse student cultuurwetenschappen besloot na 85 uur niet te hebben gegeten zijn hongerstaking op te geven. Nadat eerder al een hongerstaker weer ging eten, zijn er nog vier over die doorgaan met de actie.

6 uur geleden
Palestina Komitee betwijfelt of arrestatiebevelen er komen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlands Palestina Komitee betwijfelt of er daadwerkelijk arrestatiebevelen zullen worden uitgevaardigd voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister Yoav Gallant van Defensie. Voorzitter Robert Soeterik van de actiegroep kan zich vinden in de verzoeken hiertoe van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), maar verwacht dat er de komende tijd veel internationale druk op het strafhof zal worden uitgeoefend om te voorkomen dat de bevelen er komen.

7 uur geleden
ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven, werkt mee aan onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.

10 uur geleden