Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANVR wil versoepeling reisadviezen bij stopzetten coronasteun

ANVR wil versoepeling reisadviezen bij stopzetten coronasteun

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR is woedend op het kabinet over het stoppen van de coronasteun per 1 oktober. Georganiseerde reizen naar landen buiten de Europese Unie liggen door een oranje reisadvies nog grotendeels stil, maar daar staat binnenkort geen financiële compensatie meer tegenover. De vereniging pleit voor een versoepeling van het reisadvies of nieuwe steunmaatregelen. Gebeurt dat laatste niet dan dreigt de ANVR leden te gaan ondersteunen die toch naar oranje gebied willen reizen.

"Dat hebben wij tot nu toe niet gedaan, omdat we ons netjes hielden aan de reisadvisering vanuit de overheid", zegt een woordvoerder. Als nieuwe overheidssteun uitblijft en reisorganisaties en reizigers naar oranje gebied willen reizen, zegt de ANVR hen te ondersteunen. "We kunnen nu bijna niet anders. We kunnen moeilijk de hele reissector opdoeken."

Het kabinet maakte maandag bekend de algemene coronasteunregelingen te stoppen, omdat brede steun volgens demissionair minister Wopke Hoekstra nu niet meer "nodig of verstandig" is. De vrees is dat door het aanhouden van de steun mensen blijven werken in sectoren waar geen werk is, in plaats van over te stappen naar sectoren waar zij nodig zijn.

"Wij hopen dat het kabinet zich nog herneemt en met specifieke steun voor de reisbranche komt", aldus de ANVR. Anders zijn reizen buiten de EU volgens de woordvoerder niet meer tegen te houden.

Meer uit Financieel

Hypotheek met kortere rentevaste periode wint aan populariteit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het aantal aanvragen voor een hypotheek met een relatief korte rentevaste periode is in de eerste vijf maanden van dit jaar flink gestegen. Dat constateert De Hypotheker. Tegelijkertijd merkt de hypotheekadviseur dat het aantal hypotheekaanvragen met een langere rentevaste periode afneemt. De Hypotheker verwacht dat deze ontwikkeling zal doorzetten, omdat de hypotheekrentes licht zullen blijven dalen.

5 uur geleden
Nike mag schoenen in Europa geen 'footware' noemen na uitspraak

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Nike mag zijn sportschoenen in Europa geen 'footware' noemen. Nike had een aanvraag gedaan om dat woord als handelsmerk te laten registeren. Concurrent Puma had daartegen een zaak aangespannen en kreeg van het Gerecht van de Europese Unie gelijk.

6 uur geleden
Wisselend beeld op Wall Street na rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend geëindigd. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve, die het rentetarief in de Verenigde Staten opnieuw ongewijzigd liet. Uit de verklaring van de Amerikaanse centrale bank kwam onder meer naar voren dat de Fed voor dit jaar één renteverlaging voorziet en vier voor volgend jaar.

6 uur geleden
SpaceX en topman Musk aangeklaagd door klokkenluiders om seksisme

LOS ANGELES (ANP/RTR) - SpaceX en zijn topman Elon Musk zijn aangeklaagd door acht ex-medewerkers van het ruimtevaartbedrijf. Zij zijn naar eigen zeggen ontslagen nadat zij hun zorgen hadden geuit over vermeende seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen. In de aanklacht staat dat Musk met zijn gedrag een "alomtegenwoordige seksistische cultuur" bevorderde bij SpaceX.

7 uur geleden
Federal Reserve laat rente in de VS opnieuw ongewijzigd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw onveranderd gelaten, in lijn met de verwachtingen op de financiële markten. Het rentetarief in de Verenigde Staten blijft daarmee staan tussen de 5,25 en 5,50 procent, nog altijd het hoogste niveau sinds 2001.

8 uur geleden
ACM mist middelen om te handhaven op postmarkt, zegt bestuurslid

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt het lastig om in de gaten te houden of PostNL wel goed de post bezorgt. De toezichthouder zegt signalen te ontvangen over de slechte kwaliteit bij aangetekende post. Ook zijn er klachten dat postbezorgers van PostNL niet de verplichte vijf dagen per week langskomen. Maar goede middelen om een goede postbezorging af te dwingen, heeft de ACM volgens bestuurslid Manon Leijten niet.

9 uur geleden
Tesla vraagt EU om uitzondering op hogere Chinese importheffing

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft de Europese Unie gevraagd om zijn elektrische auto's die vanuit China worden ingevoerd uit te zonderen van een hogere importheffing. Het Amerikaanse bedrijf voert aan dat het namelijk minder profiteert van staatssteun dan Chinese branchegenoten. Tesla heeft een fabriek in Shanghai, waar meer dan de helft van de wereldwijde productie van het bedrijf plaatsvindt.

9 uur geleden