Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANVR: schrappen vluchten Transavia leidt tot minder boekingen

ANVR: schrappen vluchten Transavia leidt tot minder boekingen

LEUSDEN (ANP) - Het schrappen van vluchten door Transavia leidt ook bij reisaanbieders die zijn aangesloten bij de ANVR tot minder boekingen. Frank Oostdam, directeur van de branchevereniging, kan niet zeggen hoeveel minder vakanties er worden geboekt, maar merkt wel dat de problemen bij de luchtvaartmaatschappij effect hebben. "Het vertrouwen van de reiziger wordt wel heel erg op de proef gesteld. Eerst Schiphol en nu Transavia."

Eerder gaven ook Sunweb en de luchtvaartmaatschappij zelf aan minder boekingen te krijgen door de annuleringen bij de luchtvaartmaatschappij. De KLM-dochter heeft te weinig capaciteit door onder meer de vertraagde komst van leasevliegtuigen en benodigde reparaties. Dinsdag werd bekend dat ook in juni een flink aantal vluchten is geschrapt.

"Superfrustrerend", noemt Oostdam de gevolgen van de problemen bij Transavia. "Zowel voor de vakantieganger als de reisorganisaties. Er komt een hoop gedoe uit voort en het levert veel extra werk op." Volgens de directeur is nu alles erop gericht te zorgen dat alle reizigers een geschikte vlucht krijgen. "We zijn door schade en schande wijs geworden door de ervaring in de maand mei. Als je ziet hoeveel reizigers hun geld hebben teruggevraagd, dan valt dat met 1 tot 2 procent wel mee. Ik denk ook dat de gevolgen voor juni uiteindelijk wel zullen meevallen."

Ook in de maanden juli en augustus schrapt de luchtvaartmaatschappij vluchten. "We gaan ervan uit dat dat er minder zijn dan nu", zegt de directeur. "We hebben goede hoop dat de zomermaanden redelijk verlopen."

Meer uit Financieel

TomTom breidt samenwerking met Microsoft uit in nieuwe deal

AMSTERDAM (ANP) - TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan meer producten van Microsoft. De Nederlandse navigatiedienstverlener heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse techconcern die loopt tot het einde van het decennium. Ook willen de bedrijven samen nieuwe innovaties op de markt brengen, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

33 minuten geleden
Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Chinese economie groeit minder hard dan verwacht

BEIJING (ANP/AFP/RTR) - De economie van China is in het tweede kwartaal van 2024 minder hard gegroeid dan economen hadden verwacht. De op een na grootste economie van de wereld blijft kampen met een schuldencrisis in de vastgoedmarkt, een afzwakkende consumptie en vergrijzing van de bevolking. Ook de handelsspanningen met de Verenigde Staten en de Europese Unie, die de toegang van China tot belangrijke technologieën trachten te beperken en importtarieven heffen om hun markten te beschermen tegen goedkope, gesubsidieerde Chinese goederen, vertragen de groei.

1 uur geleden
Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

16 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

19 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

21 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

22 uur geleden