Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANVR: Schiphol gaf te snel signaal af van minder vluchten

ANVR: Schiphol gaf te snel signaal af van minder vluchten

DEN HAAG (ANP) - Schiphol riep te snel dat er vluchten geschrapt moeten worden om de drukte in de zomermaanden aan te kunnen. Zeker ook omdat de luchthaven de extra drukte had kunnen zien aankomen. Dat verwijt uitte Frank Oostdam, voorzitter van de branchevereniging van reisorganisaties ANVR, in het tv-programma WNL op Zondag in de richting van de leiding van de luchthaven.

Volgens Oostdam was het recente signaal van Schiphol aan de reissector verkeerd. Juist na twee jaar corona-ellende is de reissector volgens hem blij dat er weer gereisd kan worden. Bovendien zijn mensen ook bereid om extra geld uit te geven. Dat reisbedrijven daar dan niet volop van kunnen profiteren omdat vakantiegangers niet bij het vliegtuig kunnen komen, zorgt voor extra teleurstelling. Volgens de ANVR had Schiphol ook eerder op de verwachte drukte moeten anticiperen. In januari waren er volgens Oostdam al signalen dat de zomerperiode druk zou worden.

Door het "te snel" gecommuniceerde vooruitzicht van minder vluchten is er bij verschillende reizigers ook twijfel ontstaan over het al dan niet boeken van een vakantie, legt Oostdam uit. Hij denkt ook dat er bedrijven alsnog om kunnen vallen als gevolg van de problemen.

Schade verhalen op Schiphol

Volgens Oostdam zullen er ook zeker reisbedrijven zijn die de schade van de problemen op Schiphol zullen proberen te verhalen. De ANVR doet dat niet, omdat de organisatie geen commerciële relatie met Schiphol heeft. "Maar er zijn bedrijven die dat zullen gaan doen", weet Oostdam.

Ondanks de problemen houdt Oostdam nog vertrouwen in Schiphol-topman Dick Benschop om de problemen op te lossen. "Hij moet de kans krijgen", aldus de ANVR-baas. Verder meent hij dat "barbertje moet hangen" op dit moment niet direct iets oplost.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

5 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

8 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

10 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden