Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANVR: reizen naar verre bestemmingen kan weer ondanks reisadvies

ANVR: reizen naar verre bestemmingen kan weer ondanks reisadvies

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties kunnen weer beginnen met het uitvoeren van verre reizen naar 'oranje bestemmingen' buiten Europa, ondanks het nog altijd geldende negatieve reisadvies van de overheid voor dit soort trips. Dat kondigt reisbranchekoepel ANVR aan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken vindt dit geen goed idee en onderstreept nogmaals het belang van de eigen reisadviezen.

De ANVR heeft er geen zicht op welke reizen precies weer gaan vertrekken, maar weet wel dat er veel reizigers zijn die weer op een verre vakantie willen. Wat de organisatie betreft staat niets aangesloten reisorganisaties in de weg om reizen naar oranje bestemmingen weer aan te bieden. Die zouden goed kunnen als een klant zijn reis naar een oranje bestemming bewust heeft geboekt en de reisonderneming op het moment van vertrek de reis verantwoord en veilig kan uitvoeren.

"Het is aan iedere reisorganisatie afzonderlijk om de afweging te maken", zegt een woordvoerster. Ze verwijst ook naar Corendon dat al langer reizen naar het buiten de EU gelegen Turkije aanbiedt. Daarnaast benadrukt ze dat bijna 80 procent van de Nederlandse 18-plussers volledig is gevaccineerd.

Quarantaineplicht vervalt

Vanaf 22 september vervalt bovendien de quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers die terugkeren uit landen waar een zeer hoog risico geldt om besmet te raken met het coronavirus. Heeft iemand geboekt naar een gele bestemming en verandert voor vertrek de bestemming naar oranje, dan heeft de klant in overleg met de reisorganisatie de mogelijkheid om te gaan of om zijn reis om te boeken. Volgens de zegsvrouw van de ANVR zijn er verder genoeg reisverzekeringen die dekking bieden naar oranje bestemmingen.

De reisbranche roept de overheid ook op om de reisadviezen voor verre bestemmingen aan te passen. Een ander heikel punt voor de branche is de steun vanuit de overheid, die binnenkort afloopt. De ANVR heeft er bij de overheid nadrukkelijk op aangedrongen om de steunmaatregelen te verlengen en zegt dit ook de komende weken te blijven doen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft begrip voor de lastige situatie voor de reisorganisaties, laat een woordvoerder weten. Maar een oranje reisadvies is er volgens hem niet voor niets, nu ook met het oog op de volksgezondheid. Dat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. In Den Haag wordt volgens de zegsman wel gewerkt aan een aanpassing van het reisadviezensysteem. Maar daarbij zijn meerdere ministeries betrokken, en dat kost volgens hem tijd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Turkse overheid wijt sterk gestegen prijzen aan beleid supers

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse overheid gaat onderzoek doen naar de enorme prijsstijgingen bij vijf grote supermarktketens in het land. President Recep Tayyip Erdoğan houdt de bedrijven verantwoordelijk voor de snelle stijging van voedselprijzen in zijn land.

1 uur geleden
Benzinetekorten aan Britse pompen lopen op

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De benzinetekorten in delen van het Verenigd Koninkrijk nemen toe. Steeds meer tankstations moeten automobilisten nee verkopen, omdat ze door het nijpende chauffeurstekort in het land geen brandstof geleverd krijgen. Intussen overweegt de Britse regering om de visumregels te versoepelen zodat er snel duizenden chauffeurs uit de Europese Unie aan de slag kunnen om de problemen te verlichten en de brandstoflevering weer goed op gang te brengen.

4 uur geleden
Disney klaagt erven stripmakers aan om rechten op Marvel-helden

BURBANK (ANP/BLOOMBERG) - Walt Disney heeft rechtszaken aangespannen tegen een van de stripmakers en erfgenamen van andere stripmakers achter superhelden als Iron Man en Spider-Man. Daarmee wil het entertainmentconcern een einde maken aan de discussie over wie de rechten op de Marvel-figuren zou hebben.

5 uur geleden
Rolls-Royce levert nieuwe motoren voor B-52-bommenwerpers VS

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gaat nieuwe motoren leveren voor de Amerikaanse B-52-bommenwerpers. Daardoor moeten de verouderde toestellen weer jaren meekunnen. Met de deal is tot 2,6 miljard dollar gemoeid, heeft het Pentagon laten weten. Omgerekend is dat zo'n 2,2 miljard euro.

6 uur geleden
ING: vertrouwen kleine beleggers stabiel

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen onder particuliere beleggers is in september stabiel gebleven. Nadat de AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs deze maand nieuwe recordhoogtes heeft bereikt, verwachten beleggers die door ING zijn ondervraagd een verdere stijging tot 802 punten in december.

8 uur geleden
Lang vastgezette bestuurder Huawei verlaat Canada na deal met VS

VANCOUVER (ANP/AFP/RTR) - Huawei-bestuurder Meng Wanzhou heeft Canada verlaten en is onderweg naar China, nadat een rechter in Vancouver de uitleveringszaak tegen haar eerder op de dag officieel staakte. Daardoor mocht Meng, na bijna drie jaar onder huisarrest te hebben gestaan in Vancouver, het land weer uit.

9 uur geleden
Topvrouw Huawei mag Canada verlaten van rechter

VANCOUVER (ANP) - Een Canadese rechter heeft de uitleveringszaak tegen Huawei-bestuurder Meng Wanzhou vrijdag officieel gestaakt. Daardoor kan zij, na bijna drie jaar onder huisarrest te hebben gestaan in Vancouver, terugkeren naar China. Wanzhou sloot een deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat om haar uitlevering had gevraagd. Daarmee kwamen de aanklachten over fraude en samenzwering tegen de topvrouw te vervallen.

14 uur geleden