Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANVR: reisadvies Spanje zoveelste klap voor reisbranche

ANVR: reisadvies Spanje zoveelste klap voor reisbranche

DEN HAAG (ANP) - Het aanscherpen van het reisadvies voor Spanje en de Canarische Eilanden is een nieuwe klap voor de Nederlandse reisbranche, zegt brancheorganisatie ANVR. De organisatie vreest dat veel reisaanbieders kopje onder zullen gaan door de economische schade die de coronacrisis veroorzaakt.

Het reisadvies voor heel Spanje wordt vanaf dinsdag aangescherpt, van geel naar oranje. Het nieuwe advies geldt ook voor de Canarische Eilanden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ziet zich daartoe genoodzaakt vanwege het oplopende aantal besmettingen in het populaire vakantieland.

Reisorganisaties TUI en Corendon hebben op dit moment duizenden Nederlandse vakantiegangers in Spanje zitten. Voor TUI gaat het om bijna 4000 Nederlandse vakantiegangers en voor Corendon om bijna 1300. Ook delen van Frankrijk gaan op oranje, laat het ministerie weten. Het gaat daarbij om de regio's Sarthe, Hérault en Alpes-Maritimes. Ook Monaco en de Schotse stad Aberdeen gaan op oranje.

'Reizigers weten wat ze moeten doen'

Hoeveel Nederlandse vakantiegangers nu via reisorganisaties in Spanje, de Canarische Eilanden en de betreffende regio's in Frankrijk zijn, weet de ANVR niet precies. "Uiteraard weten de individuele reisorganisaties dat wel, waar zij zitten en wanneer, maar wij hebben daar geen inventarisatie van gedaan", aldus een woordvoerster. "Dat komt ook doordat de organisaties zelf exact weten wat ze moeten doen. Die zullen de reizigers die daar zitten informeren, maar ook de mensen die nog zouden vertrekken."

Er was in de reissector de hoop dat Europa langzamerhand weer openging, stelt de ANVR, maar nu lijkt in een aantal landen een tegengestelde beweging plaats te vinden. "Dat is natuurlijk dramatisch voor de reisbranche." Spanje hoort steevast tot de top drie van meest populaire vakantielanden onder Nederlanders, zegt de ANVR. "Het maakt het heel erg moeilijk nu nog naast Italië en Griekenland zonnige landen te vinden."

De huidige steunmaatregelen van de overheid kunnen waarschijnlijk niet voorkomen dat "heel erg veel" reisorganisaties gaan omvallen, stelt de ANVR. De brancheorganisatie pleit daarom voor aanvullende regelingen. "Voor een gesloten sector als de onze hebben we specifieke maatregelen nodig."

Meer uit Binnenland

Slachtofferhulp: het is erg druk na schietpartijen in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het is erg druk met mensen die slachtofferhulp nodig hebben na de schietpartijen in Rotterdam donderdag. Slachtofferhulp Nederland houdt daarom meerdere groepsbijeenkomsten, laat een woordvoerder vrijdag weten. Vlak na de incidenten kwamen ook al meerdere groepen bij elkaar om te praten over de gebeurtenissen.

16 minuten geleden
Bloemen en verdriet bij huis doodgeschoten vrouw en dochter

ROTTERDAM (ANP) - Bij het huis van de donderdag doodgeschoten moeder en haar 14-jarige dochter hebben enkele mensen een bosje bloemen gestoken in de zwarte schermen die rondom het woningblok staan. Er heerst een verdrietige sfeer op het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, aldus een verslaggever ter plaatse. Politie is op het plein in gesprek met buurtbewoners. Er wordt gehuild en sommige mensen omhelzen elkaar.

20 minuten geleden
Politie: aantal slachtoffers schietpartijen Rotterdam blijft drie

ROTTERDAM (ANP) - De politie Rotterdam bevestigt dat er donderdag niet meer dan drie slachtoffers zijn gevallen door de twee schietincidenten in het Erasmus MC en op het Heiman Dullaertplein. Donderdagavond was er nog enige onduidelijkheid over of er mogelijk meer slachtoffers waren. De politie laat nu weten dat er niet meer slachtoffers zijn aangetroffen.

1 uur geleden
Sfeer gelaten bij Erasmus MC dag na schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Bij het Erasmus MC heerst een dag na de schietpartij een gelaten sfeer onder de werknemers. Toch gaat voor de meeste ziekenhuismedewerkers het werk "gewoon weer door", zegt een medewerker tegen een verslaggever ter plaatse. Wel zal er in het ziekenhuis onderling veel nagepraat worden.

1 uur geleden
Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

9 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

10 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

10 uur geleden