Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

De ANVR vergelijkt het aantal boekingen met onder meer de maand februari in 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis. Door die crisis kreeg de reissector te maken met strenge beperkingen waardoor minder mensen op vakantie konden. Het aantal boekingen steeg ten opzichte van de februari voor corona met 18 procent. "Dat de trend van het zorgeloos boeken via gerenommeerde vakantieaanbieders in februari verder heeft doorgezet, was weer duidelijk zichtbaar via onze leden", stelt directeur van de ANVR Frank Oostdam.

Turkije liet daarbij wel een terugval zien van 28 procent. Ook in vergelijking met februari vorig jaar bleef het aantal boekingen naar dat land achter, met 19 procent. Die heeft volgens Oostdam "zeer waarschijnlijk te maken" met de aardbevingen in het zuidoosten van Turkije. Door die aardbevingen in februari kwamen ruim 50.000 mensen om het leven.

Maar Oostdam ziet de vraag naar Turkije als vakantiebestemming wel weer aantrekken. "In de cijfers van maart en april zal zichtbaar worden hoeveel impact dit heeft gehad op Turkije als vakantiebestemming, ondanks dat de aardbevingen ver van de toeristische gebieden vandaan waren."

Het aantal boekingen nam het sterkst toe voor reizen richting Belgiƫ (plus 71 procent), het Verenigd Koninkrijk (plus 27 procent) en Denemarken (plus 25 procent). Ook de traditionele vakantielanden Frankrijk en Italiƫ waren in trek, met respectievelijk 11 procent en 23 procent meer boekingen.

Meer uit Financieel

Vakbonden stellen Staat ultimatum om uitblijven zwaarwerkregeling

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VCP hebben woensdag - op de Dag van de Arbeid - een ultimatum gesteld aan de Staat. De bonden willen dat de Staat meer doet om tot een permanente regeling te komen voor mensen met zware beroepen die eerder met pensioen willen. Gebeurt dat niet, dan dreigen acties en stakingen in verschillende sectoren.

2 minuten geleden
Veel kritiek op duurzaamheid moederbedrijf Knorr en Dove

LONDEN (ANP) - Aandeelhouders hebben veel kritiek geuit op de duurzaamheidsambities van Unilever, een bedrijf dat zich vaak laat voorstaan op zijn maatschappelijke engagement. Op het vlak van klimaat en mensenrechten zou het moederbedrijf van merken als Knorr, Dove en Persil tekortschieten, klonk het op de aandeelhoudersvergadering.

54 minuten geleden
Starbucks hard onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Starbucks ging woensdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De koffieketen zag de verkopen in het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds de coronacrisis afnemen. Vooral in China liep de omzet hard terug. Volgens financieel topvrouw Rachel Ruggeri merkt Starbucks dat consumenten over de hele wereld het zuiniger aan doen. De koffieketen verlaagde ook zijn vooruitzichten voor de rest van het boekjaar. Het aandeel werd daarop 15 procent lager gezet.

1 uur geleden
J&J wil zaak kankerverwekkend babypoeder voor 11 miljard schikken

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Medisch concern Johnson & Johnson (J&J) wil een slepende rechtszaak over een mogelijk kankerverwekkend babypoeder en andere talkproducten schikken voor 11 miljard dollar (10,3 miljard euro). Dat is 2,1 miljard dollar meer dan het bedrijf vorig jaar bood. Het gaat om tienduizenden claims.

1 uur geleden
Hoogeveen krijgt eerste nieuwbouw met verwarming op waterstof

HOOGEVEEN (ANP) - Netbeheerder RENDO mag waterstof gebruiken om nieuwbouwwoningen in Hoogeveen (Drenthe) te verwarmen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een proef van minimaal vijftien jaar en het is volgens de toezichthouder de eerste keer dat waterstof in de nieuwbouw wordt gebruikt.

2 uur geleden
Britse toezichthouder onderzoekt OnlyFans om leeftijdsverificatie

LONDEN (ANP) - De Britse mediatoezichthouder Ofcom is een onderzoek gestart naar het erotische onlineplatform OnlyFans. De waakhond vraagt zich af of OnlyFans genoeg doet om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot pornografisch materiaal op het platform.

2 uur geleden
Verkoop warmtepompen in de woningbouw stagneert

NAARDEN (ANP) - De verkoop van warmtepompen stagneert. Relatief lage gasprijzen, politieke onzekerheid en zorgen over het volle stroomnet belemmeren de groei die voor de energietransitie nodig is, stelt de Vereniging Warmtepompen.

2 uur geleden