Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANVR blij met duidelijkheid Transavia over schrappen vluchten

ANVR blij met duidelijkheid Transavia over schrappen vluchten

LEUSDEN (ANP) - Het is goed dat Transavia duidelijk is over het aantal vluchten dat geschrapt wordt, en tegelijkertijd voor de meeste reizigers een alternatief biedt. Dat zegt Frank Oostdam, directeur van reisbranchevereniging ANVR. Hij reageert daarmee op het nieuws dat Transavia 210 vluchten schrapt in juli en augustus, wat volgens hem te verwachten was. "Het goede nieuws is dat dit minder vluchten betreft dan in juni", aldus Oostdam.

De komende maand schrapt Transavia namelijk ruim 330 vluchten. Aanleiding is dat de budgetmaatschappij minder vliegtuigen kan inzetten als gevolg van leveringsproblemen en problemen met het papierwerk van de toestellen. In vergelijking met juni valt het aantal geschrapte vluchten volgens Oostdam "op zich mee". Ook is er meer zekerheid voor reizigers. "Als een klant ziet dat zijn vlucht niet is geschrapt, dan weet hij dat deze gewoon doorgaat", stelt Oostdam.

De afgelopen tijd hebben reizigersorganisaties samen met Transavia de problemen proberen te ondervangen. Touroperators hebben volgens Oostdam daarvan zo’n 10 tot 15 procent opgelost, de rest kwam op het bordje van Transavia. "Een reisorganisatie maakt daarbij wel kosten. De problemen ontstaan met name als vluchten vertragen of op een andere dag vertrekken. Dan moeten hotels, huurauto’s en rondreizen omgeboekt worden", legt Oostdam uit.

Oplossingen geboden

Dat Transavia nu aangeeft voor de zomermaanden voor "bijna alle passagiers" een passende oplossing te hebben gevonden, stemt Oostdam dan ook hoopvol. "Bijna iedereen heeft nu een aanbod gekregen, dus daar hoeven we ons geen zorgen meer over te maken."

Ook reisorganisatie TUI stelt dat zij reizigers kan verzekeren dat hun vakantie doorgaat, ook als ze met Transavia vliegen. "We weten nu verder van tevoren welke vluchten eruit gaan. We kunnen dan een alternatief bieden", laat TUI weten. Dat kan een alternatief zijn dat door Transavia wordt geboden of een eigen oplossing van TUI. De touroperator laat verder weten dat er duizenden TUI-reizigers getroffen zijn door de problemen bij Transavia. Een exact aantal is nog niet bekend, omdat de zomer nog niet voorbij is.

Meer uit Financieel

EasyJet schort vluchten naar Israël op tot 27 oktober

LUTON (ANP/RTR) - De Britse budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft dinsdag alle vluchten naar Israël opgeschort tot 27 oktober vanwege de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten. Eerder besloot easyJet al in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv te vliegen, na de aanval van Iran op Israël afgelopen weekeinde.

10 minuten geleden
Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

LEUSDEN (ANP) - Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

1 uur geleden
Alliander doet grote aanbesteding voor nieuwe kabels

ARNHEM (ANP) - Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, wil ruim 1,6 miljard euro uittrekken voor nieuwe kabels. Het gaat voor de organisatie om de grootste aanbesteding ooit voor de levering van distributie- en transportkabels voor het midden- en laagspanningsnet.

1 uur geleden
Gasprijs verder omhoog door onrust in Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is dinsdag verder gestegen door de onrust in het Midden-Oosten, die voor verstoringen van de gasleveringen uit de regio kunnen zorgen. Vorige week werd de brandstof al flink duurder door de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël.

1 uur geleden
Onderzoek: in Nederland wordt veel in beschermd zeegebied gevist

UTRECHT (ANP) - In Nederlandse natuurgebieden in de zee wordt veel meer met sleepnetten gevist dan in andere Europese landen. Nederland is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totale aantal visuren op beschermde zeebodems, meldt natuurorganisatie Stichting de Noordzee op basis van internationaal onderzoek naar de visserijdruk in beschermde natuurgebieden in zeven Europese landen.

2 uur geleden
ArcelorMittal onderaan in rode AEX na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - ArcelorMittal was dinsdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die ook een stevig verlies liet zien. Het staalconcern werd door de kenners van Deutsche Bank van de kooplijst gehaald en zakte dik 5 procent. De algehele stemming op de beursvloeren was eveneens negatief. Maandag leek de Europese beurshandel nog weinig last te hebben van de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend, maar de zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op die aanval lijken nu toe te nemen.

3 uur geleden
Concurrentie onder kopers op woningmarkt neemt sterk toe

AMSTERDAM (ANP) - De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

3 uur geleden