Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Antwerps restaurant afgebrand, verdachten in Nederland opgepakt

Antwerps restaurant afgebrand, verdachten in Nederland opgepakt

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - In de Antwerpse wijk Middelheim is in de nacht van zondag op maandag een restaurant afgebrand. Volgens de Belgische politie was er eerst een luide knal gehoord en kwam daarop een melding van brand. De hele benedenverdieping is in vlammen opgegaan.

In de buurt van het restaurant was kort daarvoor een verdacht voertuig met een Nederlands kenteken gecontroleerd. Toen er even later brand werd gemeld in het pand, ging de politie direct uit van een verband. De auto werd in Nederland opgespoord. De twee inzittenden zijn gearresteerd. Wie het zijn en waar ze zijn opgepakt, is nog niet bekend. Ook is nog niet te zeggen of ze echt bij de brand zijn betrokken. De Nederlandse politie kan desgevraagd niets zeggen over deze arrestatie en verwijst naar de autoriteiten in Antwerpen.

De Belgische politie zegt dat het incident mogelijk een link heeft met de drugswereld. Vlaamse media spreken van een aanslag en melden dat het gaat om restaurant De Nachtegaal van de in België legendarische oud-basketballer Willy Steveniers. Een van zijn zonen zou voorkomen in een drugsdossier van de Belgische justitie. Deze Nathan zou samen met de Nederlandse crimineel 'Bolle Jos' Leijdekkers grote partijen cocaïne hebben ingevoerd via de haven van Antwerpen.

Meer uit Buitenland

Zelensky op top Zwitserland: wordt hier geschiedenis geschreven

BERN (ANP/AFP/RTR) - In Zwitserland gaat een tweedaagse vredestop voor Oekraïne van start. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky begroet in het resort Bürgenstock de arriverende wereldleiders. Hij toonde zich op sociale media alvast optimistisch en sprak de verwachting uit dat "geschiedenis zal worden geschreven" tijdens de bijeenkomst.

31 minuten geleden
Iran laat EU-diplomaat en andere Zweed vrij bij gevangenenruil

STOCKHOLM (ANP/RTR/DPA) - Zweden en Iran hebben een deal gesloten over de uitwisseling van gevangenen. Teheran heeft de Zweedse EU-diplomaat Johan Floderus en de Zweed Saeed Azizi vrijgelaten in ruil voor de Iraniër Hamid Noury, een in Zweden tot levenslange cel veroordeelde oud-gevangenismedewerker.

1 uur geleden
Eerste openbare optreden prinses Catherine sinds kankerdiagnose

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zaterdagochtend bij Buckingham Palace verschenen bij de plechtigheid Trooping the Colour. Volgens Britse media gaat het om haar eerste openbare optreden sinds bekend werd dat ze kanker heeft. Catherine zwaaide en lachte vanuit een koets naar het publiek dat was afgekomen op de jaarlijkse militaire parade ter ere van de verjaardag van de Britse koning.

1 uur geleden
VS komen met steunpakket voor energiesector Oekraïne

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben een nieuw steunpakket aangekondigd om de Oekraïense energiesector te ondersteunen en meer humanitaire hulp te bieden. Daar is een bedrag mee gemoeid van 1,5 miljard dollar (circa 1,4 miljard euro), staat in een verklaring van het Witte Huis.

1 uur geleden
Duitse politie schiet man dood na geweld op EK-feestje

MAAGDENBURG (ANP/DPA) - De Duitse politie heeft vrijdagavond een man doodgeschoten in de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt. De man viel mensen aan op een besloten EK-feestje in Wolmirstedt. Drie mensen raakten ernstig gewond.

2 uur geleden
Olie op stranden Singapore na ongeluk met Nederlands schip

SINGAPORE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Meerdere stranden in Singapore zijn zaterdag gesloten door een olielek. Het lek ontstond een dag eerder na een aanvaring tussen het baggerschip Vox Maxima, dat onder Nederlandse vlag vaart, en een ander schip.

4 uur geleden
Scholz: vredesvoorstel van Poetin was niet serieus

ROME (ANP/RTR) - Het jongste vredesvoorstel van de Russische president Vladimir Poetin over Oekraïne was niet "serieus" en is daarom niet besproken door de leiders van de G7-landen, zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Hij deed zijn uitspraken in Italië, waar de G7-top plaatsvindt, vlak voor zijn vertrek naar de vredestop voor Oekraïne in Zwitserland.

5 uur geleden