Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Antwerp maakt excuses na gebrekkige communicatie over Overmars

Antwerp maakt excuses na gebrekkige communicatie over Overmars

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Antwerp FC heeft donderdagavond excuses gemaakt over de gebrekkige communicatie eerder deze week bij de aanstelling van Marc Overmars als de nieuwe technisch directeur. De Belgische club presenteerde de oud-topman van Ajax zes weken nadat hij was opgestapt bij de Amsterdammers als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club.

"Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd dat glashelder toe te lichten", zegt Antwerp nu in een verklaring. "De kritiek daarop is terecht. Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: dat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit heeft en dat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer."

De verklaring komt nadat vanwege de komst van Overmars al enkele sponsoren vertrokken. Het bedrijf Select Group was de eerste die aankondigde dat de samenwerking na dit seizoen beëindigd wordt. Ook havenbedrijf Descroes zou volgens Belgische media de samenwerking met Antwerp stopzetten.

Schriftelijke afspraken

"Het welzijn van al onze medewerkers staat centraal", zegt Antwerp verder. "We hebben dan ook sinds jaren een unaniem onderschreven gedragscode waarin heel nadrukkelijk is beschreven dat er in onze club geen plaats is voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Samen met de raad van bestuur werken we verder aan een uitgebreid welzijns- en integriteitsbeleid. We hebben met Marc Overmars wel degelijk diepgaande gesprekken gevoerd over zijn periode bij Ajax en de zaken die daar zijn gebeurd. Het spreekt voor zich dat we duidelijk hebben gemaakt dat we in onze club een nultolerantie voeren en wat de gevolgen zijn als dat niet gerespecteerd wordt."

Daarover zijn ook schriftelijke afspraken gemaakt, zegt Antwerp. "We hebben met Marc Overmars ook ondubbelzinnige contractuele afspraken hierover gemaakt. Met al onze medewerkers is ondertussen uitvoerig overlegd. Ze kregen hierbij de kans om de nodige vragen te stellen. Zij hebben het volste vertrouwen dat ze ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving. Wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal moeten bewijzen dat hij daarvan heeft geleerd. Net zoals hij zich op sportief vlak zal moeten bewijzen."

Meer uit Voetbal

Coach Van 't Schip verwacht 'zware dobber' in 'Mekka van voetbal'

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip verwacht dat Ajax een "heel zware dobber" gaat hebben aan Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. De ploeg uit Birmingham maakt dit seizoen indruk in de Premier League en houdt enkele clubs van naam, waaronder Tottenham Hotspur en Manchester United, onder zich.

1 uur geleden
Borussia Dortmund-keeper Kobel onzeker voor komende periode

DORTMUND (ANP/DPA) - Borussia Dortmund kan mogelijk de komende tijd geen beroep doen op keeper Gregor Kobel. De doelman, die geblesseerd raakte tijdens de warming-up voor het Europese duel met PSV, mist in ieder geval de competitiewedstrijd tegen Hoffenheim van zondag.

1 uur geleden
Villa-trainer Emery ziet in Ajax 'historische en succesvolle club'

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa-trainer Unai Emery kijkt uit naar de duels met Ajax in de Conference League van volgende maand. Volgens de Spaanse trainer is Ajax een club die nog altijd veel aanzien geniet. Hij vergelijkt de speelstijl met AZ.

1 uur geleden
PSV twijfelt over inzetbaarheid Boscagli tegen PEC Zwolle

EINDHOVEN (ANP) - Olivier Boscagli mist zaterdag mogelijk de uitwedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. De Franse verdediger viel dinsdagavond geblesseerd uit tijdens het thuisduel van de club uit Eindhoven met Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League (1-1).

4 uur geleden
Bayern-coach Tuchel voelt zich vrij door duidelijkheid over baan

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Bayern-trainer Thomas Tuchel voelt zich vrij nu er duidelijkheid is over zijn toekomst bij de Duitse recordkampioen. Deze week werd bekend dat Tuchel na dit seizoen vertrekt nu Bayern in een zware periode zit.

4 uur geleden
FC Twente hoopt dat Taha en Eiting inzetbaar zijn tegen Eagles

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Joseph Oosting weet nog niet of hij zondag tijdens het thuisduel van FC Twente met Go Ahead Eagles een beroep kan doen op Younes Taha en Carel Eiting. "Beide spelers hebben klachten", meldt de coach op de website van zijn club. "We trainen zaterdag nog en we moeten afwachten hoe dit zich naar zondag ontwikkelt."

4 uur geleden
Ajax stuit op Aston Villa in achtste finales Conference League

NYON (ANP) - Ajax vervolgt het Europese avontuur in de Conference League met twee wedstrijden tegen Aston Villa in de achtste finales. Dat is het resultaat van een loting op het hoofdkantoor van de UEFA in het Zwitserse Nyon.

5 uur geleden