Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Antony debuteert met twee treffers voor Ajax in oefenduel met RKC

Antony debuteert met twee treffers voor Ajax in oefenduel met RKC

AMSTERDAM (ANP) - Ajax is met een ruime zege op RKC Waalwijk (6-1) begonnen aan de oefencampagne richting het nieuwe seizoen. De Braziliaanse aanvaller Antony, overgekomen van São Paulo, maakte na rust zijn debuut voor de thuisploeg. Hij had 16 minuten nodig voor zijn eerste treffer en maakte ook de 5-1. Lassina Traoré, Klaas-Jan Huntelaar (twee keer) en Jurgen Ekkelenkamp troffen eveneens doel voor de thuisploeg. Teun van Grunsven tekende voor de enige treffer van RKC.

Ajax speelde voor het eerst sinds 1 maart weer in de Johan Cruijff ArenA. Toeschouwers ontbraken nog, vanwege het coronavirus. Bondscoach Ronald Koeman zat wel op de eretribune. Komende donderdag zijn er 4500 fans welkom als Ajax de voorbereiding vervolgt met een vriendschappelijk wedstrijd tegen FC Utrecht.

Ajax-trainer Erik ten Hag verdeelde zijn veldspelers over twee teams, die allebei een helft in actie kwamen. De meeste basisspelers van vorig seizoen speelden voor rust. Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico kwamen pas in de tweede helft in actie. Beiden mogen tot oktober nog vertrekken als de juiste club het gewenste bedrag op tafel legt. Ajax leidde bij rust 'slechts' met 1-0, ook omdat Zakaria Labyad de lat raakte en Daley Blind de paal.

Nog niet fit

André Onana (enkel), Sergiño Dest (voet) en David Neres (knie) zijn nog niet fit. De aangetrokken Ghanees Mohammed Kudus wacht nog op zijn werkvergunning. Doelman Maarten Stekelenburg vierde na negen jaar zijn rentree bij de club waar hij zijn profloopbaan begon. Hij kreeg weinig te doen, maar zag er niet goed uit bij de 4-1 van Van Grunsven.

De 17-jarige Devyne Rensch debuteerde in de tweede helft in de hoofdmacht van Ajax. Hij werd bij de selectie gehaald toen bleek dat Dest niet kon spelen. Antony vierde zijn eerste treffers met handgebaartjes richting zijn landgenoot Neres, die op de tribune zat. Na het laatste fluitsignaal ging hij op zijn knieën zitten en wees hij naar de hemel, alsof hij hulp van boven had gekregen.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters Chelsea winnen eerste halve finale van FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van Chelsea hebben de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League met 1-0 gewonnen van FC Barcelona. De returnwedstrijd is over een week in Londen.

1 uur geleden
Ajax-AZ definitief gestaakt, AZ-keepster Liefting bij kennis

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen de voetbalsters van Ajax en AZ is definitief gestaakt na een zware botsing waarbij AZ-keepster Femke Liefting het grootste slachtoffer is. AZ meldt dat de 19-jarige keepster weer bij kennis is.

2 uur geleden
Duel Ajax - AZ gestaakt na zware botsing AZ-keepster Liefting

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen de voetbalsters van Ajax en AZ is gestaakt na een botsing tussen AZ-keepster Femke Liefting en voetbalster Chasity Grant van Ajax.

2 uur geleden
Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

18 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

18 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

18 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

20 uur geleden