Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Annan ziet nog voldoende uitdagingen en is trots op groei

Annan ziet nog voldoende uitdagingen en is trots op groei

TOKIO (ANP) - Alyson Annan ziet nog voldoende mogelijkheden om de hockeysters van Oranje nog beter te maken. De bondscoach van Oranje is "enorm trots" op de weg die ze sinds de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 met de ploeg heeft afgelegd.

"Op het moment dat ik niet meer de uitdaging zie en vind dat ik ben uitgeleerd als coach zou ik stoppen. Maar die uitdaging is er zeker nog", zei de 48-jarige Annan na het veroveren van haar eerste olympische titel.

Annan trad eind 2015 in dienst bij de hockeybond en veroverde met de vrouwenploeg een zilveren medaille op de Spelen van 2016. Na de tweede plaats was er kritiek op Annan, ook omdat ze tijdens het toernooi een breed uitgemeten vergissing maakte; de bondscoach gaf de speelsters tactische aanwijzingen, terwijl ze zich moesten opmaken voor een shoot-outserie.

Professionalisering

"Toen ik de functie overnam was ik een nieuwe bondscoach. Eigenlijk zou er voor iedere bondscoach een handboek moeten zijn met dingen die je tegenkomt en niet verwacht", aldus Annan, die het vertrouwen hield en gegroeid is in haar rol. Ze wees in Tokio naar de verdere professionalisering van de hele staf.

"Na Rio heb ik op facetten ingezoomd waarvan ik vond dat ze beter moesten. In de staf bijvoorbeeld wilde ik geen gecombineerde functies meer; een fysioloog is ook echt een fysioloog en een diëtist is een diëtist", aldus Annan, die sinds dat toernooi slechts drie van de ruim honderd wedstrijden verloor met haar elftal.

"Ik ben enorm trots dat ik met dit team heb kunnen werken en mijn visie op het spel en alles eromheen heb kunnen doorvoeren. Ik ben supertrots wat we hier hebben laten zien. Zo zie je maar dat je met vertrouwen heel veel kunt bereiken. Waar ik het meest trots op ben? Dat deze groep bij iedere training en elk moment dat we samen zijn, alles uit elkaar proberen te halen."

Meer uit Sport

Tennisster Rybakina snel klaar, Rus mogelijk volgende opponent

PARIJS (ANP) - Tennisster Elena Rybakina heeft in de eerste ronde van Roland Garros eenvoudig afgerekend met de Belgische Greet Minnen. De Kazachse nummer 4 van de wereld won binnen vijf kwartier van de speelster uit Turnhout: 6-2 6-3.

42 minuten geleden
Atletiekploeg met boegbeeld Bol, maar zonder Hassan naar EK

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse atletiekploeg gaat met topatleten Femke Bol, Lieke Klaver en Nadine Visser naar de EK in Rome. Tweevoudig olympisch kampioene Sifan Hassan slaat de EK over. Voor de Europese kampioenschappen, die van 7 tot en met 12 juni plaatsvinden, zijn 59 atleten geselecteerd, 29 vrouwen en 30 mannen.

1 uur geleden
Hockeybondscoach Van Ass kiest in Parijs voor keepster Veenendaal

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeysters kiest op de Olympische Spelen voor keepster Anne Veenendaal. De doelvrouw van Amsterdam krijgt de voorkeur boven Josine Koning van landskampioen Den Bosch. Koning gaat als reservekeepster mee naar Parijs.

2 uur geleden
Tennisster Osaka doet mee aan grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Naomi Osaka doet mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De viervoudige grandslamkampioene en voormalig nummer een van de wereld maakt haar debuut in Nederland, meldt de organisatie van het Libéma Open dat plaatsvindt van 8 tot en met 16 juni.

3 uur geleden
Trofee voor hockeyer Warmerdam na bijzondere comeback

ARNHEM (ANP) - Hockeyer Dennis Warmerdam heeft de Pahud de Mortanges Trofee gewonnen, een onderscheiding die sportkoepel NOC*NSF uitreikt aan de sporter die zich als een inspirerend voorbeeld heeft opgeworpen.

4 uur geleden
Van de Zandschulp twijfelt over voortzetten tennisloopbaan

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp twijfelt erover of hij nog wel door wil als proftennisser. De nummer 102 leed maandag op Roland Garros in de openingsronde een roemloze nederlaag tegen de Italiaan Fabio Fognini. Het werd 6-1 6-1 7-5.

13 uur geleden
Carapaz kan olympische titel wegrit niet verdedigen in Parijs

QUITO (ANP/BELGA) - Richard Carapaz kan zijn olympische titel in de wegrit komende zomer niet verdedigen op de Olympische Spelen in Parijs. Hij is niet opgenomen in de Ecuadoraanse selectie, zo maakte de Ecuadoraanse wielerfederatie FEC maandag bekend. Het land mag slechts één renner selecteren voor Parijs.

13 uur geleden