Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Angst voor piek op beurs leidt tot rode koersen op Wall Street

Angst voor piek op beurs leidt tot rode koersen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag lager gesloten. Het sentiment op Wall Street werd beïnvloed door de angst dat de piek van de groei voor veel bedrijven in zicht komt en dat leidde ertoe dat handelaren hun winst pakten. Een tegenvallend kwartaalbericht van Amazon, dat minder hard groeide dan werd verwacht, zorgde ervoor dat de hele webwinkelsector in het rood dook.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 lager op 34.935,47 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 4395,26 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,7 procent tot 14.672,68 punten.

Amazon sloot uiteindelijk 7,6 procent lager. Het concern heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw flink geprofiteerd van thuiswinkelende consumenten. Wel verwacht het bedrijf dat het groeitempo in het derde kwartaal zal afzwakken, nu winkels weer zijn geopend en mensen daar kunnen gaan shoppen in plaats van op het internet. Ook bedrijven als Shopify en eBay daalden tot ruim 7 procent.

Amazon

Voor Amazon was er bovendien een boete van 746 miljoen euro van de Luxemburgse privacywaakhond, de grootste ooit gegeven in de Europese Unie. Amazon zou de strenge regels voor gegevensbescherming hebben overtreden bij het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens. Volgens het bedrijf zijn de beschuldigingen ongegrond. Amazon is daarom van plan beroep aan te tekenen.

Het aandeel van Pinterest ging ruim 18 procent omlaag. Van alle internetbedrijven die profiteerden van lockdowns, lijkt de plaatjessite het eerste slachtoffer te worden van de versoepelingen van coronamaatregelen. Daardoor zijn mensen minder vaak online. In het tweede kwartaal telde Pinterest 454 miljoen maandelijks actieve gebruikers, 24 miljoen minder dan in de eerste drie maanden van 2021.

Dole

Groente- en fruitbedrijf Dole maakte een weinig succesvolle beursrentree. Het aandeel eindigde op de eerste handelsdag 9,4 procent onder de uitgifteprijs. Dole ontstond in februari toen het gelijknamige fruitbedrijf fuseerde met het Ierse Total Produce. De onderneming had zijn beursgang eerder al verkleind en uitgesteld en kreeg desondanks niet alle aandelen verkocht.

Procter & Gamble noteerde 2 procent hoger. Het verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern verwacht de komende tijd minder hard te groeien dan de voorbije kwartalen. Tegelijkertijd kampt het bedrijf achter merken als Gillette, Pampers en Ariel met oplopende prijzen voor grondstoffen en vervoer, wat de winst raakt.

Branchegenoot Colgate-Palmolive kwam ook met resultaten. Daarbij werd het bedrijf achter onder meer Colgate-tandpasta voorzichtiger over de winstgroei. Dat werd door beleggers afgestraft met een koersverlies van bijna 5 procent.

Meer uit Financieel

Kredietverzekeraar Atradius voorspelt faillissementsgolf in 2023

AMSTERDAM (ANP) - Door het einde van coronasteun en hoge energierekeningen vallen volgend jaar veel meer bedrijven om dan dit jaar, voorspelt kredietverzekeraar Atradius. Die denkt dat er ruim driekwart meer bedrijven het hoofd niet meer boven water kunnen houden.

2 uur geleden
Twitter verliest op somber gestemd Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben de winsten van eerder op de dag niet vast kunnen houden. De vrees voor verdere renteverhogingen door de Federal Reserve stak weer de kop op in de aanloop naar het invloedrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Beleggers verwerkten verder nieuwe ontwikkelingen in de overnamesoap rond Twitter.

4 uur geleden
Musk vraagt rechter om pauze in juridisch gevecht met Twitter

WILMINGTON (ANP/RTR) - Elon Musk heeft een rechter gevraagd de rechtszaak tegen Twitter over een overnamedeal ter waarde van 44 miljard dollar te pauzeren. 's Werelds rijkste persoon verwacht de aankoop van het socialemediabedrijf, waar hij aanvankelijk van afzag maar nu toch door wil zetten, op 28 oktober af te ronden.

4 uur geleden
Adidas kijkt kritisch naar samenwerking met Kanye West

HERZOGENAURACH (ANP/RTR) - Adidas onderzoekt of het door wil gaan met de samenwerking met rapper Kanye West. Het Duitse sportkledingmerk en de artiest werken sinds 2015 samen aan de Yeezy-schoenenlijn, maar West liet zich onlangs negatief uit over die krachtenbundeling.

5 uur geleden
Biden onderzoekt alle opties na forse productieverlaging OPEC+

WASHINGTON (ANP/RTR) - De regering van de Verenigde Staten onderzoekt alle mogelijkheden om de prijzen van benzine voor Amerikanen niet nog verder te laten stijgen nadat oliekartel OPEC+ heeft besloten de productie te verlagen. Het verbond van olieproducerende landen onder leiding van Saudi-Arabië en Rusland kondigde woensdag aan dagelijks 2 miljoen vaten minder te produceren, om de prijs te stutten.

5 uur geleden
Bewerkfunctie voor Twitterberichten voor meer mensen beschikbaar

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Twitter heeft de bewerkfunctie voor tweets voor meer mensen beschikbaar gesteld. Gebruikers in de Verenigde Staten die maandelijks betalen voor de dienst Twitter Blue krijgen voortaan de mogelijkheid hun berichten na publicatie aan te passen, meldt het socialmediabedrijf. Betalende abonnees in Canada, Nieuw-Zeeland en Australië kregen die mogelijkheid enkele dagen geleden ook.

6 uur geleden
Zakenkrant meldt miljardenverlies moederbedrijf TikTok

NEW YORK (ANP) - Het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, heeft vorig jaar een miljardenverlies geleden. Het Chinese techconcern achter de populaire filmpjesapp groeide snel, maar gaf ook veel uit aan marketing en de ontwikkeling van nieuwe functies. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een intern rapport van het bedrijf.

6 uur geleden