Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Angst voor piek op beurs leidt tot rode koersen op Wall Street

Angst voor piek op beurs leidt tot rode koersen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag lager gesloten. Het sentiment op Wall Street werd beïnvloed door de angst dat de piek van de groei voor veel bedrijven in zicht komt en dat leidde ertoe dat handelaren hun winst pakten. Een tegenvallend kwartaalbericht van Amazon, dat minder hard groeide dan werd verwacht, zorgde ervoor dat de hele webwinkelsector in het rood dook.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 lager op 34.935,47 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 4395,26 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,7 procent tot 14.672,68 punten.

Amazon sloot uiteindelijk 7,6 procent lager. Het concern heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw flink geprofiteerd van thuiswinkelende consumenten. Wel verwacht het bedrijf dat het groeitempo in het derde kwartaal zal afzwakken, nu winkels weer zijn geopend en mensen daar kunnen gaan shoppen in plaats van op het internet. Ook bedrijven als Shopify en eBay daalden tot ruim 7 procent.

Amazon

Voor Amazon was er bovendien een boete van 746 miljoen euro van de Luxemburgse privacywaakhond, de grootste ooit gegeven in de Europese Unie. Amazon zou de strenge regels voor gegevensbescherming hebben overtreden bij het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens. Volgens het bedrijf zijn de beschuldigingen ongegrond. Amazon is daarom van plan beroep aan te tekenen.

Het aandeel van Pinterest ging ruim 18 procent omlaag. Van alle internetbedrijven die profiteerden van lockdowns, lijkt de plaatjessite het eerste slachtoffer te worden van de versoepelingen van coronamaatregelen. Daardoor zijn mensen minder vaak online. In het tweede kwartaal telde Pinterest 454 miljoen maandelijks actieve gebruikers, 24 miljoen minder dan in de eerste drie maanden van 2021.

Dole

Groente- en fruitbedrijf Dole maakte een weinig succesvolle beursrentree. Het aandeel eindigde op de eerste handelsdag 9,4 procent onder de uitgifteprijs. Dole ontstond in februari toen het gelijknamige fruitbedrijf fuseerde met het Ierse Total Produce. De onderneming had zijn beursgang eerder al verkleind en uitgesteld en kreeg desondanks niet alle aandelen verkocht.

Procter & Gamble noteerde 2 procent hoger. Het verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern verwacht de komende tijd minder hard te groeien dan de voorbije kwartalen. Tegelijkertijd kampt het bedrijf achter merken als Gillette, Pampers en Ariel met oplopende prijzen voor grondstoffen en vervoer, wat de winst raakt.

Branchegenoot Colgate-Palmolive kwam ook met resultaten. Daarbij werd het bedrijf achter onder meer Colgate-tandpasta voorzichtiger over de winstgroei. Dat werd door beleggers afgestraft met een koersverlies van bijna 5 procent.

Meer uit Financieel

Tata akkoord met Britse netbeheerder over vergroenen staalproces

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Tata Steel heeft een deal gesloten met de Britse stroomnetbeheerder National Grid voor het bouwen van nieuwe energie-infrastructuur. Die is nodig om de vestiging in Port Talbot in Wales te vergroenen. Volgens het staalconcern gaat het om een belangrijke stap in de overschakeling van vervuilende hoogovens op een "ultramoderne" vlamboogoven.

57 minuten geleden
Atoomagentschap wil betere bescherming radioactief materiaal

WENEN (ANP/DPA) - Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) heeft opgeroepen tot een betere bescherming van radioactief materiaal wanneer dit wordt vervoerd. Volgens de organisatie meldden 31 landen vorig jaar in totaal 168 gevallen waarin radioactief materiaal werd gestolen, verloren ging of anderszins in verkeerde handen viel.

1 uur geleden
Storing bij Marktplaats is volgens het platform opgelost

AMSTERDAM (ANP) - De storing bij Marktplaats is verholpen, laat een woordvoerster van het onlineplatform weten. Wie tweedehandsspullen wilde zoeken op Marktplaats kon maandagochtend problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Op sociale media waren er ook mensen die klaagden dat de site voor hen onbereikbaar was.

1 uur geleden
Nieuwe Chinese sancties om wapenlevering aan Taiwan

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China heeft sancties opgelegd aan drie Amerikaanse defensiebedrijven. Het gaat om een grotendeels symbolische actie die aangeeft dat het land niet tevreden is met de Amerikaanse wapenverkoop aan Taiwan, op dezelfde dag dat het eiland een nieuwe leider installeerde.

1 uur geleden
Allestoringen.nl: duizenden meldingen van storing bij Marktplaats

AMSTERDAM (ANP) - Wie tweedehandsspullen wil zoeken op Marktplaats kan maandag problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Bij de website allestoringen.nl zijn maandagochtend meer dan 10.000 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen dat Marktplaats bij hen niet goed werkt.

2 uur geleden
Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

UTRECHT (ANP) - Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), een organisatie waarbij veel duurzame bedrijven zijn aangesloten, na een nieuwe studie naar de voordelen van warmtenetten.

3 uur geleden
Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

5 uur geleden