Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Angst voor piek op beurs leidt tot rode koersen op Wall Street

Angst voor piek op beurs leidt tot rode koersen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag lager gesloten. Het sentiment op Wall Street werd beïnvloed door de angst dat de piek van de groei voor veel bedrijven in zicht komt en dat leidde ertoe dat handelaren hun winst pakten. Een tegenvallend kwartaalbericht van Amazon, dat minder hard groeide dan werd verwacht, zorgde ervoor dat de hele webwinkelsector in het rood dook.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 lager op 34.935,47 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 4395,26 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,7 procent tot 14.672,68 punten.

Amazon sloot uiteindelijk 7,6 procent lager. Het concern heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw flink geprofiteerd van thuiswinkelende consumenten. Wel verwacht het bedrijf dat het groeitempo in het derde kwartaal zal afzwakken, nu winkels weer zijn geopend en mensen daar kunnen gaan shoppen in plaats van op het internet. Ook bedrijven als Shopify en eBay daalden tot ruim 7 procent.

Amazon

Voor Amazon was er bovendien een boete van 746 miljoen euro van de Luxemburgse privacywaakhond, de grootste ooit gegeven in de Europese Unie. Amazon zou de strenge regels voor gegevensbescherming hebben overtreden bij het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens. Volgens het bedrijf zijn de beschuldigingen ongegrond. Amazon is daarom van plan beroep aan te tekenen.

Het aandeel van Pinterest ging ruim 18 procent omlaag. Van alle internetbedrijven die profiteerden van lockdowns, lijkt de plaatjessite het eerste slachtoffer te worden van de versoepelingen van coronamaatregelen. Daardoor zijn mensen minder vaak online. In het tweede kwartaal telde Pinterest 454 miljoen maandelijks actieve gebruikers, 24 miljoen minder dan in de eerste drie maanden van 2021.

Dole

Groente- en fruitbedrijf Dole maakte een weinig succesvolle beursrentree. Het aandeel eindigde op de eerste handelsdag 9,4 procent onder de uitgifteprijs. Dole ontstond in februari toen het gelijknamige fruitbedrijf fuseerde met het Ierse Total Produce. De onderneming had zijn beursgang eerder al verkleind en uitgesteld en kreeg desondanks niet alle aandelen verkocht.

Procter & Gamble noteerde 2 procent hoger. Het verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern verwacht de komende tijd minder hard te groeien dan de voorbije kwartalen. Tegelijkertijd kampt het bedrijf achter merken als Gillette, Pampers en Ariel met oplopende prijzen voor grondstoffen en vervoer, wat de winst raakt.

Branchegenoot Colgate-Palmolive kwam ook met resultaten. Daarbij werd het bedrijf achter onder meer Colgate-tandpasta voorzichtiger over de winstgroei. Dat werd door beleggers afgestraft met een koersverlies van bijna 5 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Managers wankelend vastgoedbedrijf Evergrande braken regels

SHENZHEN (ANP/DPA) - Zes bestuurders van de wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande hebben investeringsproducten van het bedrijf laten uitbetalen terwijl dat niet mocht, maakte Evergrande bekend. Het bedrijf eist dat het zestal het geld terugbetaalt. Bovendien wil de vastgoedontwikkelaar de zes "stevige boetes" opleggen.

8 uur geleden
Britse voedselindustrie heeft tekort aan CO2

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De beslissing van kunstmestproducent CF Industries om twee Britse fabrieken stil te leggen vanwege de hoge gasprijzen in Europa heeft onverwachte gevolgen voor de Britse voedselindustrie. Die heeft een tekort aan CO2, dat gebruikt wordt om dieren in het slachthuis te bedwelmen, maar ook bij het vacuüm verpakken van producten en voor het maken van droogijs. De koolstofdioxide is een bijproduct van het maken van kunstmest.

10 uur geleden
Krant: Indiase toezichthouder vindt dat Google macht misbruikt

NEW DELHI (ANP/BLOOMBERG) - De Indiase marktwaakhond vindt dat Google de grote marktmacht van zijn mobiele besturingssysteem Android misbruikt. Dat schrijft de krant Times of India, dat het rapport inzag. Dat rapport zal door de toezichthouder worden bestudeerd, die dan zal bepalen of Google een boete krijgt.

11 uur geleden
Cao voor medewerkers taxfreewinkels Schiphol verlengd na staking

UTRECHT (ANP) - De cao voor medewerkers van de taxfreewinkels op Schiphol wordt verlengd tot april. Dat meldt vakbond FNV na overleg met de directie van Schiphol Airport Retail (SAR), het bedrijf achter de See Buy Fly-winkels. De oude cao was afgelopen, maar onderhandelingen kwamen er niet vanwege de wens van SAR om een aantal regelingen te versoberen.

13 uur geleden
Apple verplicht ongevaccineerd personeel tot frequente tests

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple gaat ongevaccineerde werknemers in de Verenigde Staten verplichten om zich frequent te laten testen op het coronavirus. Daarmee zet het techbedrijf een volgende stap in zijn beleid rondom Covid-19 waarbij het concern personeel nog altijd niet verplicht om zich te laten inenten.

1 dag geleden
Wall Street omlaag na tegenvallende cijfers consumentenvertrouwen

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn met verliezen het weekend ingegaan. Wall Street verwerkte onder meer nieuwe cijfers over het consumentenvertrouwen, die tegenvielen. Ook speelt mee dat er vrijdag veel opties verliepen op de aandelenbeurs, wat de handel extra volatiel maakte. Daarbij leven nog steeds zorgen over de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus en financiële risico's in China.

1 dag geleden
Advocaat-generaal: zaak over massaclaim om gifschip kan doorgaan

DEN HAAG (ANP) - Het juridische proces rond de massaclaim van 100.000 Ivorianen over de afvaldump door een schip van grondstoffenhandelaar Trafigura, kan doorgaan. De belangenorganisatie van de slachtoffers is wel degelijk ontvankelijk, adviseert de advocaat-generaal aan de Hoge Raad. Een eerder oordeel hierover van het Amsterdamse gerechtshof zou in stand kunnen blijven, waardoor de zaak weer verder zou kunnen.

1 dag geleden