Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

André Kuipers: mooi om te zien hoe Daemen heeft genoten

André Kuipers: mooi om te zien hoe Daemen heeft genoten

DEN HAAG (ANP) - André Kuipers vindt het mooi om te zien hoe de 18-jarige Oliver Daemen, die dinsdag een toeristische ruimtevlucht maakte, "na zo'n tien jaar dromen van de ruimte (heel herkenbaar) heeft genoten van het uitzicht en het zweven". Dat laat Kuipers weten op Twitter.

Kuipers was zelf twee keer in de ruimte. In 2004 en van 2011 tot 2012 verbleef hij in het ruimtestation ISS, zo'n 400 kilometer boven het oppervlak van de aarde. Daarmee was hij, tot aan dinsdag, de laatste Nederlander die in de ruimte is geweest. Daemen, die als kind Kuipers ontmoette, ging dinsdag mee met een korte vlucht naar de rand van de dampkring. Zijn vaartuig kwam tot 107 kilometer hoogte. De Brabander verliet daarmee de dampkring en geldt als de jongste astronaut ooit.

Daemen vloog mee met Jeff Bezos, de rijkste mens op aarde. Zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin wil toeristische vluchten richting de ruimte verkopen.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

42 minuten geleden
Groot deel oppositie zegt vertrouwen op in Rutte na Groningendebat

DEN HAAG (ANP) - Een groot deel van de oppositie in de Tweede Kamer zegt het vertrouwen op in minister-president Mark Rutte. De partijen vinden de reflectie van de premier op zijn eigen rol bij de gaswinning in Groningen tekort schieten, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver, die mede spreekt namens PvdA, SP, BBB, Volt. PVV, JA21, PvdD, Groep-Van Haga en partijloos Kamerlid Pieter Omtzigt.

1 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

2 uur geleden
Vijlbrief sluit 'Groningenheffing' voor oliebedrijven niet uit

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) deelt de woede van veel partijen in de Tweede Kamer over de weigering van de oliemaatschappijen Shell en ExxonMobil om hun deel van de schade als gevolg van de gaswinning in Groningen te betalen. Een voorstel van de PvdA en GroenLinks om deze bedrijven via een heffing alsnog te laten betalen, wijst hij dan ook niet op voorhand af.

2 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

2 uur geleden
EU dicht bij akkoord over grenscontroles en verdelen asielzoekers

BRUSSEL (ANP) - Na jarenlang vruchteloos gesteggel zijn de EU-landen dicht bij een akkoord over hun asielbeleid, zeggen EU-diplomaten. Mogelijk kunnen ze het donderdag eens worden over onder meer controles aan de buitengrens en het beter verdelen van asielzoekers.

3 uur geleden
Heijnen wil snel uitleg van ProRail over treinstoring van zondag

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) wil snel tekst en uitleg van spoorbeheerder ProRail over de spoorstoring bij Amsterdam van afgelopen zondag. Zij wil weten hoe het kon gebeuren en welke beheersmaatregelen ProRail heeft getroffen, schrijft zij aan de Tweede Kamer. Door de storing strandden veel reizigers op Amsterdam CS. Sommigen moesten daar overnachten.

3 uur geleden