Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ancelotti: Modric sluit carrière af bij Real Madrid

Ancelotti: Modric sluit carrière af bij Real Madrid

MADRID (ANP) - De Kroatische voetballer Luka Modric sluit zijn carrière af bij Real Madrid. Dat is de stellige overtuiging van trainer Carlo Ancelotti. "Ik weet niet wanneer, maar Luka gaat zijn loopbaan afsluiten bij Real. Hij is een speler die goed voor zichzelf zorgt en geen grote blessures heeft gehad. Hij is een voetballegende, net als Paolo Maldini die op 40-jarige leeftijd nog een keer de Champions League won", zei de Italiaanse coach.

De 36-jarige Kroaat heeft een aflopend contract in Madrid. De afgelopen jaren tekende hij steeds voor één seizoen bij. Volgens Ancelotti is het een kwestie van tijd tot Modric zijn contract wederom verlengt. "Tussen de club en hem zijn geen problemen wat betreft contractverlenging."

Modric speelt al sinds 2012 bij de Spaanse topclub, waarmee hij onder meer vier keer de Champions League won. Modric leidde Kroatië in 2018 naar de finale van het WK. Hij kreeg toen de Gouden Bal en werd ook door de FIFA uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar.

Modric had dinsdag een belangrijke rol in de return tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League. Bij een achterstand van 3-0 gaf hij in de slotfase met de buitenkant van zijn rechtervoet een prachtige pass op Rodrygo, die voor Real een verlenging afdwong. Karim Benzema hielp de Spanjaarden daarin naar de halve finales (2-3).

Meer uit Voetbal

KNVB-directeur Van Leeuwen met kampioensschaal in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - KNVB-directeur Marianne van Leeuwen is met de kampioensschaal in Eindhoven gearriveerd. Een uur voor aanvang van de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam stapte ze samen met Jan Bluyssen, manager competitiezaken, uit de auto voor het Philips-stadion.

14 minuten geleden
PSV-coach Bosz houdt vast aan team dat met 8-0 van Heerenveen won

EINDHOVEN (ANP) - De basisopstelling van PSV voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam kent geen verrassingen. Trainer Peter Bosz houdt vast een dezelfde elf spelers die sc Heerenveen tien dagen eerder in Friesland met 8-0 kansloos lieten.

42 minuten geleden
Messi steelt met vijf assists en een treffer show bij Inter Miami

MIAMI (ANP) - Lionel Messi heeft Inter Miami aan een ruime zege op New York Red Bulls (6-1) geholpen. De Argentijnse aanvaller had met vijf assists en een doelpunt een aandeel in alle doelpunten van de koploper van de Eastern Conference.

3 uur geleden
PSV heeft tegen Sparta genoeg aan gelijkspel voor 25e landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan voor de 25e keer de landstitel in Nederland winnen. Voor de Eindhovenaren volstaat in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een gelijkspel. De aftrap in het uitverkochte Philips-stadion is om 12.15 uur.

7 uur geleden
Riquelme helpt Atlético met fraaie treffer langs Mallorca

MALLORCA (ANP) - Atlético Madrid heeft de vierde plaats in de Spaanse voetbalcompetitie verstevigd. Rodrigo Riquelme bezorgde zijn elftal de zege bij Real Mallorca: 0-1.

12 uur geleden
Sassuolo bezorgt kampioen Inter tweede nederlaag

REGGIO EMILIA (ANP) - Internazionale heeft voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Sassuolo was met 1-0 te sterk voor de kampioen van de Serie A. In september bezorgde Sassuolo Inter ook al de eerste verliespartij (1-2).

13 uur geleden
Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

15 uur geleden