Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent

ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent

WOERDEN (ANP) - Ouderenbond ANBO noemt het huidige coronabeleid van het kabinet "inconsistent en inconsequent". De organisatie wijst erop dat het aantal besmettingen toeneemt en ook de ziekenhuisopnames. "Dat baart ons zorgen. Zorgen omdat de regie en landelijke kaders lijken te verdwijnen."

Als voorbeeld van tegenstrijdig beleid noemt de ANBO dat de NS enerzijds komt met een campagne om meer van het openbaar vervoer gebruik te maken, terwijl anderzijds geldt dat mensen zo veel mogelijk thuis moeten blijven. En dat er in de ene gemeente wel een sinterklaasoptocht komt en in de andere niet. Ook is bij het ene contactberoep wel een mondkapje verplicht en bij het andere niet. "En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen."

In een brief aan premier Mark Rutte vraagt de organisatie dan ook om "een regering die daadkracht en consistentie toont. Het versoepelen van de maatregelen zou niet moeten betekenen dat ook de regie wordt losgelaten."

De ANBO komt met de kritiek kort voordat de premier in een persconferentie nieuwe coronamaatregelen gaat aankondigen voor specifieke regio's. Het is al bekend dat een van de maatregelen is dat horeca eerder dicht moet en dat bij activiteiten groepen niet groter mogen zijn dan vijftig personen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Voor het eerst ruim 9000 coronagevallen in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is opnieuw fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 9283 positieve tests geregistreerd, en dat is opnieuw een dagrecord. Voor het eerst komt het cijfer boven de 9000 in 24 uur tijd uit. Woensdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8757 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 8764, maar dat aantal is bijgesteld.

11 uur geleden
Eerste coronapatiënten naar verwachting vrijdag naar Duitsland

ROTTERDAM (ANP) - Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verwacht vanaf vrijdag weer Nederlandse coronapatiënten naar Duitse ziekenhuizen te brengen. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) zegt dat dit althans de planning is. Hij kondigde vorige week al aan dat het verplaatsen van patiënten naar Duitsland binnenkort zal worden hervat.

11 uur geleden
Meer dan 2000 coronapatiënten in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is met 60 toegenomen tot 2003. Van deze patiënten liggen er 463 op de intensivecareafdelingen, dertien meer dan woensdag. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakte de cijfers donderdagmiddag bekend.

11 uur geleden
Expert: Beoogd vaccin veelbelovend dankzij genetische instructies

LONDEN/BRISTOL (ANP/RTR) - Onafhankelijk onderzoek naar een beoogd vaccin van AstraZeneca Oxford wijst uit dat het perfect genetische instructies opvolgt waarmee het wordt geprogrammeerd. Dat maakt de werking van het middel doelmatiger, omdat het een krachtige reactie van het immuunsysteem van de patiënt veroorzaakt. Het is erg goed nieuws voor de bestrijders van het virus, volgens de leider van het onderzoek, David Matthews van de Universiteit van Bristol.

12 uur geleden
Huisartsen verwijzen ruim kwart minder door

BREUKELEN (ANP) - Huisartsen hebben afgelopen week gemiddeld ruim een kwart minder patiënten verwezen naar medisch-specialistische zorg in een ziekenhuis of zelfstandige kliniek dan dat zij normaal zouden doen. Dat meldt zorgplatform ZorgDomein.

17 uur geleden
Nieuw record: 8764 positieve tests in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 8764 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een nieuw dagrecord. Op dinsdag meldde het gezondheidsinstituut 8175 positieve tests. Het waren er aanvankelijk 8182 maar dat is woensdag bijgesteld.

1 dag geleden
Opnieuw meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen komen steeds meer onder druk te staan door het groeiend aantal coronapatiënten. In totaal behandelen de Nederlandse ziekenhuizen nu 1943 coronapatiënten. Dat zijn er 84 meer dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden