Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Analyse: aantal aannemers hard gegroeid in coronatijd

Analyse: aantal aannemers hard gegroeid in coronatijd

AMSTERDAM (ANP) - Door de enorme kluswoede tijdens de coronalockdowns heeft Nederland er afgelopen jaren veel aannemersbedrijven bijgekregen. Volgens een analyse van dataspecialist BoldData telt Nederland nu meer dan 89.000 aannemers, bijna een derde meer dan begin 2020. Bijna al deze aannemers zijn zelfstandigen.

BoldData baseert zich onder meer op gegevens over inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel (KVK). Daaruit komt naar voren dat het aantal aannemersbedrijven eerdere jaren al duidelijk toenam. Maar in 2019, het laatste jaar voor de pandemie, was volgens BoldData voor het eerst in jaren sprake van een lichte afname.

Doordat mensen in de coronatijd veel meer aan huis gekluisterd zaten, steeg de vraag naar verbouwingen en renovaties. Dit is al eerder in onderzoeken aan het licht gekomen. Aangezien een dure, verre vakantie er door corona vaak niet inzat hadden veel mensen ook meer geld over om hun huis eens goed aan te pakken.

In andere branches binnen de bouw zijn volgens BoldData vergelijkbare trends waar te nemen als bij de aannemers. Van elektricienbedrijven zijn er sinds het begin van de virusuitbraak bijvoorbeeld meer dan 2800 bijgekomen, wat neerkomt op een plus van dik een kwart. Ook van loodgietersondernemingen en dakbouwers kwamen er veel bij, met toenames van respectievelijk 17 en 21 procent. Bij schildersbedrijven constateert BoldData een stijging van 7 procent.

Meer uit Financieel

Nederlandse export stijgt voor het eerst in bijna jaar tijd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

6 minuten geleden
Recyclingindustrie raakt Nederlands hergebruikt plastic niet kwijt

DEN BOSCH (ANP) - Recycling levert steeds minder op. Nederlandse recyclebedrijven raken hun hergebruikte plastic niet kwijt. Nieuwe regels uit Europa komen mogelijk te laat, waarschuwt de Vereniging Afvalbedrijven (VA) in het vrijdag gepubliceerde jaarbericht.

59 minuten geleden
Circa 10.000 lege lachgascilinders ontploft bij afvalinstallaties

DEN BOSCH (ANP) - Vorig jaar zijn zo'n 10.000 lege lachgascilinders in afvalverwerkingsinstallaties ontploft. Volgens de afvalbranche is het een "wonder" dat hierdoor tot dusver geen doden zijn gevallen. De afvalbedrijven willen dat het statiegeld op lege cilinders zo snel mogelijk terugkeert.

59 minuten geleden
Aandeelhouders Tesla akkoord met megabeloning voor topman Musk

AUSTIN (ANP) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla heeft ingestemd met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

6 uur geleden
ABN AMRO: consumptie en overheidsuitgaven stuwen groei economie

AMSTERDAM (ANP) - Uitgaven van de overheid en consumptie door huishoudens zijn de motoren achter de geleidelijke groei van de economie, zegt ABN AMRO. Hoewel de economie in het eerste kwartaal is gekrompen, verwacht de bank voor heel dit jaar wel groei.

6 uur geleden
Techbedrijven gewild op aandelenbeurzen in New York

NEW YORK (ANP) - Aandelen van technologiebedrijven zijn overwegend hoger geƫindigd op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten nieuwe gegeven over de producentenprijzen in de Verenigde Staten die voor optimisme over afzwakkende inflatie zorgden. Chipbedrijf Broadcom was een opvallende stijger, met een winst van ruim 12 procent.

8 uur geleden
Patagonia-directeur Matthijs Visch wordt topman van de Bijenkorf

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs Visch wordt de nieuwe topman van warenhuisketen de Bijenkorf. Hij neemt vanaf vrijdag de taken over van Giovanni Colauto, die sinds 2012 de hoogste leidinggevende was van het winkelbedrijf. Visch was de afgelopen twee jaar directeur voor de Europese activiteiten van het buitenkledingmerk Patagonia.

9 uur geleden