Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Analyse: aantal aannemers hard gegroeid in coronatijd

Analyse: aantal aannemers hard gegroeid in coronatijd

AMSTERDAM (ANP) - Door de enorme kluswoede tijdens de coronalockdowns heeft Nederland er afgelopen jaren veel aannemersbedrijven bijgekregen. Volgens een analyse van dataspecialist BoldData telt Nederland nu meer dan 89.000 aannemers, bijna een derde meer dan begin 2020. Bijna al deze aannemers zijn zelfstandigen.

BoldData baseert zich onder meer op gegevens over inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel (KVK). Daaruit komt naar voren dat het aantal aannemersbedrijven eerdere jaren al duidelijk toenam. Maar in 2019, het laatste jaar voor de pandemie, was volgens BoldData voor het eerst in jaren sprake van een lichte afname.

Doordat mensen in de coronatijd veel meer aan huis gekluisterd zaten, steeg de vraag naar verbouwingen en renovaties. Dit is al eerder in onderzoeken aan het licht gekomen. Aangezien een dure, verre vakantie er door corona vaak niet inzat hadden veel mensen ook meer geld over om hun huis eens goed aan te pakken.

In andere branches binnen de bouw zijn volgens BoldData vergelijkbare trends waar te nemen als bij de aannemers. Van elektricienbedrijven zijn er sinds het begin van de virusuitbraak bijvoorbeeld meer dan 2800 bijgekomen, wat neerkomt op een plus van dik een kwart. Ook van loodgietersondernemingen en dakbouwers kwamen er veel bij, met toenames van respectievelijk 17 en 21 procent. Bij schildersbedrijven constateert BoldData een stijging van 7 procent.

Meer uit Financieel

Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

1 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

4 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

5 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

9 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden