Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdamse horeca niet direct dicht na overtreden coronaregels

Amsterdamse horeca niet direct dicht na overtreden coronaregels

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdamse horecazaken die de coronaregels overtreden bij het aanbieden van afhaalmaaltijden krijgen voortaan eerst een waarschuwing. De gemeente versoepelt de handhaving door niet direct meer over te gaan tot sluiting. Als de ondernemer na de waarschuwing opnieuw de fout in gaat, moet hij een week dicht.

Door iets minder streng op te treden wil het stadsbestuur horeca zoveel mogelijk de gelegenheid geven iets te verdienen in deze coronacrisis. Aangezien restaurants momenteel geen gasten mogen ontvangen, bieden veel zaken aan eten of drinken te bezorgen of af te halen. Dit is toegestaan, maar daarbij moeten de ondernemers wel aan regels voldoen. Zo mogen de maaltijden of drankjes niet ter plaatse of in de directe omgeving worden genuttigd.

"Het aantal besmettingen daalt al een paar weken niet, maar blijft op een te hoog niveau", zegt burgemeester Femke Halsema. "Daarom blijven de coronaregels voor ons allemaal belangrijk. In de vele gesprekken die ik voer, hoor ik natuurlijk hoe moeilijk horeca het heeft, en hoe groot de behoefte aan gezelligheid is. Afhalen is toegestaan, maar houd je als ondernemer en ook als klant wel aan de regels."

Voorheen volgde na het overtreden van de regels direct een sluiting van twee weken. Burgemeester Femke Halsema zei donderdag tegen de gemeenteraad dat voor zaken waarbij dit voor 1 december is opgelegd ook de nieuwe termijn van een week gaat gelden.

Meer uit Binnenland

Zo'n 150 concertbezoekers hebben in Ziggo Dome geslapen

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 150 concertbezoekers hebben in de nacht van zondag op maandag in de Ziggo Dome in Amsterdam geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

3 minuten geleden
NS: impact storing heel groot op mensen in en rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De impact van de treinstoring op mensen in en rond Amsterdam is heel groot, zegt een woordvoerder van de NS. Ook voor de rest van het land heeft de storing gevolgen.

4 minuten geleden
Schiphol: laat je brengen of neem de taxi of de bus

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol raadt reizigers aan om met alternatief vervoer naar de luchthaven te komen vanwege de treinstoring rond Amsterdam. "Laat je brengen of neem de taxi of de bus", zegt een woordvoerder van Schiphol maandagochtend. Het vliegveld heeft personeel ook gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken.

7 minuten geleden
Gestrande reizigers in Jaarbeurs langzaam aan weer op pad

UTRECHT (ANP) - In de Jaarbeurs in Utrecht hebben ongeveer 180 mensen de nacht doorgebracht. Maandagochtend druppelen ze langzaam weer naar buiten, meldt een woordvoerster van de gemeente Utrecht. Om 07.30 uur waren er nog zo'n vijftien mensen die hun spulletjes bij elkaar pakten.

27 minuten geleden
Ook geen internationale treinen door storing

UTRECHT (ANP) - Door de storing rijden er ook geen internationale treinen vanuit en naar Amsterdam, meldt NS. Volgens een kaartje op de site gaat het om treinverkeer naar Brussel, naar Berlijn en naar Frankfurt.

29 minuten geleden
Deel Nederlanders voelt zich niet goed voorbereid op ramp

DEN HAAG (ANP) - Vier op de tien Nederlanders vinden dat ze niet goed voorbereid zijn op een ramp of crisis. Dat komt naar voren in de Risico- en Crisisbarometer, het publieksonderzoek van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In deze barometer wordt twee keer per jaar onderzocht hoe risico’s en dreigingen tegen de nationale veiligheid worden ervaren.

42 minuten geleden
Inspectie: aanpak onveiligheid kunst- en modescholen moet nog beter

UTRECHT (ANP) - Incidenten binnen de kunst- en modeopleidingen en de kunstsector in het algemeen hebben alle besturen van hogescholen met zulke leergangen wakker geschud, constateert de Inspectie van het Onderwijs na onderzoek. Volgens haar doen de opleidingen nu al veel om sociale onveiligheid te bestrijden, maar de aanpak moet nog beter en vooral permanenter.

50 minuten geleden