Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum beklad

Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum beklad

AMSTERDAM (ANP) - Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam is beklad met diverse leuzen. Op het hele gebouw van de islamitische middelbare school in Nieuw-West staan teksten als 'Weg met coupplegers', 'oprotten' en 'Jullie maken onze school kapot'.

Volgens een woordvoerster van de politie zijn de bekladdingen maandagochtend aangetroffen en is de politie nu ter plaatse om ernaar te kijken. "Dit soort teksten kunnen behoorlijk bedreigend overkomen." Enkele teksten zijn gericht aan de nieuwe bestuurders op de school.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de bekladdingen zit. Wel is er al lange tijd onrust op de school en heeft er onlangs een bestuurswissel plaatsgevonden. Dit na het ontslag van directeur-bestuurder en oprichter van het Cornelius Haga Lyceum Soner Atasoy. De rechter besliste onlangs in een bodemprocedure die hij had aangespannen dat hij terecht is ontslagen.

Meer uit Binnenland

Kamer wil snel debat over Russisch geld naar Nederlandse politici

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft ingestemd met een verzoek van PVV-leider Geert Wilders om in debat te gaan over Russische geldstromen naar Nederlandse politici. Parlementariƫrs willen ook dat het kabinet vrijdag, maar het liefst donderdag al, een brief stuurt waarin wordt verteld of de berichtgeving hierover in de media klopt.

1 minuut geleden
Baudet zegt sorry, maar ontkent bedreiging van Klaver in Kamer

DEN HAAG (ANP) - FVD-leider Thierry Baudet heeft in een video op X zijn excuses aangeboden voor de taal die hij richting Groenlinks-PvdA-Kamerlid Jesse Klaver heeft gebruikt, maar ontkent dat het om een bedreiging ging. "De parlementaire omgangsvormen zijn anders. En die moeten we ook honoreren. En het is geen goed voorbeeld voor Nederland."

27 minuten geleden
Herstel Prinses Margriettunnel bij Joure duurt tot eind 2025

JOURE (ANP) - Het herstel van de Prinses Margriettunnel tussen Joure en Sneek duurt tot eind 2025. Volgens Rijkswaterstaat is meer tijd nodig dan gedacht door een nieuwe manier van bouwen waarbij de grondwaterstand niet verlaagd hoeft te worden. Het wegdek van de tunnel kwam in december 2022 omhoog, de werkzaamheden zouden volgens de eerste planning in 2024 klaar zijn.

35 minuten geleden
Partijleiders laken gedrag Baudet, hij 'moet normaal doen'

DEN HAAG (ANP) - "Hij moet normaal doen", zei BBB-leider Caroline van der Plas over Thierry Baudet (FVD), donderdagochtend voorafgaand aan een nieuwe gespreksronde in de formatie. De formerende partijen reageerden op de melding van Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma dat Baudet Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA) woensdag zou hebben bedreigd in de plenaire zaal, na afloop van een debat.

39 minuten geleden
Klaver kreeg onlinebedreigingen na bedreiging door Baudet

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA-Kamerlid Jesse Klaver heeft onlinebedreigingen binnengekregen nadat hij woensdagmiddag door FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet was bedreigd in de Tweede Kamer. Klaver zei donderdag dat hij excuses van Baudet op prijs zou stellen en dat Baudet aan zijn achterban duidelijk moet maken dat "meningsverschillen oplossen met geweld nooit een oplossing is".

40 minuten geleden
Bosma: Baudet betuigt spijt maar kwam niet opdagen

DEN HAAG (ANP) - FVD-leider Thierry Baudet heeft in een telefoongesprek met Kamervoorzitter Martin Bosma spijt betuigd voor wat hij woensdag na een debat heeft gezegd tegen Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA). "Hij stelt dat hij zich heeft laten meeslepen in de felheid van het debat", zegt Bosma donderdag.

1 uur geleden
Politici verontrust over vermeende Russische geldstromen

DEN HAAG (ANP) - Een reeks Tweede Kamerleden heeft donderdagochtend verontrust gereageerd op berichten dat Europese politici geld uit Rusland zouden hebben gekregen om Russische propaganda te verspreiden. Ook Nederlandse politici zijn daarvoor volgens de Tsjechische inlichtingendiensten benaderd. Om wie het gaat, is niet bekend.

1 uur geleden