Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdamse beurs met winst het paasweekend in

Amsterdamse beurs met winst het paasweekend in

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met winsten de handel uit gegaan. Ook elders in Europa gingen de belangrijkste graadmeters met plussen het extra lange paasweekend in. Het sentiment onder beleggers leefde op na de aankondiging dat de Amerikaanse Federal Reserve de coronacrisis met nog eens 2,3 biljoen dollar aan krediet te lijf wil gaan.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,5 procent hoger op 508,04 punten. De MidKap won 1,6 procent tot 691,82 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 2,8 procent.

De miljardenkredieten van de Fed zijn bedoeld om lokale overheden en kleinere bedrijven in de Verenigde Staten door de coronacrisis te helpen. De extra steun werd vrijwel gelijktijdig met het aantal wekelijkse steunaanvragen bekendgemaakt. In een week tijd klopten nog eens 6,6 miljoen Amerikanen aan bij de overheid voor een werkloosheidsuitkering.

OPEC

Beleggers verwerkten ook het laatste nieuws rond de onderhandelingen tussen oliekartel OPEC en andere grote olielanden als Rusland. Naar verluidt hebben zij in grote lijnen een akkoord, waarbij ze hun olieproductie met 10 miljoen vaten per dag terugschroeven om de olieprijzen te stutten.

Een vat Amerikaanse olie stond 2,1 procent in de plus op 25,63 dollar per vat, Brentolie steeg 1,5 procent tot 33,35 dollar per vat. In de AEX eindigde Shell 1,1 procent hoger. Bodemonderzoeker Fugro, waarvoor olieproducenten belangrijke klanten zijn, won in de MidKap 4,8 procent.

Just Eat Takeaway

Van de hoofdfondsen was Just Eat Takeaway de sterkste stijger met een winst van 13,7 procent. Het maaltijdbestelbedrijf lijkt te profiteren van de coronacrisis. Het moederbedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl zag in het eerste kwartaal het aantal bestellingen met de helft oplopen. Philips klom 3,7 procent. Het zorgtechologiebedrijf gaat 43.000 beademingsapparaten leveren aan de Verenigde Staten voor omgerekend ruim 595 miljoen euro.

Biotechnoloog Kiadis Pharma werd ruim 35 procent meer waard na positief nieuws over een celtherapieproduct van het biotechbedrijf. Uitbater van snellaadstations Fastned klom 4 procent na kwartaalcijfers.

De euro was 1,0931 dollar waard, tegen 1,0863 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geƫindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

7 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariƫrs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

8 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

9 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

9 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

11 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

14 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

15 uur geleden