Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdamse beurs met winst het paasweekend in

Amsterdamse beurs met winst het paasweekend in

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met winsten de handel uit gegaan. Ook elders in Europa gingen de belangrijkste graadmeters met plussen het extra lange paasweekend in. Het sentiment onder beleggers leefde op na de aankondiging dat de Amerikaanse Federal Reserve de coronacrisis met nog eens 2,3 biljoen dollar aan krediet te lijf wil gaan.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,5 procent hoger op 508,04 punten. De MidKap won 1,6 procent tot 691,82 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 2,8 procent.

De miljardenkredieten van de Fed zijn bedoeld om lokale overheden en kleinere bedrijven in de Verenigde Staten door de coronacrisis te helpen. De extra steun werd vrijwel gelijktijdig met het aantal wekelijkse steunaanvragen bekendgemaakt. In een week tijd klopten nog eens 6,6 miljoen Amerikanen aan bij de overheid voor een werkloosheidsuitkering.

OPEC

Beleggers verwerkten ook het laatste nieuws rond de onderhandelingen tussen oliekartel OPEC en andere grote olielanden als Rusland. Naar verluidt hebben zij in grote lijnen een akkoord, waarbij ze hun olieproductie met 10 miljoen vaten per dag terugschroeven om de olieprijzen te stutten.

Een vat Amerikaanse olie stond 2,1 procent in de plus op 25,63 dollar per vat, Brentolie steeg 1,5 procent tot 33,35 dollar per vat. In de AEX eindigde Shell 1,1 procent hoger. Bodemonderzoeker Fugro, waarvoor olieproducenten belangrijke klanten zijn, won in de MidKap 4,8 procent.

Just Eat Takeaway

Van de hoofdfondsen was Just Eat Takeaway de sterkste stijger met een winst van 13,7 procent. Het maaltijdbestelbedrijf lijkt te profiteren van de coronacrisis. Het moederbedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl zag in het eerste kwartaal het aantal bestellingen met de helft oplopen. Philips klom 3,7 procent. Het zorgtechologiebedrijf gaat 43.000 beademingsapparaten leveren aan de Verenigde Staten voor omgerekend ruim 595 miljoen euro.

Biotechnoloog Kiadis Pharma werd ruim 35 procent meer waard na positief nieuws over een celtherapieproduct van het biotechbedrijf. Uitbater van snellaadstations Fastned klom 4 procent na kwartaalcijfers.

De euro was 1,0931 dollar waard, tegen 1,0863 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

2 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

4 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

6 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

23 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden