Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdams partijkantoor Forum voor Democratie beklad

Amsterdams partijkantoor Forum voor Democratie beklad

AMSTERDAM (ANP) - Het partijkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam is beklad. De politie bevestigt een bericht hierover van Het Parool. Op een foto is te zien dat op de voordeur en de stoep voor het pand aan de Herengracht 'fascist' is geschreven. Ook hangt er een spandoek met daarop de namen van partijleider Baudet en de Russische president Poetin met een rood hart ertussen.

Een woordvoerster van de politie zegt dat er maandagochtend rond 09.15 uur melding is gedaan van de bekladding. Meer informatie is op dit moment nog niet bekend.

FVD-leider Thierry Baudet zegt in een reactie dat hij aangifte heeft gedaan. Hij noemt de bekladding een "trend" die "past in een patroon van bedreiging en demonisering". Volgens Baudet kan er door een "cancel culture" in Nederland "geen enkel normaal debat worden gevoerd" en "mag dit niet de toekomst worden in Nederland".

Meer uit Binnenland

81.000 euro opgehaald met eerste vaatje nieuwe haring

SCHEVENINGEN (ANP) - De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft een bedrag van 81.000 euro opgebracht, meldt het Nederlands Visbureau. Het geld gaat naar de Nederlandse Hersenbank.

5 minuten geleden
Verdachte fataal bruiloftsdrama: ik wilde in zijn been steken

SCHIPHOL (ANP) - Een 23-jarige man die in oktober 2022 bij een ruzie op een Somalische bruiloft in Beverwijk een 20-jarige man uit Purmerend zou hebben doodgestoken, zegt dat hij nooit de bedoeling had het slachtoffer dodelijk te verwonden. "Het was chaos, ik was bang, ik wilde hem alleen in zijn been steken om te ontkomen", zei Abduwahab A. dinsdag tegen de rechtbank op Schiphol. Daar staat hij samen met medeverdachte Abdirahman A. (22) terecht.

19 minuten geleden
Nog eens 8 relschoppers rond voetbalwedstrijd Utrecht aangehouden

UTRECHT (ANP) - De politie heeft deze week nog eens acht verdachten aangehouden in de zaak van de rellen na de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles op zondag 26 mei. Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten. Alle verdachten zitten vast voor verhoor.

46 minuten geleden
Agent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

TER APEL (ANP) - In het Groningse Ter Apel heeft een politieagent dinsdagmiddag zijn vuurwapen gebruikt, waarbij een man gewond is geraakt aan zijn been. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het voorval.

1 uur geleden
Licht wisselvallig weer tijdens Pinkpop

LANDGRAAF (ANP) - Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

1 uur geleden
Ook fabrikanten willen meer controle op opgevoerde fatbikes

DEN HAAG (ANP) - Fabrikanten zijn het eens met de oproep van gemeenten en meerdere organisaties om meer te doen tegen opgevoerde fatbikes. Brekr, Phatfour en Knaap kunnen zich ook vinden in het verhogen van de minimumleeftijd. "Ook wij willen geen ongelukken met ons product", zegt medeoprichter van Brekr Niels Willems over de in Nederland geproduceerde fatbikes. "Veiligheid gaat boven de verkoop. En bovendien krijgt de fatbike op deze manier een verkeerd imago."

2 uur geleden
Fonds Slachtofferhulp wil aparte juridische status voor fatbike

DEN HAAG (ANP) - Het Fonds Slachtofferhulp pleit voor een aparte juridische status van de fatbike, waarmee de leeftijdsgrens voor de snelle fiets naar 16 jaar kan. Het fonds steunt de petitie hierover die dinsdagmiddag door tientallen gemeenten en andere organisaties is overhandigd aan de Tweede Kamer.

2 uur geleden