Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdammers kunnen lastig online testafspraak maken door drukte

Amsterdammers kunnen lastig online testafspraak maken door drukte

UTRECHT (ANP) - Het is voor mensen uit Amsterdam en omgeving moeilijk om online een afspraak voor een coronatest te maken. Zo veel mensen uit de hoofdstad en de gemeenten eromheen probeerden dinsdag tegelijk een afspraak in te plannen, dat het leek of alle plekken vol waren. Dat was niet zo, en daarom adviseerde de GGD ze om het afsprakennummer te bellen of om het later nog een keer te proberen.

Het afsprakensysteem wordt beheerd door de landelijke organisatie, GGD GHOR Nederland. Die noemt als voorbeeld dat op dinsdagochtend 2500 mensen uit de regio Amsterdam tegelijk probeerden online een afspraak bij een testlocatie te maken. Voor iedere persoon werden drie testmogelijkheden vrijgehouden. Dat betekent dat er dus 7500 plekken op de agenda bezet lijken, terwijl 5000 van die 7500 tijden weer vrijkomen zodra de bezoekers een afspraak hebben gemaakt. Op die tijdstippen kunnen anderen later een afspraak maken voor een coronatest.

Bovendien zijn niet alle beschikbare tijden op de testlocaties ook online beschikbaar. Er worden ook tijdvakken vrijgehouden zodat de callcenters daar afspraken in kunnen plannen.

De GGD werkt aan een oplossing. Zo kan het zijn dat meer afspraakplekken online worden aangeboden, wat betekent dat callcenters minder ruimte krijgen om mensen in te plannen.

Meer uit Binnenland

Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Wim Groeneweg, voorzitter van politievakbond ACP, vindt het na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA "tijd worden dat de KNVB en voetbalclubs hard optreden". Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

34 minuten geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

50 minuten geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

2 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

3 uur geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

3 uur geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

5 uur geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

6 uur geleden