Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam wil meedoen aan wietproef

Amsterdam wil meedoen aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam wil meedoen aan het zogenoemde landelijke experiment gesloten coffeeshopketen, oftewel een wietproef die moet uitwijzen of het mogelijk is om de cannabisteelt legaal te maken. De gemeente onderzoekt welk stadsdeel mee kan doen, heeft burgemeester Femke Halsema aan het kabinet laten weten. De gemeente streeft ernaar om in mei een stadsdeel aan te wijzen.

De lokale driehoek, dus burgemeester, hoofdofficier van justitie en de politiechef, heeft in januari met het experiment ingestemd. Amsterdam heeft eerder al interesse getoond in deelname aan de proef, maar dit "bleek niet haalbaar vanwege het groot aantal (166) coffeeshops in de stad", aldus de gemeente. Eerst deden tien gemeenten mee aan de proef met de legale kweek, inkoop en verkoop van cannabis. "Het kabinet bereidt nu een uitbreiding van het experiment voor met een elfde gemeente. De wijziging van de wet Gesloten coffeeshopketen die dat mogelijk maakt, ligt op dit moment bij de Tweede Kamer."

De gemeente laat weten dat de schaal en het inwonersaantal van de stadsdelen ze "geschikt" maken voor deelname aan het experiment. Amsterdam gaat binnenkort met de stadsdelen en de coffeeshopbranche in gesprek over de eventuele deelname. Momenteel worden gesprekken gevoerd met het ministerie van Justitie en Veiligheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport "over de verdere uitwerking".

Meer uit Binnenland

Rapper Minaj vrijgelaten met geldboete voor uitvoeren softdrugs

SCHIPHOL (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj is vrijgelaten uit de marechausseekazerne op Schiphol. De artiest heeft na overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 350 euro gekregen. Ze werd zaterdagmiddag gearresteerd omdat ze softdrugs wilde uitvoeren, "en dat is verboden", zegt een woordvoerder van de marechaussee.

41 minuten geleden
Recordopbrengst bij marathon waar overleden Brink aan zou meedoen

ARNHEM (ANP) - De derde editie van de Mega Wandel Marathon, een loopevenement om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap, heeft een recordbedrag van 200.080 euro opgeleverd. Het meeste sponsorgeld werd opgehaald door Rick Brink, de CDA-politicus uit Overijssel die op 11 mei op 38-jarige leeftijd overleed. Brink, de eerste officieuze minister van gehandicaptenzaken in Nederland, had een dag voor zijn overlijden via zijn kanalen op sociale media nog een oproep gedaan om geld te doneren.

3 uur geleden
Rapper Nicki Minaj op Schiphol vast om bezit softdrugs

SCHIPHOL (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj is zaterdagmiddag aangehouden op Schiphol-Oost voor het bezit van softdrugs. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt de aanhouding van "een Amerikaanse mevrouw" na berichtgeving van NU.nl. Ook de ster zelf maakt er melding van op X.

3 uur geleden
Yeşilgöz waarschuwt voor links en populistisch rechts in EP

NIEUWEGEIN (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz noemt de verkiezingen voor het Europees Parlement "misschien wel de belangrijkste verkiezingen die er ooit zijn geweest". Ze waarschuwde voor zowel links als populistisch rechts, op het VVD-congres in Nieuwegein. Ze gaf een sneer naar de Europarlementariërs die "roeptoeteren" dat de VVD niet meer thuishoort in de Europese liberale fractie (Renew Europe), omdat de VVD in Nederland een kabinet gaat vormen met de PVV.

6 uur geleden
Diario de Mallorca: één Nederlander ernstig gewond in kliniek

PALMA DE MALLORCA (ANP) - Onder de Nederlandse gewonden die bedolven raakten in een instortende horecagelegenheid op Mallorca is er volgens de Spaanse krant Diario de Mallorca één die in ernstige toestand wordt verpleegd in een particuliere kliniek in Palma (de Mallorca). Deze gewonde heeft zwaar hoofdletsel, aldus de krant.

6 uur geleden
Boekenpetitie na drie dagen 100.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De protestpetitie tegen de voorgenomen verhoging van btw op boeken is na drie dagen 100.000 keer ondertekend. De petitie staat sinds woensdag online op de website boekenpetitie.nl en kan nog altijd worden ondertekend.

9 uur geleden
Zondag trekken opnieuw fikse onweersbuien over het land

DE BILT (ANP) - Na een enigszins droge onderbreking op zaterdag, moeten we zondag opnieuw rekening houden met fikse buien. Volgens Weeronline staan stevige regen- en onweersbuien op het programma. De dag begint droog, met temperaturen tot wel 23 graden, maar het weerbeeld kan vanaf de middag flink omslaan.

11 uur geleden