Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam wil bezetting hotelkamers kunnen beperken

Amsterdam wil bezetting hotelkamers kunnen beperken

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam wil de toestroom van toeristen tijdens de coronacrisis beheersen door een beperking te kunnen opleggen aan de bezetting van overnachtingsaccommodaties zoals hotelkamers. De gemeente wil daarmee Amsterdammers meer ruimte geven om zelf gebruik te maken van de voorzieningen in de stad en voorkomen dat het te druk wordt.

Dat schrijft wethouder Victor Everhardt (economie) vrijdag in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad. De wethouder werkt samen met het kabinet aan de bevoegdheden die de wethouder tijdelijk wil kunnen toepassen als het in de stad te druk wordt. De bevoegdheden moeten worden opgenomen in de coronaspoedwet. "We beseffen dat dit een ingrijpende maatregel is, maar benadrukken dat we hiermee willen voorkomen dat de stad terugvalt in een lockdown. Hiermee beschermen we het broze economisch herstel."

De mogelijkheid om een stop te zetten op het aantal bezoekers van hotel, vakantieverhuur en b&b's moet voorkomen dat het aantal besmettingen weer oploopt. Dat wil Everhardt koste wat kost voorkomen, juist nu sectoren als de horeca en de cultuur weer mondjesmaat bezoekers mogen verwelkomen. Momenteel wordt er in Amsterdamse horeca slechts 30 tot 40 procent van de reguliere omzet gehaald. Ook musea ontvangen slechts een derde van het aantal bezoekers.

De wethouder wil, net als burgemeester Femke Halsema eerder aankondigde, niet terug naar het 'massatoerisme’ van voor de pandemie, ook niet als het virus is bedwongen. Via een nieuwe campagne wil de gemeente Amsterdammers uitnodigen meer lokaal te gaan winkelen, culturele instellingen te bezoeken en naar de lokale horeca te gaan.

Meer uit Binnenland

Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

14 minuten geleden
Twee medewerkers Schiphol opgepakt voor smokkel coke Zuid-Amerika

SCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf op Schiphol zijn vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, meldt de marechaussee donderdag. Kort na de aanhouding zijn er pakketten cocaïne gevonden in een kluisje op de luchthaven.

58 minuten geleden
Tweede verdachte (33) opgepakt voor explosie Rockanje

HELLEVOETSLUIS (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een explosie in Rockanje in de nacht van 29 op 30 april. De man van 33 jaar uit Hellevoetsluis is woensdag aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid. Dinsdag is een 53-jarige man uit Hellevoetsluis opgepakt omdat hij mogelijk betrokken is bij de explosie. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

1 uur geleden
Landal waarschuwt voor mogelijk lek gegevens 12.000 klanten

ZWOLLE (ANP) - Gegevens van ongeveer 12.000 mensen die onlangs hebben geboekt bij vakantieparken van Landal GreenParks zijn mogelijk in verkeerde handen gekomen. Het bedrijf is slachtoffer geworden van een hack bij software van MOVEit voor het versturen van bestanden. Daardoor konden cybercriminelen toegang krijgen tot namen en contactgegevens van gasten.

1 uur geleden
A16 vanuit België naar Breda nog uren dicht na ongeluk

BREDA (ANP) - De A16 vanuit België naar Breda is donderdag bij Hazeldonk nog zeker tot 22.00 uur dicht nadat op de weg een vrachtwagen in brand had gestaan, meldt de ANWB. Eerder was ook de andere rijrichting afgesloten, deze is inmiddels weer open.

2 uur geleden
Natuurbrand op Leusderhei hindert verkeer op A28

UTRECHT (ANP) - Op de Leusderheide tussen Soesterberg en Oud-Leusden is donderdagmiddag een natuurbrand uitgebroken. De brandweer had het vuur na een uur blussen onder controle, meldt de veiligheidsregio Utrecht (VRU).

2 uur geleden
A5 richting Hoofddorp kort dicht door ongeluk met meerdere auto's

AMSTERDAM (ANP) - De A5 vanuit Hoofddorp was donderdagmiddag even dicht na een ongeval waarbij meerdere auto 's betrokken waren. Rijkswaterstaat meldde het ongeluk rond 14.30 uur. Een uur later werd de weg weer vrijgegeven.

2 uur geleden