Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam vraagt jongeren mee te denken over oud en nieuw

Amsterdam vraagt jongeren mee te denken over oud en nieuw

AMSTERDAM (ANP) - Nu oud en nieuw vanwege het coronavirus anders is dan voorgaande jaren, vraagt de gemeente Amsterdam jongeren mee te denken over hoe ze de jaarwisseling deze keer kunnen vieren. Ze kunnen hun ideeën op Instagram delen onder de hashtag #oudennieuwchallenge. Voor de beste initiatieven is er een budget van 1500 euro om ze uit te voeren, meldt de gemeente.

Met de 'Oud en Nieuw Challenge' willen de gemeente en designplatform What Design Can Do alle jonge Amsterdammers inspireren om creatieve alternatieven te verzinnen voor de traditionele jaarwisseling. Alle ideeën zijn welkom, mits ze voldoen aan de geldende coronaregels en het landelijk vuurwerkverbod en niet oproepen tot een evenement.

Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld met alle buren van je flat op de balkons gezamenlijk aftellen tot middernacht, een wedstrijdje hooghouden met lichtgevende voetballen op oudejaarsavond of vanuit een bakfiets spectaculaire vuurwerkbeelden projecteren op iconische gebouwen.

Burgemeester Femke Halsema zegt dat ze hoopt dat de geselecteerde ideeën gaan rondzingen, "zodat we straks kunnen terugkijken op een unieke en veilige oud- en nieuwviering". Een jury kiest elke week tot 31 december een winnaar uit de inzendingen.

Meer uit Binnenland

Nederland mag niet eerder strengere asielregels invoeren

DEN HAAG (ANP) - Nadat het Europees Parlement (EP) heeft ingestemd met het zwaarbevochten Europese asielbeleid, worden de regels twee jaar later van kracht. Nederland mag onderdelen van de Europese afspraken niet eerder, maar ook niet later invoeren, zei demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) in een debat met de Tweede Kamer.

10 minuten geleden
FNV snoeihard over eindrapport arbeidsongeschiktheidsstelsel

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV is niet te spreken over het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdagmiddag werd gepresenteerd. De bond mist met name concrete aanbevelingen en zegt dat er niet goed is gekeken naar eerdere voorstellen die FNV over herziening van onderdelen van het stelsel heeft gedaan.

50 minuten geleden
Omtzigt ziet twee opties: gedogen of extraparlementair kabinet

DEN HAAG (ANP) - Voor NSC liggen er twee opties op tafel voor een nieuw kabinet. Dat is gedogen of een extraparlementair kabinet, zei partijleider Pieter Omtzigt na een gesprek met informateur Kim Putters. Op een zakenkabinet zit volgens Omtzigt niemand te wachten.

1 uur geleden
Advies: arbeidsongeschiktheidsstelsel kan en moet veel simpeler

DEN HAAG (ANP) - Inkomensregelingen voor mensen die door een aandoening of beperking niet (meer) kunnen werken, moeten hoe dan ook veel simpeler worden. Er zijn verschillende varianten nodig, maar juist voor een groep voor wie het stelsel "onevenredig slecht uitpakt", de vroeggehandicapten, kan de commissie nog geen structurele oplossing aanbevelen. In totaal ontvingen vorig jaar ruim 790.000 mensen een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

1 uur geleden
VN-rapporteur hekelt 'excessieve' aanpak klimaatactivisten

GENÈVE (ANP) - Een rapporteur van de Verenigde Naties is uiterst kritisch over de manier waarop Nederland en andere Europese landen milieuactivisten aanpakken. Speciaal Rapporteur Michel Forst noemt in een overzicht van "hardvochtige en buitenproportionele straffen" onder meer de veroordeling voor opruiing van Nederlandse klimaatactivisten die hadden opgeroepen tot het blokkeren van de A12. De inzet van waterkanonnen tijdens klimaatdemonstraties is volgens Forst ook "excessief".

2 uur geleden
Hof: AD mag met voorwaarde Peter R. de Vries-artikel publiceren

AMSTERDAM (ANP) - Het AD mag een artikel publiceren dat is gebaseerd op geluidsopnames die gemaakt zijn door wijlen Peter R. de Vries. Dat oordeelde het hof Amsterdam donderdag in een door Royce de Vries aangespannen kort geding tegen de krant. Het AD moet er echter wel voor zorgen dat bepaalde informatie niet naar personen herleidbaar is.

2 uur geleden
WTC Leeuwarden wordt weer wachtkamer voor Ter Apel

LEEUWARDEN (ANP) - Nieuwe asielzoekers die nog niet kunnen worden opgevangen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, krijgen voorlopig onderdak in het WTC in Leeuwarden. Het gebouw is opnieuw beschikbaar als zogenoemde overlooplocatie.

2 uur geleden