Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam steekt extra geld in herstel economie

Amsterdam steekt extra geld in herstel economie

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam trekt nog eens 28 miljoen euro uit voor het herstel van de economie, die zwaar is getroffen door de coronacrisis. Het extra geld is bedoeld om via een imagocampagne een ander soort toerisme op gang te brengen. Zo wil de stad meer zakelijke reizigers en congresgangers trekken en daarnaast 'op kwaliteit gerichte' toeristen, die liever komen voor de musea dan om te feesten.

Ook worden ondernemers in het midden- en kleinbedrijf geholpen om hun werkzaamheden in versneld tempo te digitaliseren en wordt gekeken of er meer lab- en onderzoeksruimte kan komen voor de gezondheids- en technologiesector, waar de stad al een tijdje stevig op inzet.

Het extra geld komt bovenop steunbedragen die Amsterdam eerder aankondigde: 40 miljoen euro voor de regionale ontwikkelmaatschappij (voorheen Invest MRA), 14 miljoen voor lastenverlichting voor ondernemers en 78 miljoen voor zes duurzame banenmotoren.

De extra uitgave van 28 miljoen euro wordt als volgt bekostigd: 10 miljoen wordt eenmalig extra beschikbaar gesteld, 11 miljoen komt uit bestaande middelen en 7 miljoen euro komt volgend jaar extra beschikbaar vanuit Europese subsidies.

De Metropoolregio Amsterdam (MRA, een samenwerking van 32 gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Vervoerregio Amsterdam) wordt relatief hard getroffen door de coronacrisis. In heel Nederland krimpt de economie met 5 procent, terwijl voor de MRA een krimp van 6 tot 7 procent wordt verwacht. Dat komt door de grote impact van de coronacrisis op Schiphol, horeca, cultuur, toerisme, sport en recreatie: sectoren met een sterke vertegenwoordiging in de Metropoolregio.

Meer uit Binnenland

Rederij en watertaxi nemen aanbevelingen Onderzoeksraad ter harte

DEN HAAG (ANP) - Rederij Doeksen en Watertaxi De Bazuin zeggen het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) naar aanleiding van het dodelijke ongeluk tussen twee schepen in oktober vorig jaar "ter harte" te nemen. Bij de aanvaring tussen de snelboot Tiger van Doeksen en watertaxi De Stormloper kwamen drie mannen en een jongen van 12 om het leven. Het lichaam van de jongen werd nooit gevonden.

49 minuten geleden
Ontvoerde Haagse man gevonden in België, ontsnapt uit woning

DEN HAAG (ANP) - De 27-jarige man uit Den Haag die sinds 26 november was vermist, is woensdag in België ontsnapt uit een woning aan zijn ontvoerders. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, meldt de politie.

1 uur geleden
Flevoland: Almere kan alsnog genoeg statushouders opvangen

LELYSTAD (ANP) - De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

1 uur geleden
Provincie Utrecht saneert met PFAS vervuilde basis Soesterberg

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht gaat de met PFAS vervuilde grond op de voormalige vliegbasis Soesterberg schoonmaken om de plek geschikt te maken voor woningbouw. Het Rijk betaalt de schoonmaakoperatie van 23,5 miljoen euro. Het is de veroorzaker van de vervuiling, omdat Soesterberg een voormalig Defensieterrein is.

1 uur geleden
Onderzoeksraad: boten ongeluk Terschelling voeren te hard

DEN HAAG (ANP) - Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV). Ook communiceerde de bemanning van de twee schepen niet duidelijk met elkaar en hield zich niet aan de geldende vaarregels.

1 uur geleden
KPMG: wantrouwen tegen algoritmes neemt toe

DEN HAAG (ANP) - Mensen weten steeds meer over algoritmes, maar worden daarmee ook steeds wantrouwiger. Ze zijn vooral kritisch over het gebruik van zo'n technologie door de overheid en door financiële instellingen. Mensen twijfelen ook aan antwoorden van ChatGPT en andere chatbots die kunstmatige intelligentie gebruiken om teksten te schrijven.

3 uur geleden
Meer jonge mannen zoeken contact met hulplijn om kindermisbruik

AMSTERDAM (ANP) - Steeds meer jonge mannen die naar beelden van kindermisbruik kijken, nemen contact op met de hulplijn van Stop it Now. De organisatie tegen kindermisbruik ziet bijna een verdubbeling van de cijfers. Tot en met eind november van dit jaar namen 1871 mensen contact op met Stop it Now, vorig jaar waren dat er nog 943. Bijna de helft daarvan (46 procent) is jonger dan 26 jaar. De organisatie vindt dit zorgwekkend en begint donderdag een bewustwordingscampagne. Die moet meer jonge mannen aanzetten om hulp te zoeken als ze naar strafbare beelden zoeken of kijken.

3 uur geleden