Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam sluit Vondelpark voor vierde dag op rij

Amsterdam sluit Vondelpark voor vierde dag op rij

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam sluit opnieuw tijdelijk de toegang tot het Vondelpark. Bezoekers kunnen het park alleen nog verlaten via de hoofdingangen aan de Amstelveenseweg en de Stadhouderskade, twittert de gemeente.

Het is de vierde dag op rij dat de gemeente het park sluit. Voorgaande dagen was het er ook te druk. De gemeente geeft nu op Twitter aan dat mensen drukke plekken moeten mijden en 1,5 meter afstand moeten houden.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

J. Davidse. 1 maand geleden
Bruls geeft zelf al toe dat het niet meer te houden is. Avondklok en nog ook overdag mensen in hun vrijheid beknotten door alles af te sluiten waar je even kan relaxen. Totale anarchie ligt op de loer, de ME kan het straks niet meer bijbenen en dan is de chaos compleet.
isdatzo 1 maand geleden
Goed bezig! Zo komen de versoepelingen wel. Ben geen ondernemer, maar denk dat ik namens hun iedereen kan bedanken door je niet aan de regels te houden. Wees trots op wat je gedaan hebt vandaag. Niet alleen je eigen glazen ingooien, maar vooral die van alle bedrijven die kapot gaan met weer maatregels.

Meer uit Binnenland

Gemeentes en provincies willen ook na corona digitaal vergaderen

DEN HAAG (ANP) - Het digitaal vergaderen, wat veel gemeenteraden, provincies en waterschappen sinds de coronacrisis doen, bevalt zo goed dat de mogelijkheid ertoe vastgelegd moet worden in de wet. De openbaar besturen willen dat en demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) ook.

9 minuten geleden
Rotterdam vraagt Rijk om geld voor aanpak criminaliteit in haven

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam wil graag meer geld van het Rijk om ondermijnende criminaliteit in onder meer de haven aan te pakken. Dat schrijft burgemeester Aboutaleb in een brief aan de gemeenteraad.

14 minuten geleden
Nieuwkomer Van der Plas wil hele Tweede Kamer in appgroep

DEN HAAG (ANP) - Kersvers Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) is het nu al zat dat zij in de krant moet lezen wat het kabinet besloten heeft over de aanpak van het coronavirus. Zij vindt dat het kabinet altijd de Tweede Kamer eerst moet informeren en stelt daarom een appgroep voor met daarin alle 150 Kamerleden.

40 minuten geleden
Oppositiepartijen: geld van teststichting kan beter naar de zorg

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen in de Tweede Kamer begrijpen niet dat er veel geld wordt vrijgemaakt voor sneltesten maar er mogelijk wel beknibbeld moet worden op bonussen voor medewerkers in de zorg. Tijdens het coronadebat zijn vragen gesteld over de uitzonderlijke constructie die is opgetuigd om voor 1,1 miljard euro aan tests af te nemen. Zeker nu minister voor Medische Zorg Tamara van Ark de Kamer gevraagd heeft om een besluit te nemen over 720 miljoen euro aan zorgbonusgeld.

41 minuten geleden
D66 en Groenlinks: geef mensen vrijheid AstraZeneca te kiezen

DEN HAAG (ANP) - Als later dit jaar alle 60-plussers die dat willen zijn ingeënt tegen het coronavirus, dan zouden mensen jonger dan 60 zelf de keuze moeten hebben om zich te laten prikken met het AstraZeneca-vaccin. Dat vinden D66 en GroenLinks in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
'Overheid verspilt gemeenschapsgeld met huidige opzet toegangstesten'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse overheid verkwist veel gemeenschapsgeld met de huidige opzet van toegangstesten. Dat betoogde de advocaat van tientallen commerciële coronatestbedrijven die de Staat en de Stichting Open Nederland voor de rechter hebben gesleept. Volgens hem maken veel commerciële testbedrijven feitelijk geen kans om toegangstests te kunnen uitvoeren. Daardoor dreigt veel geld op te gaan aan het opbouwen van een nieuwe testinfrastructuur, terwijl er al honderden commerciële locaties voor coronatests beschikbaar zijn.

1 uur geleden
Inlichtingendiensten schonden tientallen keren hun meldplicht

DEN HAAG (ANP) - De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD heeft tussen mei 2018 en november 2019 57 keer mensen in de gaten gehouden op een manier die niet aan de regels voldoet. Het gaat om mensen die zelf geen onderwerp van het onderzoek waren, maar een medewerker van de dienst of bijvoorbeeld een informant. Als de AIVD hen afluistert, volgt of op een andere manier natrekt, moet daar melding van gemaakt worden bij de toezichthouder CTIVD. Dat is niet gebeurd, staat in een donderdag verschenen CTIVD-rapport.

1 uur geleden